HEMA Autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de HEMA autoverzekering? U bent vrij om te kiezen!

Oriënteert u zich op de HEMA autoverzekering? Bekijk dan eerst ook even bij de InShared autoverzekering voor een vergelijkbare goede verzekering.

InShared autoverzekering

 • Dagelijks opzegbaar
 • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Over HEMA

Iedereen kent de HEMA wel. De HEMA is een Nederlands warenhuis met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en sinds juni 2014 ook in Engeland. De HEMA staat voor Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Naast de populaire warenhuizen biedt de HEMA ook verzekeringen aan, waaronder een autoverzekering.

HEMA Autoverzekeringen

De autoverzekering van de HEMA kenmerkt zich door de scherpe premie en prima dekking. Daarnaast brengt HEMA de voorwaarden over aan de klant in duidelijke taal. HEMA kan vooral een goedkope premie aanbieden omdat klanten zelf hun autoverzekering online beheren. Doordat veel online wordt geregeld kunnen er kosten worden bespaard. Wanneer u de HEMA autoverzekering afsluit profiteert u van een lage premie en bent u verzekerd van een solide dekking. U kunt kiezen tussen verschillende vormen van autoverzekeringen waaronder de WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (all risk) autoverzekering. Het afsluiten van de HEMA autoverzekering kan gemakkelijk online.

Voordelen HEMA Autoverzekering

De HEMA autoverzekering biedt een aantal voordelen. De voordelen zijn als volgt:

 • scherpe prijs door lage premie;
 • complete dekking;
 • voorwaarden in duidelijke taal;
 • hoge beoordeling door klanten (ruime 8,7);
 • snel online premie berekenen en afsluiten;
 • zelf wijzigingen doorvoeren in online polismap;
 • dagelijks opzegbaar.

Dekking bij HEMA

Hieronder ziet u de verschillende dekkingen die per verzekering geldt bij HEMA.

(bron: HEMA website)

WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid)

Deze verzekering is voor één ieder verplicht. Het is bij de wet geregeld dat u een verzekering moet nemen tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. Met de WA dekking van HEMA heeft u een scherpe premie. U hoeft zich geen zorgen te maken over schade die u bij anderen veroorzaakt, want de HEMA dekt tot maar liefst €5.600.000 aan andere mensen. Schade aan spullen van derden wordt gedekt tot een bedrag van €2.500.000. Aanvullend bij de WA verzekering is dat je ook verzekerd voor uitgebreide hulpverlening na een ongeval in het binnen- en buitenland.

WA+ Beperkt Casco (WA plus verzekering)

Met de HEMA WA beperkt casco verzekering kunt u schade aan uw eigen auto claimen. Het gaat echter alleen om schade veroorzaakt door de volgende gebeurtenissen: brand, diefstal, storm, botsing met een dier of ruitbreuk. Wanneer u de WA+ Beperkt Casco autoverzekering heeft dan worden de reparatiekosten aan uw auto vergoedt door de HEMA.

Wist u dat als u bij schade de auto niet meer kunt gebruiken bij HEMA vervangend vervoer krijgt als u de auto laat repareren bij een HEMA aangesloten herstelbedrijf. Voor het vervangend vervoer betaalt u geen extra kosten.

WA + Volledig Casco (All Risk)

U bent per ongeluk met iets scherps langs uw auto gelopen. Nu zit er een diepe kras in de lak. Heel erg zonde! Zeker wanneer het een nieuwe auto betreft. Als u op dat moment een WA+ Volledig Casco verzekering had, dan hoefde u zich geen zorgen te maken. Deze verzekering van de HEMA dekt namelijk alle schade aan uw auto. U bent zogezegd “Allrisk (alle risico’s)” verzekerd. Dit betekent dat schade veroorzaakt bij anderen en schade veroorzaakt bij uzelf wordt gedekt! Een geruststellende autoverzekering.

Ook bij de allrisk dekking krijgt u vervangend vervoer wanneer uw auto niet meer te gebruiken is en wordt gerepareerd bij een aangesloten schadehersteller.

