Autoverzekering Nationale Nederlanden

U bent geïnteresseerd in de Nationale Nederlanden autoverzekering? Bezoek direct de website van autoverzekeraar Nationale Nederlanden (ook wel “NN” genoemd) voor meer informatie! U bent vrij om te kiezen!

Over Nationale Nederlanden

De organisatie van Nationale Nederlanden, ook wel “NN” genoemd, is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij en één van de grootste van Nederland. De organisatie is ontstaan uit een fusie tussen “De Nederlanden van 1845” en “De Nationale Levensverzekeringbank” in 1963.

Autoverzekering

Bij Nationale Nederlanden kunt u terecht voor een aantal schadeverzekeringen, waaronder de autoverzekering. Deze autoverzekeraar biedt de standaard drie bekende dekkingen aan. U kunt uw auto bij de NN verzekeren als WA autoverzekering, WA beperkt casco en WA volledig casco (allrisk). U kunt gemakkelijk de autoverzekering afsluiten via de website van Nationale Nederlanden.

Voordelen NN autoverzekering

De NN heeft een aantal leuke voordelen bij de autoverzekering. Onderstaand overzicht van de belangrijkste voordelen die deze autoverzekeraar u biedt.

  • Tot 80% korting bij schadevrij rijden. Bekijk of u in aanmerking komt voor hoge kortingen bij Nationale Nederlanden.
  • Geen eigen risico wanneer er gebruik wordt gemaakt van het eigen schadeherstelnetwerk.
  • Niet tevreden over afhandeling van schade? Dan krijgt u 4 maanden premie terug.
  • 24/7 hulp bij ongelukken, ook in het weekend en in het buitenland.
  • Schadeafhandeling wordt beoordeeld met een 8.2 door klanten van NN.

Dekkingen

Onderstaande overzicht geeft inzicht in de dekkingen van de Nationale Nederlanden Autoverzekering.

Bron: website NN

WA verzekering

De WA verzekering is de verplichte autoverzekering die iedereen minimaal moet afsluiten voor de auto. De verzekering biedt bescherming aan andere deelnemers van het verkeer en aan eigendommen van anderen. Als u met uw auto schade rijdt waarvoor u aansprakelijk bent dan vergoedt de WA verzekering de schade aan degene die de schade heeft geleden. Deze verzekering wordt aangeraden voor de wat oudere auto’s (+10 jaar oud).

WA extra verzekering (WA plus)

De Nationale Nederlanden WA extra verzekering wordt in de volksmond ook wel WA plus of WA beperkt casco genoemd. Deze dekking is uitgebreider dan de standaard WA verzekering omdat deze dekking ook schades aan de eigen auto vergoedt. Hierbij moet u denken aan schades aan uw eigen auto waar u niets aan kan doen, bijvoorbeeld schade door diefstal, brand, stormschade of aanrijding met een dier. Een uitzondering is schade door vandalisme. Dat soort schade is niet verzekerd onder de WA extra verzekering (maar wel onder all risk). Over het algemeen wordt deze verzekering aangeraden voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud.

WA casco (All risk) autoverzekering

De wa casco (all risk) dekking is de meest uitgebreide dekking bij Nationale Nederlanden voor de auto. Met deze dekking heeft u een goede verzekering in handen. De meeste soorten schades aan de eigen auto zijn gedekt waaronder schade aan uw eigen auto veroorzaakt door uzelf. Dus als u een aanrijding veroorzaakt dan is schade aan uw eigen auto ook verzekerd. De all risk dekking wordt aangeraden voor de nieuwste auto’s. U krijgt bij de all risk dekking automatisch de nieuwwaardegarantie (voor nieuwe auto”s) of de aanschafwaardegarantie (voor nieuwe tweedehands auto’s). Daarbij bent u bij diefstal binnen 2 jaar verzekerd dat u een nieuwe of vergelijkbare auto kunt terugkopen. Wel zo fijn!

Aanvullende verzekeringen bij de autoverzekering

De autoverzekering biedt geen dekking aan alle soort mogelijke kosten die te maken hebben met de auto. Denk bijvoorbeeld aan juridische bijstand bij een misgelopen reparatie. Deze kosten worden meestal niet gedekt onder de reguliere dekkingen van de autoverzekering. Voor dit soort kosten kunt u aanvullende dekkingen afsluiten bij de autoverzekering.

