Ditzo Autoverzekering

Ditzo bestaat niet meer en heet nu a.s.r ik kies zelf

Het merk Ditzo bestaat niet meer. Per 17 april 2023 verdwijnt na 15 jaar verdwijnt het online merk van a.s.r., genaamd Ditzo. Indien je bij Ditzo een woon-, auto- of zorgverzekering hebt afgesloten, of een van hun andere verzekeringen, dan is het belangrijk om te weten dat dit merk vanaf maandag 17 april 2023 verder zal gaan onder de naam van hun moederbedrijf a.s.r. Vanaf 17 april 2023 kan je een autoverzekering afsluiten bij a.s.r.

Ben je op zoek naar een verzekering met vergelijkbare voorwaarden als bij Ditzo? Kijk dan naar de autoverzekering van a.s.r. De informatie op deze pagina blijft voorlopig staan, maar is mogelijk verouderd vanwege verandering naar a.s.r.

Autoschade melden via WhatsApp. Geen onnodige schadeformulieren meer. Klinkt interessant nietwaar? Ontdek de voordelen van de innovatieve Ditzo autoverzekering en kijk of de deze bij jou past!

Over Ditzo

Niet Datzo, maar Ditzo! De reclame uit 2007 zit sommigen nog vers in het hoofd. Ditzo is een vezekeraar die de klant voorop stelt. Verzekeren moet niet iets zijn waar je je druk over moet maken. Ditzo wilt daarom zoveel zorg uit handen nemen. Ditzo handelt volledig via het internet en alles wordt zoveel mogelijk online gedaan.

Ditzo is een onderdeel van de groep ASR Nederland N.V. ASR is een grote Nederlandse verzekeringsgroep en heeft een breed assortiment van financiële producten zoals van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatie- en uitvaartverzekeringen.

Naast de verzekeringen is Ditzo ook maatschappelijk betrokken en doneerde bijvoorbeeld 1 miljoen euro aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Daarnaast heeft Ditzo met de campagne “De Hartstocht” meer dan €300.000 gedoneerd voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Ditzo autoverzekering

Sinds oktober 2007 is Ditzo begonnen met de Ditzo autoverzekering. Na deze tijd zijn er nog veel andere verzekeringsproducten in het portfolio van Ditzo erbij gekomen, zoals zorgverzekering en rechtsbijstandverzekering. De klanten scoren de autoverzekering met een gemiddeld cijfer van maar liefst 8,1 (meer dan 1000 beoordelingen).

Dekkingen Ditzo

De Ditzo autoverzekering is dus het langstlopende product wat Ditzo aanbiedt. Je kan kiezen tussen drie verschillende vormen. Elke variant heeft zijn eigen dekking. De allrisk variant heeft de meeste dekking en is vaak het duurst.

Soort schade / Soort dekking WA autoverzekering Casco beperkt autoverzekering Casco Allrisk verzekering
Diefstal Nee
Ja Ja
Total loss Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Schade aan eigen auto Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Stormschade Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Schade aan derden Ja Ja Ja
VandalismeNeeNeeJa
Schuif van links naar rechts

WA verzekering

De WA verzekering dekt schade aan derden. Dit is de minimum verplichte autoverzekering volgens de Nederlandse wet.

Casco beperkt autoverzekering (WA plus)

Deze verzekering dekt schade aan derden, maar ook schade door: brand, diefstal, poging tot diefstal, aanrijding dieren en stormschade. Net als bij de standaard WA dekking is ook schade aan derden verzekerd.

Casco all risk autoverzekering

De Ditzo casco all risk verzekering dekt schade aan derden, maar ook schade aan de eigen auto. De schade aan eigen auto wordt gedekt wanneer bijvoorbeeld een aanrijding uw schuld is (er moet geen sprake van opzet zijn). Ook zaken als: diefstal, brand, aanrijding dieren, stormschade en ruitschade zijn gedekt. De casco all risk autoverzekering is de meest uitgebreide dekking voor de auto.

Voordelen van de Ditzo autoverzekering

De verzekering voor je auto bij Ditzo is goed en goedkoop. De premie is voordelig en een goede no-claim korting.

 • Direct autoverzekering online afsluiten
 • Opbouwen tot 75% korting
 • Schadevrije jaren 3 jaar geldig (wanneer je geen auto hebt voor een jaar vallen bij de meeste verzekeraars de schadevrije jaren weg, bij Ditzo niet)
 • Voordeel bij reparatie eigen herstelnetwerk
 • Prepaid Pechhulp mogelijk
 • Schade doorgeven via WhatsApp!
 • Korting op een 2e autoverzekering (voor partner en inwonende kinderen ouder dan 23)
 • Extra voordeel wanneer je schade laat repareren bij eigen herstelnetwerk
 • Hoge score van gemiddeld een 8 op klantvriendelijkheid

Aanvullende dekkingen

Verder kan je nog aanvullende dekkingen kiezen, zoals de schade inzittenden dekking en rechtsbijstand dekking. De rechtsbijstand is handig bij ongelukken waarbij het niet duidelijk is wie de schuldige is. In dit soort gevallen heeft u waarschijnlijk juridische bijstand nodig. Zonder verzekering kan dit veel geld kosten. Deze extra dekking dekt deze mogelijke kosten.

