OHRA Autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de OHRA autoverzekering? Bezoek direct de website van autoverzekeraar OHRA voor meer informatie! Je bent vrij om te kiezen!

Heeft u naast OHRA ook wel is gekeken naar de autoverzekering van InShared, FBTO of Centraal Beheer? Deze verzekeraars kunnen ook goed bij u passen.

Over OHRA

ohra logo

OHRA is één van de grotere verzekeringsmaatschappijen in Nederland. OHRA is opgericht in 1925 als de Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. OHRA levert naast autoverzekeringen ook andere soorten verzekeringen, zoals ziektekostenverzekeringen, reisverzekeringen en andere financiële diensten.

Populaire autoverzekering

De autoverzekering van OHRA is één van de populairdere verzekeringen. Na het afsluiten heeft u verder geen omkijken meer. U kunt snel en simpel binnen 5 minuten de verzekering afsluiten via de website van OHRA.

Voordelen OHRA Autoverzekering

OHRA biedt velen voordelen met de autoverzekering. Een klein overzicht van een aantal belangrijke voordelen:

 • No-claim korting die kan oplopen tot wel 82%;
 • 24 uur en 7 dagen in de week bereikbaar;
 • Keuze uit veel verschillende aanvullende dekkingen;
 • Lage premie op de allrisk autoverzekering.

Naast bovenstaande voordelen heeft OHRA nog meer voordelen die reden kunnen zijn om te kiezen voor deze verzekeraar!

 • Geen leeftijdsdiscriminatie! Jong of oud. Iedereen is welkom bij OHRA;
 • Zelf bepalen waarvoor u betaalt/extra dekkingen nemen;
 • Alles online regelen;
 • Dagelijks opzegbaar.

Soorten OHRA Autoverzekeringen

Bij OHRA heeft u de keuze uit de volgende soorten autoverzekeringen:

Soort schade / Soort dekking WA dekking WA + (Beperkt casco) All Risk (Volledig Casco)
Diefstal Nee
Ja Ja
Total loss Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Schade aan eigen auto Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Stormschade Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Schade aan derden Ja Ja Ja
VandalismeNeeNeeJa

WA dekking OHRA

De WA verzekering van OHRA is de “standaard” basisdekking. Deze dekking vergoedt alleen schade aan andere auto’s en spullen.

WA plus

De WA plus dekking is een uitbreiding op de WA dekking. Deze vergoedt meerdere soorten schades dan alleen de WA. Zo kunt u denken aan schade door diefstal, brand, joyriding, inbraak en ruitschade.

Allrisk OHRA

De allrisk dekking van OHRA is de meest uitgebreide dekking. Deze dekt alle soorten schades als genoemd onder WA en WA plus, maar ook schade aan de eigen auto. Hierbij kan gedacht worden aan schades aan de eigen auto door vandalisme of door eigen toedoen. Als u een aanrijding zelf veroorzaakt dan wordt de schade aan uw eigen auto ook vergoedt. 

Aanvullende dekkingen bij OHRA

Bij de OHRA autoverzekering heeft u de mogelijkheid om uw verzekering uit te breiden. Met deze uitbreidingen (ook wel aanvullende dekkingen genoemd) heeft u meer zekerheid over mogelijke schadegevallen. Zo kunt u de volgende aanvullende dekkingen afsluiten:

 • Aanvullend pakket
 • Ongevallen inzittenden dekking
 • Schade inzittenden dekking
 • Pechhulp in Nederland
 • Rechtsbijstand motorvoertuig

Het aanvullend pakket bij de WA plus en allrisk dekking.

Met het aanvullend pakket heeft u afhankelijk van de leeftijd van de auto de aanschafwaarderegeling of de nieuwwaarderegeling. Hiermee krijgt u bij total loss uw aanschafwaarde of nieuwwaarde vergoedt van de auto. Bij OHRA heeft u 3 jaar aanschafwaarderegeling na het afsluiten van het aanvullend pakket. Verder krijgt u bij het aanvullend pakket de mogelijkheid om zelf een garage te kiezen voor herstel van uw auto en zijn accessoires meeverzekerd tot EUR 3.500 (waarvan audiovisuele en telecommunicatieapparatuur tot EUR 1.500).

Ongevallen inzittenden dekking

Met deze dekking krijgt u (of uw nabestaanden) of uw passagiers in het geval van een ongeluk in uw auto waarbij u of een passagier overlijdt of invalide raakt een vergoeding. Deze vergoeding krijgt u of uw passagier ongeacht de schuldige. Vergoeding bij overlijden is EUR 25.000 en bij invaliditeit kan deze oplopen tot EUR 75.000.

Schade inzittenden dekking

Met een schade inzittenden krijgt u of uw inzittenden een vergoeding voor beschadiging aan spullen in de auto en uitkering bij letsel en overlijden. Het verzekerde bedrag is tot EUR 1 miljoen.

Pechhulp in Nederland

Met deze dekking krijgt u hulp in heel Nederland waaronder in de eigen woonplaats. De pechhulp is 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer de auto niet direct gerepareerd kan worden dan krijgt u vervangend vervoer.

Rechtsbijstand motorvoertuig

Bij veel verkeersongelukken kunnen conflicten ontstaan over wie aansprakelijk is. Voor mogelijke juridische kosten ben u gedekt met deze aanvullende dekking.

Schadevrije jaren OHRA

Voor elk jaar dat u geen schade claimt bij de verzekering verdient u een schadevrij jaar. Met schadevrije jaren krijgt u korting bij de OHRA autoverzekering. Hoe meer schadevrije jaren u heeft hoe hoger de korting. De korting wordt ook wel de no-claim korting genoemd.

