ZLM autoverzekering

De autoverzekering van ZLM sluit u gemakkelijk online af. Bent u geïnteresseerd in de ZLM autoverzekering? Lees hieronder meer over de soorten voordelen en autoverzekeringen van ZLM. U kunt ook direct de website bezoeken van autoverzekeraar ZLM.  Denk erom, u bent vrij om te kiezen!

Over ZLM

ZLM staat voor “Zeeuwse Landbouw Maatschappij”. Anders dan de oorspronkelijke naam doet vermoeden is ZLM een verzekeraar welke diverse soorten verzekeringen aanbiedt. ZLM is een regionale verzekeraar zonder winstoogmerk. ZLM werkt alleen in Zeeland en Noord-Brabant. ZLM staat bekend om het persoonlijke contact en de snelle service. Klanten waarderen ZLM met een hoog cijfer. ZLM werkt samen met een aantal adviseurs. Als u woont in een gebied waarin een adviseur werkzaam is dan lopen uw polissen via deze adviseur. ZLM is een aantal jaren geleden als eerste geëindigd in het klanttevredenheidsonderzoek van het Verbond van Verzekeraars. U kunt bij ZLM terecht voor verzekeringen met betrekking op woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, reizen en motorrijtuigen.

ZLM autoverzekering

ZLM Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht als u een auto bezit. U moet minimaal het wettelijk aansprakelijkheidsrisico verzekeren. Hiermee is de schade van een tegenpartij gedekt bij een aanrijding. Als u uitgebreider verzekerd dan verkleint u de financiële risico’s bij schade aan uw eigen auto.

Bij ZLM heeft u keuze uit de drie standaarddekkingen: WA, WA+ beperkt casco en Allrisk.

  • WA autoverzekering ZLM: Deze verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid. u bent verzekerd voor schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Ook schade aan andermans spullen is gedekt. U heeft geen eigen risico. ZLM vergoedt materiele schade bij de tegenpartij onder deze dekking tot maximaal EUR 2.500.000. Personenschade wordt vergoedt tot maximaal EUR 6.070.000. Dit is per gebeurtenis. U bent niet gedekt als u met opzet schade veroorzaakt of als u rijdt zonder geldig rijbewijs. Ook onder schade ontstaan onder invloed van alcohol of drugs is niet verzekerd. Als u uw auto verhuurt of tegen betaling mensen vervoert bent u eveneens niet verzekerd. 
  • WA+ beperkt casco autoverzekering ZLM: U bent met deze dekking verzekerd voor schade die vallen onder de wettelijke aansprakelijkheid (zie onder WA autoverzekering), maar ook aanvullend verzekerd voor uw eigen auto in het geval van een aantal oorzaken. Zo zijn schades aan of veroorzaakt door brand, ruit, inbraak, diefstal, joyriding, aanrijding met dieren, storm, hagel, bliksem en overstroming gedekt met de WA+ beperkt casco dekking. Als u schade aan uw eigen wagen laat herstellen door een samenwerkend bedrijf van ZLM dan betaalt u geen eigen risico. Voor rustvervanging geldt een eigen risico van EUR 45,-. Als u kiest voor een andere reparateur welke niet valt in het samenwerkingsverband van ZLM dan betaalt u een eigen risico van EUR 135,-.
  • Allrisk autoverzekering ZLM: U bent met de Allrisk dekking gedekt voor de zaken genoemd onder de WA dekking en de WA+ beperkt casco dekking. Schade veroorzaakt door uzelf aan de eigen auto is ook gedekt onder de Allrisk autoverzekering. Ook schade door vandalisme is gedekt.Als uw auto total loss raakt of wordt gestolen dan ontvangt u binnen 12 maanden na aanschaf de volledige aanschafwaarde. Het eigen risico is EUR 45,- bij ruitschade, 0,- als u laat herstellen bij een samenwerkend bedrijf en EUR 135,- als u zelf een schadehersteller kiest.

Aanvullende verzekeringen ZLM

U kunt bij ZLM ook kiezen voor de volgende aanvullende verzekeringen:

  • Schadeverzekering inzittenden: Als een inzittende van de auto gewond raakt of overlijdt dan vergoedt de schadeverzekering inzittenden de financiële schade. Hier moet u denken aan inkomensverlies, kosten voor huishoudelijke hulp, medische kosten, smartengeld en kosten van de uitvaart.
  • Verhaalbijstand: Deze dekking is gratis bij ZLM verzekeringen. Deze dekking helpt u de schade te verhalen. Als u schade heeft en iemand anders is hiervoor aansprakelijk dan kunt u schade verhalen op de veroorzaker. Met verhaalbijstand krijgt u juridische hulp bij het verhalen van de schade.

Voordelen ZLM autoverzekering

Een greep uit de voordelen die de ZLM autoverzekering biedt zijn als volgt:

  • Een scherpe premie
  • Gratis verhaalbijstand
  • Snelle schadeafhandeling
  • Persoonlijke service
  • Online afsluiten

Autoverzekering ZLM berekenen

Bent u benieuwd naar de autoverzekering van ZLM? Bezoek dan snel de website van deze autoverzekeraar en bereken uw premie. Bekijk ook de voorwaarden van deze autoverzekering.

Gerelateerde onderwerpen