Verzekeruzelf Autoverzekering

U bent geïnteresseerd in de Verzekeruzelf autoverzekering? Bezoek direct de website van autoverzekeraar Verzekeruzelf voor meer informatie! U bent vrij om te kiezen!

 Over Verzekeruzelf

Verzekeruzelf is een online verzekeraar, waarbij u verschillende soorten verzekeringen kunt afsluiten. Deze verzekeraar houdt niet van teveel marketing en reclame. Deze verzekeraar investeert zijn geld liever in andere dingen. Deze verzekering probeert zo min mogelijk papier te verspillen. Daarom wordt vrijwel alles online geregeld. U krijgt een digitaal dossier waarbij u alles zelf kunt regelen. Schade? Dan meldt u dit via het online digitaal dossier.

verzekeruzelf logo autoverzekering

Verzekeruzelf autoverzekering

De online autoverzekering van Verzekeruzelf biedt drie verschillende varianten aan, namelijk de WA, WA beperkt Casco en WA volledig casco autoverzekering. Het verschil in deze verzekeringen zit in de dekkingen. Zo wordt bij WA alleen schade aan anderen gedekt.

Voordelen Verzekeruzelf autoverzekering

De autoverzekering van Verzekeruzelf heeft een aantal leuke voordelen voor de consument. Een overzicht van deze voordelen:

  • Bonus/malus korting tot maar liefst 85%. Ook profiteren van 85% korting? Bezoek Verzekeruzelf.
  • Bonus/Malus beschermer (niet gelijk alle korting kwijt na een schade)
  • Hulpverlening bij schade in NL en Europa
  • Geen eigen risico bij reparatie bij aangesloten schadebedrijven
  • Altijd mogelijk om de verzekering te beëindigen
  • Digitaal dossier (alle gegevens altijd beschikbaar)
  • Groene organisatie

Dekkingen

De verschillende verzekeringen van Verzekeruzelf hebben allen verschillen en gelijkenissen in de dekkingen. Hieronder een beknopt overzicht van de dekkingen per verzekering.

Soort schade / Soort dekking WA dekking WA + (Beperkt casco) All Risk (Volledig Casco)
Schade aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Storm Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Vermissing Nee Nee Ja
Vandalisme Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Schade door eigen schuldNeeNeeJa

WA verzekering Verzekeruzelf

De WA verzekering is de verplichte wettelijke autoverzekering. Iedereen die een auto bezit en deze actief laat deelnemen aan het verkeer (auto is niet geschorst) moet deze variant afsluiten. Wanneer u geen WA verzekering afsluit loopt u het risico op een boete. De WA verzekering is een verzekering waarbij u alleen dekking heeft voor schade die u veroorzaakt aan anderen. Eigen schade is niet gedekt onder de WA verzekering. Hierom is de prijs van de WA verzekering belangrijk en is het aan te raden om de WA verzekering op de scherpste prijs uit te kiezen. Bij Verzekeruzelf heeft u een scherpe premie voor de WA verzekering. De WA verzekering wordt doorgaans geadviseerd voor auto’s ouder dan 10 jaar.

WA beperkt casco autoverzekering Verzekeruzelf

De WA beperkt casco variant wordt vaak ook wel de WA plus verzekering genoemd. WA plus betekent een uitbreiding van de verplichte WA dekking. Deze verzekering dekt naast schade aan anderen ook schade aan de eigen auto in bepaalde gevallen. Dit is het geval wanneer schade is veroorzaakt door een storm of door brand. Ook aanrijding met dieren valt onder de dekking. Niet onbelangrijk, diefstal en inbraak is ook verzekerd met de WA plus dekking. De WA beperkt casco variant wordt vaak afgesloten voor auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud. Bij Verzekeruzelf kunt u ook de Verzekeruzelf beperkt casco autoverzekering afsluiten.

All risk autoverzekering Verzekeruzelf

De all risk verzekering heet bij Verzekeruzelf de WA volledig casco autoverzekering. Volledig casco omdat deze de volledige casco (de volledige auto) verzekerd tegen het meest voorkomende onheil. De all risk verzekering is de meest uitgebreide dekking die u kunt afsluiten bij Verzekeruzelf. Het belangrijkste verschil met de WA plus variant is dat schade aan de eigen auto veroorzaakt door eigen schuld ook is gedekt. Ook schade door vandalen is verzekerd. Deze verzekering is aan te raden voor de nieuwste auto’s tot 5 jaar oud.

Aanvullende dekkingen Verzekeruzelf

Naast de drie verschillende dekkingen kunt u bij de Verzekeruzelf autoverzekering nog extra dekkingen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een dekking voor rechtsbijstand voor een conflict ontstaan in een verkeerssituatie of pechhulp.

Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden (ook wel “SVI” genoemd) is een dekking die goed van pas kan komen wanneer u veel reist met anderen. Met deze verzekering verzekert uzelf en uw passagiers voor schade door een ongeval. Denk hierbij aan schade in de vorm van letselschade, maar ook schade aan spullen van passagiers is verzekerd. Denk bijvoorbeeld dat bij een aanrijding de telefoon van uw bijrijder kapot is gegaan door de botsing. Deze telefoon is dan verzekerd onder de schade inzittenden dekking.

