FBTO Autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de FBTO autoverzekering? Bezoek direct de website van autoverzekeraar FBTO voor meer informatie! Je bent vrij om te kiezen!

Over FBTO

FBTO is een verzekeraar die onderdeel is van Achmea. FBTO staat voor “Friese Boeren en Tuinders Onderlinge”. Het bedrijf is opgericht in 1956 en heeft momenteel bijna 600.000 klanten. Het is de eerste verzekeraar in Nederland waarbij klanten direct contact konden ondernemen met de verzekeraar zonder tussenkomst van derden. FBTO wilt een innovatieve verzekeraar zijn en komen regelmatig met nieuwe mogelijkheden om het verzekeren en de afhandeling van claims gemakkelijk te maken.

FBTO autoverzekering een sterke keuze

Met de FBTO autoverzekering kiest u voor een verzekeraar met veel ervaring en oog voor de klant. Met jarenlange ervaring kan FBTO zichzelf een van de betrouwbaardere autoverzekeringen noemen. Bij FBTO kunt u kiezen tussen drie verschillende soorten autoverzekeringen. Voor ieder wat wils.

Voordelen FBTO autoverzekering

De verzekering heeft veel verschillende voordelen. De voordelen van de FBTO autoverzekering zijn als volgt:

  • Aanvullende modules kunnen het gehele jaar door aan en uit worden gezet;
  • Bij total loss of diefstal krijg je het aankoopbedrag van de auto terug (wat u heeft betaald voor de auto);
  • 24/7 hulp via de alarmcentrale;
  • Tot 75% no-claim korting;
  • Eigen risico kan op €0,-
  • Zelfde korting voor een tweede verzekerde auto;

Soorten autoverzekeringen en dekkingen

Bij FBTO heeft u keuze uit drie varianten voor de autoverzekering. WA, WA+ en WA-Casco (ook wel all risk genoemd). Daarnaast heeft u met de autoverzekering van FBTO de mogelijkheid om aanvullende modules te kiezen, zoals de ongevallen-inzittenden verzekering of pechhulp in het buitenland. Samengevat vallen de volgende schades onder de verschillende dekkingen bij FBTO:

Soort schade / Soort dekking WA dekking WA plus WA Casco (All risk)
Schade aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Storm Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Vermissing Nee Nee Ja
Vandalisme Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Schade eigen auto door eigen schuldNeeNeeJa
Dekkingen FBTO autoverzekeringen

WA verzekering FBTO

Bij de FBTO verzekeraar kunt u kiezen voor een goede WA dekking. Een WA dekking is vaak gekozen voor auto’s die ouder dan 10 jaar zijn. Met deze verzekering bent u gedekt voor schade die u veroorzaakt aan derden. Hierbij kunt u denken aan schade aan andermans auto, maar ook schade die u bijvoorbeeld met uw auto toebrengt aan een paaltje van de gemeente.

WA plus FBTO

De WA plus dekking is uitgebreider dan de WA verzekering en dekt naast schade aan derden ook schade aan uw eigen auto veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, diefstal en meer. Schade die uzelf veroorzaakt aan uw eigen auto is niet gedekt onder de WA plus dekking.

Bij de WA plus dekking zit ook een aanschafwaarderegeling voor 3 jaar ingebouwd. De aanschafwaarde is het bedrag wat u betaald heeft voor de auto. U krijgt de aanschafwaarde terug bij total loss of diefstal binnen 3 jaar na het afsluiten van de WA plus verzekering.

WA casco (allrisk) dekking

De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking en wordt vaak gekozen voor de nieuwste auto’s. Bij FBTO heet deze dekking de WA-casco dekking. U bent voor de meeste risico’s verzekerd en dus ook voor schade die u zelf heeft veroorzaakt aan uw auto (bij een aanrijding).

Ook bij de WA casco dekking is de aanschafwaarderegeling voor drie jaar inbegrepen. U krijgt bij diefstal of total loss de aanschafwaarde van uw auto vergoed.

