AEGON Autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de AEGON autoverzekering? Bezoek direct de site van autoverzekeraar AEGON voor meer informatie! Je bent vrij om te kiezen!

Over AEGON

AEGON is een bedrijf dat van oorsprong Nederlandse roots heeft. Het is in 1983 ontstaan en is actief in meer dan 20 landen. AEGON zit vooral in de financiële dienstverlening en levensverzekeringen. AEGON biedt ook schadeverzekeringen aan, waaronder de autoverzekering van AEGON. Het woord AEGON is een acroniem van de rechtsvoorgangers van deze organisatie, namelijk de Algemeene Friesche, de Eerste Nederlandsche, de Groot-Noordhollandsche, de Olveh en de Nillmij.

AEGON Autoverzekering

Bij AEGON heeft u keuze uit de drie standaarddekkingen: WA, WA beperkt casco en allrisk. De Allrisk dekking bestaat uit drie verschillende varianten, namelijk de Basis variant, de Compleet variant en de Royaal variant. Het verschil in deze varianten zitten in de vergoedingsregelingen, schadeherstel, pechhulp en bonus-malus.

Voordelen AEGON autoverzekering

AEGON biedt u een aantal voordelen als u uw auto bij hun verzekerd. De volgende voordelen zijn wellicht interessant voor u:

  • Gratis autolader bij afsluiten autoverzekering
  • Zelf aanvullende dekkingen bepalen
  • Gelijk verzekerd
  • Klantenbeoordeling van 7,8

AEGON Autoverzekering dekkingen

Voor een beknopt overzicht van de verschillende dekkingen bekijk het overzicht hieronder:

aegon dekkingen autoverzekering

Bron: Website AEGON

AEGON WA autoverzekering

Met de AEGON WA verzekering bent u gedekt voor de wettelijke verplichting van de autoverzekering. Deze dekking zorgt ervoor dat schade die u toebrengt aan anderen met uw auto is gedekt. Zo loopt u geen financieel risico wanneer u bijvoorbeeld blijvende letselschade toebrengt aan een andere partij tijdens een verkeersongeval. De WA dekking is doorgaans de goedkoopste.

AEGON WA-Extra autoverzekering (WA plus)

Met de WA-Extra dekking van AEGON heeft u een uitbreiding van de verplichte WA verzekering te pakken. U bent met deze verzekering ook gedekt voor schade aan de eigen auto. U moet hierbij denken aan schades aan uw eigen auto door inbraak, diefstal, ruitschade, brand (niet opzettelijk aangestoken) en slechte weersomstandigheden zoals hagel, bliksem en overstroming. Schade die u aan uw eigen auto toebrengt tijdens een aanrijding door eigen schuld is niet gedekt onder de WA extra verzekering.

AEGON All risk autoverzekering

De all risk verzekering AEGON is de meest uitgebreide dekking van AEGON. U kunt bij AEGON kiezen uit drie verschillende varianten van de all risk dekking, namelijk de Allrisk Basis, Allrisk Compleet en de Allrisk Royaal dekking. De verschillen in deze dekkingen zit in bijvoorbeeld de vrije keuze voor reparatie bij herstelbedrijven of dat u verplicht bij aangesloten herstelbedrijven van AEGON moet langsgaan voor reparatie. Ook zitten er verschillen bij de aanschafwaarderegeling of de nieuwwaarderegeling tussen de Allrisk Compleet en Allrisk Royaal dekking. Zo heeft u een langere termijn bij de Allrisk Royaal dekking. Voor nadere specificaties bekijk de voorwaarden van de allrisk autoverzekering AEGON.

Aanvullende dekkingen AEGON

Het is mogelijk om de autoverzekering uit te breiden bij AEGON met aanvullende modules. Deze aanvullende dekkingen bieden extra zekerheid bij de autoverzekering. U kunt kiezen uit de Bestuurder en Inzittendenverzekering, Rechtsbijstandverzekering en de Bonusbeschermer (alleen bij allrisk compleet en royaal). De bonusbeschermer is een vorm van no-claim beschermer.

Bestuurder en inzittendenverzekering AEGON

Als u een ongeluk is overkomen waaraan u of een ander letselschade heeft opgelopen moet u normaliter uw eigen onkosten vergoeden. Stel u voor dat u deels verlamd raakt en uw huis moet worden aangepast of u verliest inkomen. Dit is gedekt onder de Bestuurder en inzittendenverzekering. Ook schade aan eigendommen is verzekerd (tot maximaal €500 per gebeurtenis). Voor de schadevergoeding maakt het niet uit wie er aansprakelijk is. Deze aanvullende module is ook mogelijk bij de standaard WA verzekering.

