ABN AMRO autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de ABN AMRO autoverzekering? Bezoek direct de website van de ABN AMRO voor meer informatie! Je bent vrij om te kiezen! Let op ! U kunt alleen verzekeren bij ABN als u ook een bankrekening heeft van ABN!

Over ABN AMRO

ABN AMRO is een bekende Nederlandse Bank die klanten bedient in de retail, private banking en corporate banking. Naast bankactiviteiten biedt ABN AMRO ook verzekeringen aan. Hierbij kunt u denken aan inboedelverzekeringen en diverse schadeverzekeringen waaronder de autoverzekering.

Voordelen ABN Autoverzekering

ABN AMRO biedt vele voordelen met de autoverzekering. Een klein overzicht van een aantal belangrijke voordelen:

 • Zelf kiezen wat u verzekert;
 • Mogelijkheid om dagelijks aan te passen;
 • Persoonlijke hulp bij schadegevallen.

Naast bovenstaande voordelen heeft ABN AMRO nog meer voordelen die reden kunnen zijn om te kiezen voor deze verzekeraar!

 • Korting tot 80% no-claim;
 • Verlengde aanschafwaarde en nieuwaarde.

Soorten ABN AMRO Autoverzekeringen

Bij ABN AMRO heeft u de keuze uit de volgende soorten autoverzekeringen:

 • ABN AMRO WA Autoverzekering;
 • ABN AMRO WA beperkt casco Autoverzekering (WA plus);
 • ABN AMRO Allrisk / WA Volledig Casco Autoverzekering.
Soort dekking ABN AMRO WA verzekering WA plus (beperkt casco) WA Volledig Casco (All risk)
Schade aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Storm Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Reparatiekosten Nee Nee Ja
Vandalisme Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Schade eigen auto door eigen schuldNeeNeeJa
Dekkingen ABN autoverzekeringen

WA dekking ABN AMRO

De WA verzekering van ABN AMRO Verzekeringen is de “standaard” basisdekking. Deze dekking vergoedt alleen schade aan derden. Daarmee wordt bedoeld (letsel)schade aan andere auto’s, mensen of spullen. De dekking is aan te raden voor oudere auto’s (+10 jaar oud).

WA beperkt casco ABN AMRO (WA plus)

De WA plus dekking is een uitbreiding op de WA dekking. Deze vergoedt meerdere soorten schades dan alleen de schade aan derden. Zo wordt naast schade aan derden ook schade door diefstal, brand, joyriding, inbraak en ruitschade gedekt. Vandalisme is niet gedekt onder de WA beperkt casco dekking.

Allrisk ABN AMRO

De allrisk verzekering van ABN is de meest uitgebreide dekking. Deze dekt alle soorten schades als genoemd onder WA en WA beperkt casco, maar ook schade aan de eigen auto. Hierbij kan gedacht worden aan schades aan de eigen auto door vandalisme of door eigen toedoen. Als u een aanrijding zelf veroorzaakt dan wordt de schade aan uw eigen auto ook vergoedt. Opzettelijke schade zelf veroorzaakt wordt niet vergoed.

Aanvullende dekkingen bij ABN AMRO

Bij ABN AMRO heeft u de mogelijkheid om uw autoverzekering uit te breiden voor extra zekerheid. Met deze aanvullende dekkingen heeft u meer zekerheid over mogelijke schadegevallen. Zo kunt u aanvullende dekkingen afsluiten voor de volgende zaken:

 • Autorechtsbijstand;
 • Pechhulp Nederland;
 • Pechhulp buitenland;
 • Verlengde aanschafwaarde;
 • Verlengde nieuwwaarde;
 • Schadeverzekering inzittenden;
 • Ongevallenverzekering inzittenden.

Autorechtsbijstand

Een conflict in het verkeer kan gemakkelijk ontstaan. Zo kunnen er situaties ontstaan waar er oneinigheid is over de schuldige van een aanrijding of kunt u letselschade in de auto opgelopen hebben waar een andere partij aansprakelijk voor is. Met de dekking voor autorechtsbijstand heeft u recht op juridische bijstand in verschillende soorten situaties waar uw auto bij betrokken is. Denk aan de volgende situaties:

 • Ondersteuning bij schadevergoeding als andere partij aansprakelijk is;
 • Conflicten met garagebedrijf of merkdealer;
 • Overheid legt beslag op uw auto;
 • Rijbewijs wordt ingenomen (niet gedekt bij een strafzaak);
 • U wordt vervolgd voor dood of letsel door schuld.

