Univé Autoverzekering

De autoverzekering van Univé sluit u gemakkelijk online af. Geïnteresseerd in de Univé autoverzekering? Lees hieronder meer over de soorten autoverzekeringen en voordelen van Univé. U kunt ook direct de site bezoeken van autoverzekeraar Univé.  U bent vrij om te kiezen!

Over Univé

Univé is vereniging zonder winstoogmerk. Als je klant bij Univé bent dan ben je tevens lid van de vereniging. De vereniging focust zich op verschillende diensten. Zo bieden ze zorgverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, woonverzekeringen, reisverzekeringen, levensverzekeringen en inboedelverzekeringen aan. Uiteraard biedt Univé ook een autoverzekering aan. Naast verzekeringen heeft Univé ook hypotheken. Bij Univé zijn ongeveer 1,5 miljoen mensen verzekerd.

univé autoverzekering

Univé Autoverzekering

Bij de Univé autoverzekering heeft u keuze uit de drie standaarddekkingen: WA, WA-plus en allrisk. U sluit de autoverzekering gemakkelijk binnen 5 minuten af. Bij Univé profiteert u van een no-claim korting tot maximaal 80%. De autoverzekering heeft een goede service en een scherpe prijs.

Voordelen Univé autoverzekering

Een greep uit de voordelen die de Univé autoverzekering biedt zijn als volgt:

 • No-claim korting tot 80%. Ook profiteren van hoge kortingen tot 80%? Bezoek Univé
 • Zelf aanvullende dekkingen regelen
 • 24/7 hulp van de alarmcentrale
 • Schadeherstel snel geregeld met vier jaar garantie
 • Scherpe premie en een uitstekende service
 • Goed beoordeeld door klanten
 • Pakketkorting bij meerdere schadeverzekeringen

Autoverzekeringen Univé

Bij de Univé autoverzekering kunt u kiezen uit drie verschillende verzekeringen. Deze bestaan uit drie vormen van dekkingen. Dit zijn de WA, WA Beperkt casco en All risk dekking. De WA dekking is de standaard wettelijke dekking. Deze dekking vergoedt alleen schade toegebracht aan anderen. De WA-plus verzekering vergoedt ook sommige schade aan uw eigen auto (ruitschade, diefstal). Met de Allrisk bent u volledig gedekt voor diverse schades. Zie in de tabel hieronder de verschillende schadeoorzaken en bij welke dekking u gedekt bent bij de autoverzekeringen Univé.

Soort schade / Soort dekking WA dekking WA + (Beperkt casco) All Risk (Volledig Casco)
Diefstal Nee
Ja Ja
Total loss Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Schade aan eigen auto Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Stormschade Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Schade aan derden Ja Ja Ja
VandalismeNeeNeeJa
Schuif van links naar rechts

WA verzekering Univé

De WA verzekering Univé is de minimale dekking voor de autoverzekering. Bij Univé kunt u deze verzekering afsluiten. Deze verzekering is doorgaans aan te raden voor de wat oudere auto’s. Denk hierbij aan auto’s ouder dan 10 jaar. De verzekering dekt geen schade aan de eigen auto, maar alleen schade veroorzaakt door de eigen auto aan anderen.

WA+ beperkt casco

De WA+ verzekering van Univé is een aanvullende dekking op de WA verzekering. Deze verzekering dekt ook diverse schades aan de eigen auto. Denk hierbij aan diefstal, joyriding of schade door de natuur. Deze dekking wordt doorgaans aangeraden voor auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud. De WA+ beperkt casco autoverzekering Univé dekt geen schade aan de eigen auto door vandalisme of wanneer zelf veroorzaakt.

All risk autoverzekering Univé

De all risk verzekering Univé (ook wel volledig casco genoemd) is de meest uitgebreide autoverzekering bij Univé. Deze dekking is aan te raden voor de nieuwste auto’s. Naast alle mogelijke schades zoals beschreven onder WA en WA+ dekt de all risk verzekering ook schade aan de eigen auto door vandalisme of wanneer zelf veroorzaakt (bij een aanrijding). Bij de all risk verzekering zit ook een nieuw- en aanschafwaardegarantie. Hiermee bent u verzekerd voor de nieuwwaarde of aanschafwaarde van uw auto bij total loss of diefstal.

Aanvullende verzekeringen Univé

U kunt bij de Univé autoverzekering ook kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen:

 • Inzittendenverzekering;
 • Rechtshulp verkeer
 • Univé pechhulp
 • Eigen keuze schadeherstelbedrijf;
 • Autoaccessoires.

De aanvullende verzekeringen zijn extra dekkingen in combinatie met de autoverzekering.

Inzittendenverzekering Univé

Met de inzittendenverzekering heeft u een dekking voor uzelf en uw passagiers. De inzittendenverzekering biedt een vergoeding bij gewond raken of overlijden of schade aan spullen. Bij gewond raken kan de vergoeding tot maximaal €1.000.000 oplopen.

Rechtshulp verkeer

Met de dekking voor Rechtshulp verkeer heeft u een verzekering voor deskundige juridische bijstand bij een conflict met betrekking tot uw auto. Advocaatkosten kunnen al snel in de papieren oplopen. Denk aan juridische bijstand voor het bijvoorbeeld aansprakelijk stellen van een tegenpartij of wanneer de tegenpartij niet wilt uitkeren.

