InShared Autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de InShared autoverzekering? Bezoek direct de website van autoverzekeraar InShared voor meer informatie! Je bent vrij om te kiezen!

Over InShared

InShared is een merk van de organisatie Achmea Schadeverzekeringen N.V. Opgericht in 2010 heeft deze verzekeraar een uniek concept bedacht om klanten tegemoet te komen. De gedachte is dat je samen sterker staat dan alleen.  Deze verzekeraar keert een jaarbeloning uit als er minder schade wordt geclaimd door klanten. Vandaar hun gehanteerde slogan: “We all benefit”. Met deze werkwijze probeert InShared ervoor te zorgen dat klanten zelf extra zorg dragen om schade te voorkomen.

De principes van InShared

Verzekeraar InShared hanteert diverse principes voor een goede dienstverlening naar hun klanten:

 • Gemakkelijk : Alles regelen online;
 • Transparant: Transparant over wat ze met je geld doen;
 • Goedkoop: Goedkope autoverzekering premie;
 • Nuchter: Helpen in schade te voorkomen/beperken;
 • Compleet: Checkt of je niet dubbel bent verzekerd;
 • Flexibel: Geen opzegtermijn.

InShared Autoverzekeringen

Naast andere verzekeringen heeft InShared ook een uitstekende autoverzekering. De autoverzekering van InShared wordt helemaal voordelig wanneer u schadevrij rijdt. Schadevrije jaren worden namelijk beloont met zogeheten “bonuspunten” en hiermee krijgt u aan het einde van het jaar weer geld terug.

InShared Jaarbeloning

De bonuspunten zorgen voor elk jaar voor de jaarbeloning. Dit is een beloning die je aan het einde van het jaar terug krijgt. Indien je een jaar lang geen schade claimt dan ontvang je een beloning. Hoe hoog de beloning is hangt af van hoe lang je verzekert bent bij InShared.

Voordelen InShared autoverzekering

Een aantal voordelen van de InShared autoverzekering. Bekijk de website van InShared voor meer informatie!

 • Lage premie en een goede dekking
 • Extra dekking voor auto 6-11 jaar
 • Jaarbeloning van InShared
 • Gratis vervangend vervoer
 • Hulp bij schade binnen- en buitenland
 • Elke dag opzegbaar

Soorten autoverzekeringen

InShared heeft vier verschillende soorten autoverzekeringen, namelijk de WA autoverzekering, beperkt casco autoverzekering, beperkt casco EXTRA en de allrisk autoverzekering.

WA verzekering

De WA verzekering is de dekking die verplicht is in Nederland. Deze dekking dekt schade die u toebrengt aan anderen met de auto. U bent verzekerd voor schade die u aan anderen veroorzaakt door uw auto, aanhangwagen, caravan of afvallende lading.

Beperkt casco autoverzekering

De beperkt casco autoverzekering van InShared wordt ook wel WA plus genoemd. Deze dekking is een uitbreiding op de WA dekking en biedt naast de dekking voor schade aan anderen ook dekking voor schade aan de eigen auto. U kunt hierbij denken aan schade door brand, storm en diefstal. Naast een vergoeding voor deze schades bent u ook verzekerd voor:

 • Verhaalrechtsbijstand voor schade aan uw auto
 • Hulp bij schade binnen en buitenland
 • Diefstal van accessoires
 • Ruitschade
 • Aanschaf of nieuwwaarderegeling bij total loss of diefstal van de auto

InShared beperkt casco EXTRA autoverzekering

InShared is uniek met deze autoverzekering in de wereld van autoverzekeraars. Deze dekking zit tussen de beperkt casco en all risk dekking in. Het unieke aan de beperkt casco extra autoverzekering is dat u zich hiermee kunt verzekeren tegen ruitschade, brand, storm, diefstal en voor de 50% van de schade die u zelf veroorzaakt! Dit is een unieke verzekering voor auto’s die te oud zijn voor een allrisk verzekering, maar te jong voor alleen een WA autoverzekering of beperkt casco verzekering.

Allrisk autoverzekering InShared

De allrisk autoverzekering van InShared is de meest uitgebreide dekking. U bent gedekt voor de meest mogelijke vormen van schade. Denk hierbij aan schade aan derden, schade door diefstal, schade door natuur, schade door storm en schade door brand. Het belangrijkste verschil is dat u met de allrisk verzekering voor 100% gedekt bent voor schade door een ongeval die u zelf heeft veroorzaakt en schade tijdens dat uw auto geparkeerd stond. Ook schade door vandalisme is vergoed onder de allrisk autoverzekering InShared.

Een leuk weetje is ook dat de medische kosten voor een hond of kat na een ongeluk in de auto ook meeverzekerd is onder de autoverzekering allrisk van InShared.

Dekkingen InShared autoverzekering

Onderstaande afbeelding geeft een beknopt overzicht van de verschillende dekkingen van de InShared autoverzekeringen.

dekkingen inshared autoverzekering

Bron: InShared website

Aanvullende dekkingen

U kunt nog extra mogelijke risico’s en samenhangende kosten verzekeren bij InShared met een aanvullende dekking. InShared heeft de inzittendenverzekering en pechhulp dekking waarmee de autoverzekering aangevuld kan worden.