De premie voor de WA casco dekking van FBTO is vaak de duurste. Dit komt omdat deze dus de meeste risico’s dekt. Met deze verzekering gaat u wel met een veilig gevoel de weg op en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om schade bij uw auto. Bekijk de WA casco / all risk autoverzekering bij FBTO.

Aanvullende dekkingen en verzekeringen bij de autoverzekering

Om extra zekerheid af te sluiten kunt u bij de autoverzekering kiezen voor bepaalde aanvullende dekkingen en verzekeringen. Met deze aanvullende dekkingen bent u verzekerd voor bepaalde kosten in specifieke situaties. Denk bijvoorbeeld aan schade aan andermans spullen tijdens een aanrijding of juridische kosten door een conflict met uw auto.

No-claim beschermer

Bij de autoverzekering ontvangt u no-claim korting. Lees hieronder meer over no-claim korting. U ontvangt deze korting omdat u schadevrije jaren heeft. Wanneer u een schade maakt zakt u in schadevrije jaren, maar dus ook in korting. Om deze daling in korting te voorkomen kunt u de positie in de korting “beschermen” met een no-claim beschermer. Na een schade behoudt u dus de korting op de premie die u voor de schade had.

Eigen keuze schadeherstel

Net als meeste verzekeraars heeft FBTO een eigen schadeherstelnetwerk. Dit zijn reparateurs die aangesloten zijn bij FBTO. Hiermee kan FBTO kosten besparen. Als u geen gebruik wilt maken van het schadeherstel netwerk van FBTO dan kunt u kiezen de optie Eigen keuze herstelbedrijf in te schakelen. Met deze optie kunt u vrij kiezen waar u de auto laat repareren. Deze optie kunt u het hele jaar door aan of uitzetten.

Inzittendenverzekering FBTO

U kunt kiezen de module inzittendenverzekering af te sluiten bij de autoverzekering. Met deze verzekering zijn alle personen in uw auto verzekerd bij een ongeluk. De verzekering keert geld uit bij tijdelijk letsel, blijvende invaliditeit of overlijden. Ook schade aan uw spullen en aan spullen van uw passagiers is verzekerd. Deze verzekering keert uit ongeacht de verantwoordelijke partij. Bij tijdelijk letsel, invaliditeit of overlijden keert FBTO maximaal €1.000.000 uit. Spullen zijn verzekerd tot €5.000. Samengevat zijn onderstaande zaken wel en niet verzekerd onder de inzittendenverzekering van FBTO.

Bron: site FBTO
Bron: site FBTO

Pechhulp binnenland

Met de pechhulp binnenland module van FBTO bent u gedekt voor pech onderweg. U krijgt 24 uur 7 dagen in de week ondersteuning wanneer u met pech langs de weg komt te staan. De hulp wordt ook gegeven wanneer u pech heeft in de eigen woonplaats. U heeft recht op reparatie of vervangend vervoer. U moet wel contact vooraf nemen met de alarmcentrale. Onderdelen welke vervangen moeten worden of nieuw in de auto moeten worden gezet zijn niet verzekerd.

Pechhulp buitenland

Met de pechhulp buitenland bent u verzekerd voor hulp bij pech in het buitenland. Als de auto niet direct gemaakt kan worden dan regelt FBTO vervangend vervoer in het buitenland. De pechhulp buitenland module is ideaal voor als u op vakantie bent. FBTO regelt tevens voor u de buitenlandse garage. Ook wanneer u auto helemaal niet te maken is dan regelt FBTO het transport van de auto naar Nederland.

Rechtsbijstand module verkeer

De module verkeer is voor juridische hulp en advies bij conflicten in het verkeer. Als u schade heeft door een ongeluk of aanrijding dan krijgt u met de rechtsbijstandverzekering voor de auto de juridische hulp en advies om de kosten van de tegenpartij vergoed te krijgen. U bent wereldwijd verzekerd, heeft geen wachttijd en heeft recht op onafhankelijke juridische hulp.