Schadeverzekering inzittenden Nationale Nederlanden

Bij Nationale Nederlanden autoverzekering is het mogelijk om de verzekering uit te breiden met de schadeverzekering inzittenden. Met deze dekking bent u verzekerd voor schade die tijdens een ongeluk kan ontstaan aan spullen van jezelf of inzittenden (passagiers). Naast spullen is ook letselschade verzekerd en overlijden. Voor deze aanvullende dekking maakt het niet uit of u zelf het ongeluk heeft veroorzaakt. Nationale Nederlanden keert altijd uit. Het bedrag is gemaximeerd op €1.000.000.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen

Een conflict ligt al snel op de loer. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de schuldige bij een ongeval of een reparatie die niet goed is gegaan. Met de dekking rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen bent u bij Nationale Nederlanden verzekerd voor bepaalde juridische kosten die u moet maken voor dit soort zaken. U bent bijvoorbeeld verzekerd voor rechtshulp als u schade wilt verhalen op iemand anders, als uw voertuig in beslag is genomen, als u voor de rechter moet komen voor een verkeersmisdrijf, als u conflicten heeft over het kopen en verkopen van een voertuig of als u een conflict heeft over de reparatie van een voertuig. Voor dit soort gevallen krijgt u hulp van een jurist die uw belangen behartigt. De kosten van externe deskundigen en advocaten worden vergoed vanuit de dekking.

Schadevrije jaren

Bij Nationale Nederlanden bouwt u elk jaar wanneer u geen schade heeft gereden een schadevrij jaar op. Elk schadevrij jaar zorgt voor meer korting totdat u op de maximale korting zit. Op basis van uw schadevrije jaren wordt u ingedeeld op de bonus-malus ladder. Voor het aantal schadevrije jaren is een kortingspercentage gekoppeld. Deze korting wordt ook wel de no-claim korting genoemd. Bent u nieuw bij Nationale Nederlanden? Dan wordt in Roy data gekeken hoeveel schadevrije jaren u heeft en automatisch ingedeeld in het juiste kortingspercentage. Bij het claimen van een schade daalt u 5 schadevrije jaren. Dit is bij elke verzekeraar gelijk.

No-claim korting Nationale Nederlanden

Op basis van uw schadevrije jaren krijgt u dus no-claim korting. Deze kan bij Nationale Nederlanden maar lieftst oplopen tot 80%. Als u al 10 schadevrije jaren heeft zit u op de 80% korting. Bij 0 schadevrije jaren is de korting 50%. Zie hieronder de no-claim tabel van Nationale Nederlanden.

Bron: Site Nationale Nederlanden

Oude schadevrije jaren tot een jaar terug meenemen

Als u vroeger schadevrije jaren heeft opgebouwd dan zijn deze bij Nationale Nederlanden nog een jaar geldig. Dit betekent dat wanneer u twee jaar geen autoverzekering heeft gehad, dat de schadevrije jaren bij Nationale Nederlanden zijn vervallen. Dit verschilt per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die verder terug kijken. Lees meer over de terugkijktermijn schadevrije jaren

Eigen risico bij schade

Het eigen risico is het deel van de kosten voor reparatie van schade wat u zelf betaald en niet wordt vergoed door de verzekeraar. Bij Nationale Nederlanden heeft u in principe geen eigen risico wanneer u gebruik maakt van het eigen schadeherstelnetwerk. U kunt wel kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico.

Bij bijvoorbeeld de all risk verzekering kan er een eigen risico zijn. U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico in ruil voor meer korting op de premie. U kunt kiezen tussen de volgende bedragen:

  • €0,-
  • €150,-
  • €300,-
  • €600,-
  • €1.200,-

Wanneer u kiest om uw auto ergens anders te laten repareren dan bij het schadeherstelnetwerk dan betaalt u een extra eigen risico (naast het vrijwillig eigen risico) van €150,- bij ruitsschade en €400 bij andere schades.

Tweede auto verzekeren Nationale Nederlanden

Als u meer dan 1 auto heeft dan kunt u voor iedere auto die u en uw samenwonende partner heeft verzekert bij Nationale Nederlanden profiteren van de meeste schadevrije jaren. U krijgt voor beide auto’s de hoogte no-claim korting op basis van de meeste schadevrije jaren.

Ervaringen

Op site Independer scoort Nationale Nederlanden een ruime voldoende van een afgerond een 7.

Voorwaarden

Zie hieronder de voorwaarden van de diverse autoverzekeringen. Let op! de voorwaarden veranderen regelmatig dus kijk altijd op de site van Nationale Nederlanden.

Autoverzekering NN berekenen

Bent u benieuwd naar de premie van de autoverzekering van de Nationale Nederlanden? Bezoek dan snel deze verzekeraar en bereken de premie. Bekijk ook de voorwaarden van deze autoverzekering.

Nationale Nederlanden autoverzekering vergelijken

Nog niet zeker of Nationale Nederlanden het wordt? Kijk dan eens verder dan je neus lang is en doe een vergelijking. Je komt er snel achter of Nationale Nederlanden de beste verzekering voor jou is. Gemakkelijk Nationale Nederlanden autoverzekering vergelijken.