Oriënteert u zich op de HEMA autoverzekering? Bekijk dan eerst ook even bij de InShared autoverzekering voor een vergelijkbare goede verzekering.

InShared autoverzekering

 • Dagelijks opzegbaar
 • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Aanvullende dekkingen

Bij de HEMA autoverzekering kunt u ook kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. HEMA biedt een no-claimbescherming, pechhulp, autorechtsbijstand en een schadeverzekering voor inzittenden aan als aanvullende dekking. 

No-claim beschermer HEMA

Elk jaar wordt het aantal schadevrije jaren op de polis aangepast. Als u een jaar geen schade heeft gereden dan krijgt u een schadevrij jaar bijgeschreven. Indien u een schade rijdt dan kan het zijn dat uw no-claim korting daalt en meer premie moet gaan betalen. Om de premiestijging te voorkomen kunt u een no-claim beschermer afsluiten bij de autoverzekering. Dit is een aanvullende “verzekering” voor het behoud van uw korting. Zo gaat u na een schade niet meer premie betalen met een no-claim beschermer.

Pechhulp dekking HEMA

U kunt bij uw HEMA autoverzekering ook een aanvullende dekking afsluiten voor pechhulp. Deze dekking is alleen beschikbaar wanneer de auto jonger is dan 10 jaar. De pechhulp van HEMA biedt pech bij onderweg, maar ook pech in eigen woonplaats. De service is 24/7 bereikbaar. Binnen pechhulp kunt u kiezen voor alleen Nederland of ook Europa. Met pechhulp bent u verzekerd van reparatie van de auto ter plaatse. Als reparatie ter plaatse niet mogelijk is dan kunt u gratis vervangend vervoer krijgen of vervoer naar een vakgarage.

Autorechtsbijstand HEMA

U kunt bij de HEMA een aanvullende dekking afsluiten voor de auto voor eventuele juridische kosten met betrekking tot de verzekerde auto. Zo ben je verzekerd voor conflicten die ontstaan zijn toen u met de auto aan het verkeer deelnam, conflicten ontstaan door parkeren met uw auto, conflicten ten aanzien van het onderhoud van de auto, conflicten ten aanzien van inruil van de auto en conflicten over het eigendom van de auto. Andere zaken zijn onder deze verzekering niet gedekt, zoals conflicten over motorrijtuigenbelasting of als je een tweedehands auto gekocht hebt en een conflict met de verkoper hebt.

Het belangrijkste wat gedekt wordt onder de auto rechtsbijstand dekking is de juridische bijstand bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. De juridische ondersteuning die u bij een zaak krijgt valt onder de dekking. Als de tegenpartij schuldig wordt bewezen dan kunt u de schade verhalen. 

Oriënteert u zich op de HEMA autoverzekering? Bekijk dan eerst ook even bij de InShared autoverzekering voor een vergelijkbare goede verzekering.

InShared autoverzekering

 • Dagelijks opzegbaar
 • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Schadeverzekering inzittenden dekking HEMA

Met de schadeverzekering voor inzittenden bent u verzekerd voor schade door een ongeluk of aanrijding. U heeft met deze verzekering recht op een vergoeding als u of een passagier gewond raakt, overlijdt of schade aan spullen hebben. De verzekering geldt voor iedereen die in de auto zit. De vergoeding ontvangt u als u schade krijgt wanneer u in de auto bent, in of uitstapt of onderweg aan de auto werkt (bijvoorbeeld bij autopech).

Overstappen via HEMA

De HEMA autoverzekering heeft een goede overstaphulp om u te helpen bij de overstap van een andere autoverzekering naar de HEMA. Deze service wordt gratis aangeboden en zorgt ervoor dat u eenvoudig en zonder problemen overstapt. Zo zal de HEMA voor u een opzegbrief opstellen die u gemakkelijk direct kunt sturen naar de oude verzekeraar. U sluit vervolgens een goedkope verzekering bij de HEMA af die dagelijks opzegbaar is.

