Independer Autoverzekering

Independer is één van de grootste vergelijkingswebsites autoverzekeringen in Nederland met betrekking tot financiële producten en dan met name verzekeringen. Independer is opgericht in 1999 met als doel de financiële wereld transparanter en eerlijker te maken. In tegenstelling tot nu waren de voorwaarden en premies in die tijd nogal onoverzichtelijk. Independer was een voorloper om dit te gaan veranderen. Independer heeft inmiddels bijna 1 miljoen klanten. U kunt via Independer verzekeringen vergelijken en afsluiten.

Achtergrond Independer

In 2011 is Achmea grootaandeelhouder geworden van Independer. Dit heeft voor nodige discussie gezorgd wat betreft de onafhankelijkheid van Independer. Echter Independer garandeert dat de overname geen invloed heeft op hun onafhankelijkheid. Ze hebben afspraken gemaakt met Achmea dat deze zich niet inhoudelijk mag bemoeien met de bedrijfsactiviteiten van Independer. Op deze wijze houdt Independer de vergelijkingen objectief. De onafhankelijkheid wordt gewaarborgd door een Raad van Toezicht. De reden van overname is om financieel stabieler te worden en voor de lange termijn te kunnen doorgroeien.

Independer onderhandelt met verzekeraars over scherpe premies en goede voorwaarden. Zij kunnen dit afdwingen omdat ze veel klanten hebben in de markt. Dit komt uiteindelijk ten gunste van de consument. Naast het aanbieden van scherpe tarieven voor verzekeringen zorgt Independer ook voor het afhandelen van schades en voert wijzigingen door. Independer verdient geld als iemand een verzekering afsluit via de website. Dit kan een eenmalige vergoeding zijn of een doorlopende vergoeding. Dit is hun verdienmodel. Hiervan betalen zij kosten voor de complexe website en het inzichtelijk maken van diverse financiële markten en de daarbij behorende producten.

Independer Autoverzekering

Bij Independer adviseren ze op veel vlakken, zoals zorgverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, inboedelverzekeringen, hypotheken, tandartsen en nog veel meer. Independer adviseert ook op het gebied van autoverzekeringen.

Er zijn talloze vergelijkingswebsites, maar wat zijn nu de voordelen om de autoverzekering via Independer af te sluiten? Even een aantal voordelen op een rij:

  • Autoverzekeringen Independer zijn er meer dan 120(!).
  • Een top 3 gericht op jouw specifieke situatie;
  • Direct af te sluiten;
  • Extra kortingen en dus de laagste premie;
  • Elke jaar checkt Independer of je nog goed zit bij je huidige autoverzekeraar;
  • Niet goed geld terug (binnen 14 dagen);
  • Eigen klantenservice;
  • Schadeclaimservice.
  • Independer heeft een eigen label via Nationale Nederlanden: Roxo. Deze verzekering richt zich bijvoorbeeld op jongeren.

Ben je verder benieuwd geworden naar Independer?

Lees ook eens over de volgende onderwerpen