Rechtsbijstand

Met betrekking tot uw auto kunt u in allerlei conflictsituaties terecht komen. Denk aan een conflict met een autogarage door een verkeerd uitgevoerde reparatie of aan een aanrijding waarvan u niet schuldig bent en de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen. In veel van dit soort situaties wilt u goede juridische bijstand. Dit kost vaak veel geld. De kosten die u maakt in dit soort situaties zijn gedekt onder de rechtsbijstand dekking bij de autoverzekering van Verzekeruzelf.

Pechhulp

Niet iedereen is meer lid van de ANWB. Dat hoeft ook niet, want veel verzekeraars bieden pechhulp dekking aan bij de autoverzekering. Zo ook Verzekeruzelf. Met deze dekking bent u verzekerd van een helpende hand bij pech onderweg. Als u met een lekke band of niet startende motor langs de weg staat dan helpt Verzekeruzelf met de extra pechhulpdekking u weer op weg.

Schadevrije jaren

U krijgt voor elk jaar dat u geen schade heeft geclaimd bij de Verzekeruzelf autoverzekering een schadevrij jaar. Met zo’n schadevrij jaar bouwt u korting op. Hoe meer schadevrije jaren hoe meer korting. Als u een schade claimt (maakt niet uit hoe hoog) dan zakt u 5 schadevrije jaren. Dit is bij alle verzekeraars het geval. De korting die u opbouwt noemt men de no-claim korting. Wanneer u nieuw bent bij Verzekeruzelf dan kijkt deze in Roy data hoeveel schadevrije jaren er op uw naam staan.

Oude schadevrije jaren tot 3 jaar terug meenemen

Als u schadevrije jaren heeft opgebouwd omdat u vroeger auto heeft gereden dan kunt u deze vaak meenemen naar een nieuwe verzekering. Dit kan alleen als het niet langer dan 3 jaar geleden is dat u een autoverzekering op naam had. Verzekeruzelf kijkt tot 3 jaar terug en telt alle schadevrije jaren mee. Is de opbouw langer dan 3 jaar geleden? Dan begint de teller weer op 0.

No-claim korting Verzekeruzelf

De no-claim korting is de korting op de autoverzekering welke u ontvangt in combinatie met het aantal schadevrije jaren. Op basis van uw schadevrije jaren wordt u ingeschaald in de bonus malus ladder. De bonus malus ladder is een overzicht met de kortingspercentages per aantal schadevrije jaren. Het systeem van bonus malus beloont goede rijders en straft slechte rijders (lees die veel schades maken). Hieronder ziet u welke korting hoort bij het aantal schadevrije jaren. Bij Verzekeruzelf kan maar liefst de korting oplopen tot wel 85%!

bron: voorwaarden op site Verzekeruzelf

Eigen risico Verzekeruzelf

Het eigen risico is het bedrag wat u zelf betaalt bij een schade aan uw eigen auto. Dit speelt bij de WA beperkt casco en all risk verzekering. Bij de Verzekeruzelf autoverzekering is er standaard geen eigen risico. U kunt wel vrijwillig kiezen om het eigen risico te verhogen. U kunt verhogen tot maar liefst €1.200. Als u het eigen risico verhoogt dan betekent dit dat uw premie lager zal worden. Meestal zetten zelfverzekerde rijders hun eigen risico omhoog, omdat deze er vanuit gaan dat ze geen schade rijden. Het premieverschil kan aardig oplopen wanneer u het eigen risico verhoogt. Houd wel rekening dat u een bedrag achter de hand moet hebben als u het eigen risico verhoogt, zodat u onverwachte kosten en het eigen risico kan vergoeden.

Tweede auto verzekeren Verzekeruzelf

Als u een tweede auto gaat verzekeren bij Verzekeruzelf dan kunt u profiteren van de schadevrije jaren en de daarbij behorende korting van de eerste auto. Als u met de eerste auto 85% korting geniet door veel schadevrije jaren dan kunt u deze 85% korting ook toe laten passen op de tweede auto. Zo wordt een tweede auto verzekeren zeer voordelig.

Ervaringen Verzekeruzelf

Op de bekende vergelijker Independer scoort de autoverzekeraar Verzekeruzelf een ruime voldoende met een 7.2. Dit is op basis van meer dan 300 reviews. Een goede verzekering zo vinden anderen dus.

Voorwaarden Verzekeruzelf

Zie hieronder de voorwaarden van de autoverzekering van Verzekeruzelf. Let op dat u de website van Verzekeruzelf zelf raadpleegt voor de meest actuele voorwaarden. Voorwaarden kunnen namelijk regelmatig veranderen.

Autoverzekering Verzekeruzelf premie berekenen

Iedereen heeft een eigen unieke premie. Dit komt omdat iedereen op een andere plek woont, leeftijd heeft, schadevrije jaren, etc. Het is daarom verstandig om goed rond te kijken bij diverse verzekeraars en even de premie daar te berekenen. Bezoek de Verzekeruzelf website en bereken uw premie.