Univé Pechhulp binnenland

Met de pechhulp oplossing van Univé wordt uw auto bij pech door een hulpdienst ter plekke gerepareerd. Als het repareren niet lukt dan wordt de auto gratis weggesleept naar de garage. Als uw auto niet binnen 24 uur gerepareerd kan worden dan krijgt u een vervangende auto.

Univé pechhulp buitenland

Bij pechhulp buitenland wordt u ook geholpen met pech. Uw auto wordt ook weggesleept wanneer deze ter plekke niet gerepareerd kan worden. U krijgt een vervangende auto als de auto niet binnen 48 uur gerepareerd kan worden. De buitenland dekking dekt ook het terugbrengen van de auto naar Nederland en de hotelovernachtingen door de pech.

Eigen keuze schadeherstelbedrijf

Als u schade heeft dan kunt u normaliter terecht met uw auto bij een van de autoschadeherstelbedrijven die aangesloten zijn bij Univé. Wanneer u zelf liever een autoschadeherstelbedrijf kiest dan kunt u kiezen voor de aanvullende dekking eigen keuze schadeherstelbedrijf.

Accessoires aanvullende dekking

Bij de autoverzekering van Univé zijn uw autoaccessoires standaard voor €1.000 meeverzekerd. U kunt met de aanvullende dekking voor accessoires dit bedrag uitbreiden naar €10.000. Dit is vooral aan te raden wanneer u veel extra apparatuur heeft in laten bouwen in de auto. Denk hierbij aan navigatieapparatuur of geluidsapparatuur.

Pakketkorting bij meerdere verzekeringen Univé

Als u meerdere verzekeringen heeft bij Univé dan krijgt u pakketkorting. Als u twee verzekeringen heeft bij Univé dan krijgt u 2% extra korting. Bij 3 verzekeringen krijgt u 3% extra korting. Dit gaat door tot 10 verzekeringen of meer. Bij 10 verzekeringen krijgt u 10% korting. De pakketkorting is daarmee een extra voordeel op al uw verzekeringen.

Schadevrije jaren Univé

Als u geen schade maakt dan bouwt u elk jaar een schadevrij jaar op bij Univé. Met schadevrije jaren krijgt u korting op de premie van de autoverzekering. Als u net nieuw bent bij Univé dan wordt er gekeken in de Roy data wat uw schadevrije jaren zijn. Als deze schadevrije jaren niet kloppen dan moet u bij uw oude verzekeraar een wijziging aanvragen. Aan de hand van uw schadevrije jaren wordt u ingeschaald in een trede in de zogeheten no-claim tabel (ook wel bonus-malus tabel) van Univé. De no-claim tabel bevat de kortingspercentages.

Wanneer vervallen schadevrije jaren bij Univé?

Als u vroeger verzekerd bent geweest en schadevrije jaren heeft opgebouwd dan vervallen deze na verloop van tijd wanneer u geen autoverzekering op naam heeft gehad. De termijn van terugkijken en meetellen van in het verleden opgebouwde schadevrije jaren verschilt per verzekeraar. Lees hier meer over wanneer vervallen schadevrije jaren. Bij Univé kunt u oude schadevrije jaren meenemen tot drie jaar terug,

No-claim korting Univé

De no-claim korting staat bij Univé opgenomen in de no-claim tabel. Bij 0 schadevrije jaren wordt in ingeschaald in trede 6. Hier hangt een kortingspercentage mee samen van 50%. Als u 15 schadevrije jaren heeft dan geniet u van het maximale kortingspercentage van 80%.

No-claim tabel – bron Univé website

Eigen risico Univé

Het eigen risico autoverzekering is het bedrag wat voor eigen rekening komt bij een schadeclaim. Als u geen eigen risico instelt bij de Univé autoverzekering dan heeft u een standaard eigen risico van €100. U kunt ervoor kiezen om het eigen risico te verlagen of te verhogen. U kunt verlagen naar €0. Met €0 eigen risico betaalt u wel meer premie. U kunt ook het eigen risico verhogen naar €250 of €500. Met een hoger eigen risico betaalt u een lagere premie.

Tweede auto verzekeren

Als u uw eerste auto ook bij Univé heeft verzekerd dan kunt u in aanmerking komen voor een tweede auto korting. Met de tweede auto korting krijgt u dezelfde korting als die u heeft bij de eerste auto. Zo profiteert u van het kortingspercentage van de schadevrije jaren van de eerste auto voor de tweede auto.

Ervaringen

De autoverzekeraar Univé scoort een ruime voldoende bij verschillende reviewwebsites. Op de site Independer scoort Univé een 7.2 en op de site zeker een 7.9. Met deze ruime beoordelingen hebben de meeste mensen goede ervaringen met deze autoverzekeraar.

Voorwaarden Univé autoverzekering

Wij hebben de voorwaarden opgenomen onder onderstaande link. Let wel op kijk altijd op de site van Univé voor de meest recente versies!

Autoverzekering Univé berekenen

Bent u benieuwd naar de autoverzekering van Univé? Bezoek dan snel de website van deze autoverzekeraar en bereken uw premie. Bekijk ook de voorwaarden van deze autoverzekering.

Univé autoverzekering vergelijken

Is Univé wel jouw meest optimale verzekeraar? Krijg je de beste premie bij Univé? Hier kan je alleen achter komen door te gaan vergelijken. Dit kan je doen door verschillende verzekeraars apart te bezoeken, maar je kan ook de module voor vergelijken gebruiken. Binnen een paar minuten weet jij of je bij Univé het goedkoopst uit bent. Snel Univé autoverzekering vergelijken.