Een aantal juridische conflicten worden niet vergoed onder deze dekking. Denk aan:

 • Inschakelen van juridisch deskundige zonder eerst te overleggen met de verzekeraar;
 • Te laat melden van conflict;
 • Conflict heeft plaatsgevonden in een land die niet op de groene kaart staat;
 • Conflict heeft betrekking op een schuld die u niet kunt betalen;
 • Conflict is ontstaan terwijl u niet mocht rijden (bijvoorbeeld door rijontzegging).

Lees de voorwaarden voor de autorechtsbijstand verder op de website van ABN AMRO.

Schadeverzekering inzittenden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een schade inzittenden krijgt u of uw inzittenden een vergoeding voor beschadiging aan spullen in de auto en uitkering bij letsel en overlijden. Het verzekerde bedrag is tot EUR 1 miljoen per gebeurtenis. De uitkering vindt ook plaats wanneer u zelf aansprakelijk bent voor het ongeluk.

Ongevallenverzekering inzittenden

Met de ongevallen inzittenden verzekering krijgt u of uw passagiers bij blijvende invaliditeit of overlijden door een auto-ongeluk een bedrag uitgekeerd. Dit bedrag kan oplopen tot EUR 20.000 per passagier bij invaliditeit.

Pechhulp in Nederland

Met de pechhulp dekking wordt u snel weer onderweg geholpen. De pechhulp dekking geldt ook in de eigen woonplaats. Als de auto niet gerepareerd kan worden langs de weg dan krijgt u direct vervangend vervoer. De pechhulp is 24 dagen in de week 7 uur per dag bereikbaar.

Pechhulp in buitenland

Als u veel op vakantie gaat of naar het buitenland dan is deze dekking een goede uitkomst. U bent met pechhulp buitenland verzekerd van goede hulp onderweg. Als de reparatie van de auto langer dan 24 uur duurt dan krijgt u een vervangende auto voor maximaal 3 weken zodat u de reis verder kunt afmaken. Als de bestuurder zelf niet meer kan rijden helpt ABN u ook verder.

Verlengde aanschafwaarde ABN AMRO

Als u een auto heeft gekocht die ouder is dan 1 jaar maar jonger dan 6 jaar dan komt u in aanmerking voor de aanschafwaarderegeling. Bij total loss of diefstal van de auto krijgt u de aanschafwaarde vergoed. Dit is dus een goede dekking voor tweedehands auto’s. U kunt de aanschafwaarderegeling verlengen met 1 of 2 jaar. Maximaal kunt u de aanschafwaarderegeling verlengen tot maar liefst 3 jaar. U moet wel voldoen aan de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen:

 • Auto is 1 tot 6 jaar oud bij ingangsdatum van de autoverzekering;
 • Cataloguswaarde van de auto is maximaal EUR 75.000;
 • De aanschafwaarderegeling is alleen in combinatie met Beperkt en Volledig casco dekking;
 • De auto moet gekocht zijn bij een autobedrijf ingeschreven bij de KvK.

Naast ABN zijn er ook andere verzekeraars met een aanschafwaarde van drie jaar.

Verlengde nieuwwaarde

Als u een auto heeft die op ingangsdatum van de verzekering jonger dan 1 jaar was dan komt u in aanmerking voor de nieuwaarderegeling. Bij total loss of diefstal van de auto krijgt u de op dat moment geldende nieuwwaarde van de auto. Zo kunt u een vergelijkbare auto terugkopen van dit bedrag. De nieuwwaarderegeling is alleen mogelijk in combinatie met de beperkt casco of volledig casco verzekering. U kunt de nieuwwaarderegeling verlengen bij ABN met maar liefst 1 of 2 jaar. Zo kunt u ervoor zorgen dat u maximaal 3 jaar voor de nieuwwaarde verzekerd bent!

Korting op tweede auto bij ABN

Bij ABN krijgt u korting op de autoverzekering van een tweede auto die u onderbrengt. U profiteert van de no-claim korting voor de tweede auto die is opgebouwd met uw eerste auto. Lees meer over korting op tweede auto verzekeren bij ABN.

No-claim korting ABN AMRO

ABN heeft een hoge no-claim korting. Als u 15 of meer schadevrije jaren heeft krijgt u een maximale korting van 80%. Met 0 schadevrije jaren begint u al met een korting van 50%. Naarmate u langer schadevrij rijdt hoe meer korting u krijgt. Elk jaar dat u geen schade claimt bij ABN krijgt u een schadevrij jaar bij.