Rechtsbijstandverzekering bij de autoverzekering AEGON

U kunt bij AEGON een aanvullende module afsluiten voor rechtsbijstand auto. U krijgt hierbij dekking voor juridische kosten bij verkeersongevallen, maar ook conflicten met garages of dealers. De juristen van AEGON nemen dit werk voor u uit handen.

Bonusbeschermer

De bonusbeschermer wordt ook wel de no-claim beschermer genoemd. Met deze module beschermd u de korting die u ontvangt op de verzekering. Als u schade rijdt dan valt u terug in schadevrije jaren. Hierdoor gaat u minder korting krijgen en meer premie betalen. Met de bonusbeschermer behoudt u de korting. Let wel op dat uw schadevrije jaren wel zullen dalen in de Roy data.

Schadevrije jaren

Bij AEGON bouwt u elk jaar dat u geen schade rijdt een schadevrij jaar op. Deze wordt geregistreerd in een externe database Roy data. Met deze schadevrije jaren krijgt u korting bij AEGON. Deze korting is opgenomen in de bonus-malus ladder van AEGON. Op basis van uw schadevrije jaren wordt u ingeschaald in een trede op deze bonus-malus ladder. Wanneer u een schade claimt dan zakt u standaard (zoals bij elke autoverzekeraar) 5 schadevrije jaren.

No-claim korting AEGON

De no-claim korting is de korting die u krijgt in relatie tot uw schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren hoe hoger de korting die u krijgt. Bij AEGON kunt u maximaal 75% korting krijgen op de premie. Deze korting krijgt u bij trede 14. Met 0 schadevrije jaren begint u op trede 6. Hier hoort een korting van 40% bij. Na 8 jaar schadevrij zit u bij AEGON dus op de hoogste korting.

Bonus malus ladder AEGON – AEGON website

Eigen risico AEGON

Het eigen risico is het bedrag wat u zelf betaald bij een schade. Doorgaans geldt het eigen risico alleen bij de WA-extra en de allrisk autoverzekering voor schades aan de eigen auto.

WA Extra Eigen risico

Bij de AEGON WA verzekering heeft u geen eigen risico. Het eigen risico verschilt per situatie. Onder de WA-extra autoverzekering heeft u €500 eigen risico wanneer u ervoor kiest om de auto te laten repareren bij een eigen schadehersteller. Kiest u voor reparatie bij een aangesloten hersteller van AEGON dan betaalt u €0 eigen risico. Bij ruitschade (vervanging ruit) geldt een eigen risico van €75,- bij herstel van de ruit is het eigen risico €0. Bij totaalverlies van de auto heeft u een eigen risico van €250 bij de WA-extra dekking

Eigen risico all risk AEGON

De all risk verzekering AEGON bestaat uit verschillende varianten.

All risk basis
Bij de all risk basis variant heeft u een eigen risico van €250 wanneer u de auto laat repareren bij een door AEGON aangesloten herstelbedrijf. U kunt uw auto niet laten repareren bij een andere hersteller. Als u dit doet vergoedt de allrisk basis verzekering de schade niet. Totaalverlies auto heeft een eigen risico van €250.

Allrisk compleet
Bij de all risk compleet dekking heeft u geen eigen risico bij reparatie eigen schadeherstelbedrijf. Als u naar een andere hersteller gaat heeft u een eigen risico van €500. Bij totaalverlies heeft u een eigen risico van €150.

All risk royaal
Bij de all risk royaal dekking heeft u bij herstel van de auto geen eigen risico. Het maakt niet uit of u naar een eigen hersteller gaat of een aangesloten hersteller. Verder heeft u geen eigen risico bij ruitschade of bij totaalverlies van de auto.

Tweede auto verzekeren via AEGON

Als u al een auto verzekerd heeft bij AEGON en u wilt een tweede auto verzekeren dan kunt u profiteren van de korting die u krijgt bij de eerste auto. Met de tweede auto begint u wel op 0 schadevrije jaren. De schadevrije jaren worden alleen opgebouwd door degene die de verzekering heeft afgesloten.

Ervaringen AEGON autoverzekering

Op de vergelijkingssite Independer scoort AEGON met een 6,5 een redelijke voldoende. Deze verzekeraar heeft al veel ervaring in de autoverzekeringen markt en is een betrouwbare partij.

Voorwaarden AEGON autoverzekering

Autoverzekering AEGON berekenen

Bent u benieuwd naar de autoverzekering van AEGON? Bezoek dan snel de website van deze autoverzekeraar en bereken uw premie. Bekijk ook de voorwaarden van deze autoverzekering.

AEGON autoverzekering vergelijken

Wil je weten of AEGON een juiste keuze is voor jouw situatie? Dan kan je het beste de AEGON autoverzekering vergelijken met de andere autoverzekeraars. In de vergelijkingsmodule is onder andere AEGON opgenomen. Begin snel met de AEGON autoverzekering vergelijken.