Oude schadevrije jaren meenemen tot vier jaar terug bij HEMA

Als u al een tijd geen auto heeft gereden dan vervallen al uw schadevrije jaren. Veel mensen weten dit niet en komen na een tijd geen auto in het bezit te hebben gehad, voor een verrassing te staan. De meeste verzekeraars hanteren een terugkijk termijn van 3 jaar. HEMA is coulanter en kijkt tot vier jaar terug. Heeft u dus drie en een half jaar geen auto gehad, maar daarvoor wel? Dan kunt u bij HEMA deze schadevrije jaren terugkrijgen en hiermee veel korting behalen op de premie.

Bij welke schades zak je in schadevrije jaren bij HEMA?

Als u beroept doet op de HEMA autoverzekering met een schadeclaim dan heeft u kans dat u zakt in schadevrije jaren. U zakt sowieso in schadevrije jaren als u een schade claimt door vandalisme en door een aanrijding waarvan u de aansprakelijke partij bent.

Eigen risico autoverzekering HEMA

Bij de autoverzekering van HEMA heeft u alleen een eigen risico bij een beperkt casco (WA+) of een volledig casco (allrisk) dekking. Wanneer u een schade aan uw auto laat repareren bij het schadeherstelnetwerk van HEMA dan is uw eigen risico EUR 135. Bij reparatie bij een andere hersteller is uw eigen risico per schade EUR 300.

No-claim korting HEMA

De no-claim korting is de korting die u op de autoverzekering premie krijgt op basis van uw schadevrije jaren. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren wordt u ingeschaald in een kortingstrede. De korting bij HEMA kan wel oplopen tot 80%. Wilt u ook profiteren van hoge kortingen. Bekijk uw korting bij de HEMA autoverzekering.

Bij een schade valt u wel terug in de no-claim korting. Bij de volgende schadegevallen valt u niet terug in de no-claim korting bij HEMA:

 • Betrokkenheid schade is zonder uw schuld en de schade kan worden verhaald op een tegenpartij;
 • Ruitschade;
 • Schade wel uw schuld maar u heeft een no-claim beschermer.

Ervaringen HEMA autoverzekering

De autoverzekering wordt goed gewaardeerd onder verschillende consumenten. Op de site Independer wordt HEMA gewaardeerd met een ruime voldoende van 7.2. Op reviewsite Trustpilot heeft HEMA een 3,3 van de 5. Ruim voldoende dus.

Oriënteert u zich op de HEMA autoverzekering? Bekijk dan eerst ook even bij de InShared autoverzekering voor een vergelijkbare goede verzekering.

InShared autoverzekering

 • Dagelijks opzegbaar
 • Gemakkelijk om van en op over te stappen

HEMA Autoverzekering voorwaarden

Nu heeft elk type autoverzekering van de HEMA zijn eigen voorwaarden. De voorwaarden per soort autoverzekering kunt u vinden in het document: “Bijzondere voorwaarden Autoverzekering HEMA”. Wij hebben dit document van u van de website van HEMA geplukt en deze kunt u hieronder downloaden. Bent u benieuwd naar de voorwaarden van de autoverzekering van HEMA? De voorwaarden zijn ook te vinden op de website van HEMA zelf.

Algemene_Voorwaarden_HEMA

Bijzondere_Voorwaarden_Autoverzekering_HEMA

HEMA Autoverzekering berekenen

Het belangrijkste is natuurlijk de premie die u gaat betalen per maand. Per soort autoverzekering verschilt de premie. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren. Voorbeelden van deze factoren zijn woonplaats, leeftijd, type auto en het aantal km wat u per jaar rijdt. Om een goede premieberekening te krijgen vraagt de HEMA om deze gegevens. Bereken de premie van de HEMA autoverzekering op de website van HEMA. Hierna kunt u gelijk afsluiten.

HEMA autoverzekering vergelijken

Is HEMA wel jouw ideale verzekeraar en geeft deze de beste premie? Kom erachter door te gaan vergelijken. Binnen enkele minuten weet je of HEMA voor jouw de beste oplossing is. Je kan HEMA vergelijken met verzekeraars zoals FBTO, Centraal Beheer en nog meer. Begin met HEMA autoverzekering vergelijken.