Op basis van uw schadevrije jaren wordt u bij ABN ingeschaald in een trede in de bonus-malus ladder. De bonus-malus ladder is een tabel die verschillende kortingspercentages weergeeft. ABN AMRO bepaalt uw schadevrije jaren aan de hand van Roy data.

Als u wel een schade claimt dan zakt u 5 schadevrije jaren. Dit gebeurt bij elke verzekeraar. Als u bij ABN 15 schade vrije jaren heeft en u claimt een schade dan zakt u naar 10 schadevrije jaren. U zakt dan in korting van 80% naar 75%. Dit valt nog mee. Het wordt wel problematischer wanneer u 0 schadevrije jaren heeft. Wanneer u bij 0 schadevrije jaren een schade claimt dan zakt u naar -5. Bij -5 heeft u 0% korting. Dit scheelt dus 50% korting. Uw premie zal in dat geval veel stijgen.

Schadevrije jarenKortingspercentage
15 of meer80%
1479%
1378%
1277%
1176%
1075%
974%
872%
770%
668%
566%
464%
362%
258%
154%
050%
-145%
-238%
-330%
-415%
-50%
Bonus-malus tabel ABN AMRO

Bij wat voor schades val je terug in korting en schadevrije jaren bij ABN AMRO?

Bij ABN AMRO ontvangt u minder korting wanneer u schades claimt door de volgende situaties:

 • Schade veroorzaakt door eigen schuld, zoals achterop rijden tegen een andere auto of tegen een paal aanrijden;
 • Vandalisme (ook al is dit niet uw eigen schuld);

Het is bij ABN mogelijk om de terugval in korting te voorkomen. Dit kan door de schade zelf te betalen in plaats van de claimen op de verzekering. Voor kleine “goedkope” schades is dit aan te raden omdat de mogelijke premiestijging duurder is.

Eigen risico bij ABN autoverzekering

Het eigen risico bij de ABN AMRO autoverzekering is EUR 150 per gebeurtenis. Dit eigen risico geldt bij de WA beperkt casco en de WA volledig casco dekking. Als u de schade laat herstellen via de ABN AMRO schadeservice dan hoeft u het eigen risico niet te betalen. Voor ruitreparatie geldt altijd een eigen risico van EUR 75 (ook bij aangesloten hersteller van ABN).

U heeft ook een hoger eigen risico wanneer uw auto niet voldoet aan zekere beveiligingsvoorwaarden. Als uw auto niet voldoet aan de beveiligingsklassen van Stichting Certificering Motorrijtuigen dan heeft u een eigen risico van 2,5% van de cataloguswaarde met een minimum van EUR 375. Op zoek naar een autoverzekering zonder eigen risico? Bekijk op deze pagina de autoverzekering zonder eigen risico.

Ervaringen ABN Autoverzekering

 • De website Zeker (reviewsite) beoordeelt de ABN met een 7,8 op basis van onafhankelijke reviews.
 • Men is te spreken over schadeafhandeling bij ABN.

Voorwaarden ABN Autoverzekering

Bent u benieuwd naar de algemene voorwaarden ABN AMRO autoverzekering? Lees hier meer over de voorwaarden. Let op dat voorwaarden regelmatig wijzigen. Kijk altijd op de site van ABN voor de meest actuele voorwaarden.

Contactgegevens ABN AMRO

Wilt u meer weten over de ABN autoverzekering dan kunt u bijvoorbeeld ook even ABN AMRO bellen.

Telefoon contact ABN AMRO Verzekeringen

Voor algemene vragen belt u 0900-0024. Voor schade melden belt u 038-496 71 23

Wijzigen ABN Autoverzekering

Autoverzekering wijzigen bij ABN? Geef uw wijziging gemakkelijk door via ABN AMRO.

Premie Autoverzekering ABN AMRO berekenen

Enthousiast geworden van de betrouwbare partner ABN? Bereken dan snel uw premie. De premie wordt berekend op basis van uw auto, dekking, leeftijd, woonplaats, schadevrije jaren en gereden kilometers. Bereken de autoverzekeringpremie van ABN AMRO. Succes met het afsluiten!

Autoverzekering ABN AMRO vergelijken

Ben je benieuwd op ABN AMRO een goede keuze is voor jouw specifieke situatie? Dan kan je het beste de ABN AMRO verzekering vergelijken met de andere autoverzekeraars. In de vergelijkingsmodule is ABN AMRO opgenomen. Begin snel met ABN AMRO autoverzekering vergelijken.