Schadevrije jaren FBTO

Bij FBTO ontvangt u elk jaar dat u geen schade claimt een schadevrij jaar. Met de schadevrij jaar krijgt u extra korting. Deze korting wordt ook wel de no-claim korting genoemd. De korting kan bij FBTO oplopen tot maar liefst 75% van de premie. De schadevrije jaren worden door verzekeraars apart bijgehouden in een systeem dat Roy data heet. In Roy data staan uw schadevrije jaren opgenomen. Als de schadevrije jaren niet kloppen dan moet u contact opnemen met uw (oude) verzekeraar.

Oude schadevrije jaren tot drie jaar terug meenemen

Als u in het verleden heeft auto gereden en vervolgens een tijdje niet dan kan het zijn dat uw schadevrije jaren die u vroeger heeft opgebouwd zijn verlopen. Bij sommige verzekeraars verlopen schadevrije jaren al als u 1 jaar geen autoverzekering op naam heeft gehad. Bij FBTO niet. Deze verzekeraar kijkt tot maar liefst 3 jaar terug. Heeft u 2,5 jaar geleden een auto gehad en destijds schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunt u deze schadevrije jaren weer gebruiken. Lees meer over wanneer vervallen schadevrije jaren.

No-claim korting FBTO

De no-claim korting bij FBTO kan oplopen tot maar liefst 75%. De kortingspercentages bij FBTO zijn opgenomen in de bonus-malus ladder. Op basis van uw schadevrije jaren wordt u in de bonus malus ladder gezet op een specifieke trede en krijgt u de bijbehorende no-claim korting. Bij een schade daalt u in de ladder (malus) en bij geen schade stijgt u in de ladder.

Bij FBTO begint u met 0 schadevrije jaren op trede 6. Bij trede 6 hoort een korting van 40%. Elk jaar gaat u trede omhoog. Vanaf trede 14 heeft u de maximale korting. U heeft dus de maximale korting al te pakken bij 8 schadevrije jaren. Als u wilt weten welke korting u krijgt met uw schadevrije jaren bij FBTO bekijk hieronder dan de no-claim kortingsladder

fbto bonus malus ladder
Bron: FBTO site

Eigen risico

Het eigen risico betekent dat u bij schade de eerste kosten zelf betaalt aan de schadehersteller. Het resterende bedrag wordt vergoed door FBTO. U kunt kiezen bij FBTO hoeveel eigen risico u betaalt. U kunt kiezen uit de volgende opties:

  • €0,- bij schade en ruitvervanging
  • €150,- bij schade en ruitvervanging
  • €300,- bij schade en €150,- bij ruitvervanging

Hoe hoger uw eigen risico hoe lager de premie voor de autoverzekering. U heeft hierdoor wel meer risico dat u een groot bedrag moet betalen bij een schade.

Tweede auto verzekeren FBTO

U kunt gemakkelijk een tweede auto verzekeren bij FBTO. Op deze tweede auto krijgt u net zoveel korting als bij de eerste auto die u bij FBTO heeft verzekerd. Het maakt voor de tweede auto niet uit of de auto op uw naam staat of die van uw partner. U kunt geen tweede auto verzekeren met korting voor uw kind.

Ervaringen

De ervaringen met de FBTO autoverzekering zijn goed. Klanten van vergelijkingssite Independer waarderen FBTO met een 8.1. Deze hoge beoordeling laat zien dat de klanten FBTO goed waarderen. Andere review websites zoals Zeker geven reviews van een afgeronde 7.

Voorwaarden FBTO autoverzekering

Let op de voorwaarden van de autoverzekering kunnen over tijd wijzigen. Raadpleeg altijd de website van FBTO voor de meest actuele voorwaarden.

FBTO autoverzekering premie berekenen

Wilt u weten wat uw premie is bij FBTO? Bezoek dan snel de website van deze verzekeraar en bekijk de mogelijkheden.

FBTO autoverzekering vergelijken

Weet je nog niet zeker of FBTO voor jou de beste keuze is? Om hierachter te komen kan je het beste beginnen met het vergelijken van de verzekeringen. Je kan gemakkelijk binnen een paar minuten erachter komen of FBTO voor jou de beste keuze is. Begin met de FBTO autoverzekering vergelijken.