Schade inzittenden

Met de schade inzittenden dekking verzekert u mensen en spullen in de auto. Met deze dekking betaalt Ditzo schade als mensen in uw auto door een ongeluk gewond raken, overlijden of schade krijgen aan hun spullen. Met deze verzekering wordt ook smartengeld vergoed. Het verzekerd bedrag is tot een miljoen euro. Het bedrag wordt uitgekeerd ook als er niemand aansprakelijk is of als u zelf aansprakelijk bent voor het ongeluk.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Met de rechtsbijstand dekking voor motorrijtuigen wordt juridische hulp vergoed bij conflicten met betrekking tot de auto. Hierbij kunt u denken aan het verhalen van schade die ontstaan is door deelname met de auto aan het verkeer, geschillen bij verkoop of aankoop van een auto, geschillen bij reparatie van een auto en ook strafzaken in verband met deelnemen met de auto aan het verkeer.

Pechhulp

Met pechhulp bent u ook goed verzekerd onderweg met pech. U krijgt bij deze dekking reparatie ter plaatse van de auto, ook in de eigen woonplaats. Het vervoer van de auto en passagiers is ook gedekt wanneer reparatie ter plekke niet mogelijk is. Als de auto gerepareerd moet worden dan krijgt u vervangend vervoer in de vorm van een huurauto.

Extra’s boven €1.000

U kunt uw extra’s in de auto bij de autoverzekering van Ditzo aanvullend verzekeren. Hierbij kunt u denken aan zaken die niet standaard in de auto zitten, maar later is ingebouwd zoals een navigatiesysteem of geluidsinstallatie. U kunt de dekking uitbreiden tot €3.500 (uitgezonderd beeld, geluid en navigatieapparatuur – deze zijn tot €500 vergoed).

Schadevrije jaren

Elk jaar dat u schadevrij rijdt krijgt u extra korting bij Ditzo. U kunt zo elk jaar profiteren van uw goede rijgedrag. Met de schadevrije jaren krijgt u no-claim korting. Deze korting kan over tijd flink oplopen, tot wel 75%.

No-claim korting Ditzo

Als u net nieuw bent bij Ditzo dan worden uw schadevrije jaren bepaald aan de hand van Roy data. Op basis van uw schadevrije jaren wordt u ingedeeld in de bonus malus ladder van Ditzo. Op deze ladder ziet u hoeveel korting gepaard gaat met het aantal schadevrije jaren. Benieuwd hoeveel korting u krijgt met de schadevrije jaren die u nu heeft? Bekijk hieronder de bonus malus ladder met de no-claim korting. Met 0 schadevrije jaren krijgt u standaard 50% korting op de premie.

Bron: Ditzo website

Oude schadevrije jaren tot 3 jaar terug meenemen

Als u een tijd geen auto heeft gehad op uw naam dan vervallen op gegeven moment uw schadevrije jaren. Dit is bij de Ditzo autoverzekering na 3 jaar. Dus schadevrije jaren van 2 jaar geleden kunt u nog gebruiken. Heeft u meer dan 3 jaar geleden een auto op naam gehad? Dan kunt u de schadevrije jaren die u voor die tijd heeft opgebouwd niet meer meenemen. Lees meer over wanneer de schadevrije jaren vervallen bij verzekeraars.

Eigen risico Ditzo autoverzekering

Het eigen risico is het bedrag wat u zelf betaalt bij het claimen van een schade. Bij de Ditzo autoverzekering kunt u zelf een eigen risico kiezen. Hoe hoger u het eigen risico zet, hoe lager de premie van de autoverzekering. U kunt kiezen bij Ditzo tussen:

 • €0,-
 • €150,-
 • €250,-
 • €500,-

Tweede auto verzekeren

U kunt bij Ditzo gemakkelijk een tweede auto verzekeren. U kunt dan voor de tweede auto gebruik maken van de kortingsregeling van Ditzo. Een voorwaarde is dat de beide auto’s op uw naam geregistreerd moeten staan. Om meer te weten over de kortingsregeling, neem dan contact op met Ditzo.

Innovatie en gemak bij Ditzo

Ditzo houdt niet van lange schadeformulieren. Bij Ditzo kan je bijvoorbeeld je schade melden via een WhatsApp. De klantenservice is ook volledig gedigitaliseerd. Door nieuwe innovaties hoef je bij Ditzo vaak niet lang te wachten. Vragen aan Ditzo kan je ook stellen via Facebook of Twitter.

Als je wilt overstappen en je hebt daarbij hulp nodig dan kan je hier ook voor terecht bij Ditzo. Ditzo biedt ook nog andere verzekeringen aan op het gebied van de aansprakelijkheid, inboedel, rechtsbijstand, woonhuis, reizen en zorg.

Ervaringen Ditzo

Volgens de bekende site Independer scoort Ditzo een goede voldoende met een gemiddelde van 7.8. Hieruit blijkt dat klanten overwegend positief zijn over Ditzo.

 Voorwaarden Ditzo Autoverzekering

Bent u benieuwd naar de voorwaarden die Ditzo stelt bij hun autoverzekering? De polisvoorwaarden van Ditzo kunt u met de onderstaande link bekijken.

Alle voorwaarden van Ditzo

Premie Autoverzekering Ditzo berekenen

Enthousiast over Ditzo geworden? Bereken dan de premie die u betaalt bij Ditzo voor de autoverzekering en sluit hem vandaag nog af!

Ditzo autoverzekering vergelijken

Ditzo voor jou de beste autoverzekeraar? Check dit door de Ditzo autoverzekering te vergelijken met andere aanbieders. Ditzo is opgenomen in de vergelijker op deze site. Controleer of Ditzo het beste is door de Ditzo autoverzekering vergelijken.

Lees ook eens over de onderstaande onderwerpen

Belangrijke voorwaarden waar op te letten bij de autoverzekering