No-claim korting OHRA

OHRA is een van de verzekeraars met de hoogste no-claim korting. De totale korting op de premie kan oplopen tot wel 82%. Als u een verzekering afsluit bij OHRA dan wordt u op basis van uw schadevrije jaren ingeschaald in een trede in de zogeheten bonus-malus ladder. De bonus-malus ladder is een tabel die verschillende kortingspercentages weergeeft. Wanneer u bijvoorbeeld net een beginnende bestuurder bent zonder schadevrije jaren dan wordt u bij OHRA ingeschaald in trede 6. Met deze trede hangt een no-claim korting van 60%. Elk jaar dat u geen schade claimt klimt u een trede omhoog en ontvangt u meer korting (tot het maximum van 82%). OHRA bepaalt uw schadevrije jaren aan de hand van Roy data.

Als u wel een schade claimt (in trede 6) dan zakt u weg in de korting. Bij het claimen van een schade valt u vijf schadevrije jaren terug en daarmee ook 5 tredes op de bonus malus ladder van OHRA. De korting die u dan ontvangt is de korting uit trede 1. Dit is conform de kortingsladder van OHRA in de nieuwe situatie 0%. In de onderstaande tabel kunt u de bonus-malus ladder van OHRA zien. De tabel kan aan verandering onderhevig zijn. Het is aan te raden om de tabel zelf nog te raadplegen op de site van OHRA.

bonus malus ohra

Bron: OHRA website

Bij wat voor schades val je terug in korting en schadevrije jaren bij OHRA?

Bij de OHRA autoverzekering ontvangt u minder korting wanneer u schades claimt ten gevolge van de volgende situaties:

 • Schade veroorzaakt door eigen schuld, zoals achterop rijden tegen een andere auto;
 • Vandalisme; uw auto is bekrast of spiegels zijn afgebroken;
 • Gedeelde aansprakelijkheid; wanneer een schade schuld is van beide partijen.

Het is bij OHRA mogelijk om de terugval in korting te voorkomen. U moet dan zelf de schade betalen. Dit kan tot een jaar na het claimen van de schade. Voor kleine schades is dit vaak aan te raden om op deze manier de korting te behouden.

Wanneer vervallen schadevrije jaren bij OHRA?

Als u in het verleden bij OHRA of een andere verzekeraar schadevrije jaren heeft opgebouwd en u heeft een tijdje geen auto op uw naam gehad dan bestaat de kans dat uw schadevrije jaren zijn vervallen. Dit kan vervelend zijn wanneer u veel schadevrije jaren had opgebouwd in het verleden. Vroeger keek men maximaal 1 jaar terug in de tijd. Bij OHRA kijkt men drie jaar terug in de tijd. U kunt dus oude schadevrije jaren tot drie jaar terug meenemen bij OHRA.

Eigen risico bij OHRA

Het is mogelijk bij het afsluiten van de autoverzekering om te kiezen tussen verschillende eigen risico’s. Het eigen risico is het bedrag wat u uit eigen zak moet betalen bij het claimen van een schade. Hoe hoger het eigen risico hoe minder premie u betaalt. Bij OHRA kunt u kiezen voor een eigen risico van EUR 0,- , EUR 150,- , EUR 300,- , of EUR 450,-. Het is mogelijk om gedurende de looptijd van de verzekering het eigen risico te wijzigen.

Tweede auto verzekeren bij OHRA

Het is mogelijk om een tweede auto te laten verzekeren bij OHRA. Hierbij kunt u profiteren van de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd met de eerste auto. Met de schadevrije jaren krijgt u korting. De korting die u voor de eerste auto ontvangt krijgt u ook voor de tweede auto. OHRA noemt dit de gezinsautoregeling.

Ervaringen OHRA Autoverzekering

 • Independer: Op Independer scoort de verzekering een 7,7 en 78% beveelt de verzekering aan.
 • Consumentenbond: Ook op de consumentenbond scoort OHRA goed met een positieve beoordeling van 84%.

Voorwaarden OHRA Autoverzekering

Bent u benieuwd naar de voorwaarden die OHRA stelt bij hun autoverzekering? We hebben de belangrijkste punten uit de polisvoorwaarden van OHRA toegelicht. Bekijk hier de OHRA autoverzekering voorwaarden.

Contactgegevens OHRA

Wilt u meer weten over de OHRA autoverzekering dan kunt u bijvoorbeeld ook even OHRA bellen. Neem contact op met deze verzekeraar.

Telefoon contact OHRA

Wilt u bellen met OHRA en bent u op zoek naar het telefoonnummer? De contactgegevens van OHRA vindt u op de site van OHRA.

Wijzigen OHRA Autoverzekering

Bent u al verzekerd bij OHRA en wilt u een wijziging doorvoeren, zoals uw kenteken, dekking of uw eigen risico? Meer informatie hierover vindt u hier.

Premie Autoverzekering OHRA berekenen

Bent u enthousiast geworden van de solide en betrouwbare autoverzekering van OHRA en de OHRA autoverzekering premie berekenen? Bereken de premie van OHRA. Succes met het afsluiten!

OHRA autoverzekering vergelijken

Veel mensen gingen jou voor met OHRA. Toch kan het zijn dat je nog twijfelt. Misschien moet je eens kijken welke verzekeraars er nog meer zijn. Om snel een inzicht te krijgen waar jij de beste premie krijgt is het mogelijk om te gaan vergelijken. De OHRA autoverzekering is opgenomen in de vergelijker. Begin daarom nu snel met het OHRA autoverzekering vergelijken.