Inzittendenverzekering

U kunt met de schade inzittendenverzekering van InShared kunt u de schade van mensen in de auto verzekeren bij een ongeluk. Denk hierbij aan schade aan spullen, maar ook letselschade door gewond raken en zelfs overlijden. De verzekering geldt voor alle personen in de auto waaronder ook de bestuurder. Het maximaal verzekerd bedrag is €1.000.000. De schade inzittenden verzekering is een andere verzekering dan de ongevallenverzekering van InShared. De ongevallenverzekering is een verzekering waarbij u een vast bedrag uitgekeerd krijgt bij letsel of overlijden, ongeacht of dit in de auto gebeurt of niet.

Pechhulp

Met de aanvullende verzekering voor pechhulp bent u voor 24 uur per dag zeven dagen in de week verzekerd van hulp onderweg. U kunt kiezen voor alleen Nederland, maar ook voor Europa. Pechhulp Nederland dekt de volgende zaken: storing, lege accu, verlies sleutels, lekke band, verkeerde brandstof tanken, noodreparatie, 7x pechhulp en 2x hulp in eigen woonplaats. Bij pechhulp Europa heeft u dag en nacht hulp bij pech in Europa, recht op standaard vervangend vervoer voor 30 dagen, kosten van opsturen onderdelen nodig voor reparatie, transporthulp van de auto bij vastzitten in modder of sneeuw en transporthulp voor verliezen sleutels.

Schadevrije jaren

De schadevrije jaren zijn de jaren waarin u een autoverzekering op naam had, maar geen schade heeft geclaimd. Bij de autoverzekering van InShared bouwt u elk jaar wanneer u schadevrij rijdt een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren u heeft hoe meer korting u krijgt. Deze korting wordt ook wel de no-claim korting genoemd. Als u nieuw bent bij InShared dan wordt er gekeken in Roy data naar de hoogte van uw schadevrije jaren.

Schadevrije jaren tot 4 jaar terug meenemen

Uw opgebouwde schadevrije jaren zijn niet oneindig houdbaar. Als u een aantal jaar geen autoverzekering op naam hebt gehad, doordat u bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland heeft gewoond, dan vervallen uw schadevrije jaren. InShared heeft een zeer ruime termijn waarmee ze terugkijken naar het verleden. InShared kijkt namelijk tot 4 jaar terug in het verleden naar uw schadevrije jaren. Als u dus drie jaar geen auto heeft gehad en voor die drie jaar wel schadevrije jaren had opgebouwd, dan telt InShared deze oude schadevrije jaren mee. Veel verzekeraars kijken tot drie jaar terug en sommige zelfs maar tot 1 jaar. Er is ook een maximaal aantal schadevrije jaren wat u kunt hebben.

No-claim korting

Op basis van uw schadevrije jaren wordt u bij de InShared autoverzekering ingeschaald in een zogeheten trede van de bonus malus ladder. De bonus malus ladder is het overzicht van kortingen horend bij een aantal schadevrije jaren. Nadat InShared in Roy data heeft gekeken hoeveel schadevrije jaren u heeft dan wordt u automatisch ingeschaald in de bonusmalus trede. Bij 0 schadevrije jaren komt u terecht in trede 6. De korting die hierbij hoort is 40%. Vanaf 16 schadevrije jaren zit u op het maximale kortingspercentage van 80%. Bekijk hieronder de no-claim kortingen van InShared:

Bron: site InShared

Eigen risico

Het eigen risico bij de InShared autoverzekering is het bedrag wat u zelf betaalt bij een bepaalde schade. Voor de WA verzekering (schade aan derden) is er geen eigen risico. Voor de andere verzekeringen beperkt casco (Extra) en allrisk kan mogelijk wel een eigen risico gelden. Het eigen risico is lager wanneer u de auto laat repareren bij ABS schadeherstel. Wanneer u kiest voor reparatie bij ABS schadeherstel dan is het eigen risico €135. Wanneer u zelf een schadehersteller kiest dan is het eigen risico €250. Voor ruitschade geldt een ander eigen risico. Als u ruitschade laat herstellen bij Carglass of Autotaalglas dan is het eigen risico lager dan wanneer u zelf een ruithersteller kiest.

Tweede auto verzekeren

Als u meer dan 1 auto heeft dan is een tweede auto verzekeren bij InShared voordelig. De tweede auto regeling is speciaal voor gezinnen. Voor de tweede auto moet u ook een verzekering afsluiten, maar bij het verzekeren van de tweede auto krijgt u van InShared dezelfde korting zoals die u heeft opgebouwd met de eerste auto. U bouwt daarnaast apart ook nog schadevrije jaren op met de tweede auto.

Overstapservice via InShared

InShared heeft een overstaphulp die u helpt bij het feilloos overstappen. Bij het online afsluiten van de autoverzekering van InShared kunt u de overstaphulp aanvinken. U kunt gemakkelijk een opzegbrief maken met de overstaphulp.

Ervaringen

Bij vergelijkingssite Independer scoort InShared maar liefst een 7.9. Met deze geruime score zijn veel verschillende klanten tevreden bij InShared.

Voorwaarden InShared Autoverzekering

Benieuwd naar wat de polisvoorwaarden van de InShared Autoverzekering zijn? We hebben de voorwaarden hieronder opgenomen. Let op! De voorwaarden veranderen regelmatig! Kijk altijd op de InShared site voor de meest recente voorwaarden.

Autoverzekering InShared berekenen

Bezoek de InShared website en bereken uw premie. De premie is per persoon verschillend. Waar voor de ene persoon InShared de goedkoopste verzekering is, is voor de andere InShared de duurste. Daarom is het noodzakelijk uw premie te berekenen.