Autoverzekering beginnend bestuurder

Als je net je rijbewijs hebt gehaald dan ben je een beginnend bestuurder. Voor beginnende bestuurders is de autoverzekering vaak een stuk duurder dan ervaren bestuurders. Het loont daarom om te zoeken naar een autoverzekering voor beginnende bestuurders. De premie is een stuk duurder omdat beginnende bestuurders een grotere kans hebben om schade te veroorzaken dan de meer ervaren bestuurders. Er zijn verschillende autoverzekeringsmaatschappijen die gunstigere tarieven hebben voor beginnende bestuurders. Hiervoor moet je wel even onderzoek doen naar de verschillende verzekeraars.

Autoverzekering afsluiten beginnend bestuurder / jongeren

Wellicht weet je het misschien niet, maar bij het bezitten van een auto komen allerlei kosten bij kijken. Denk hierbij aan de wegenbelasting en natuurlijk de autoverzekering. Als jongere of beginnend bestuurder betaal je meer voor de autoverzekering. Als je een autoverzekering wilt afsluiten als beginnend bestuurder is het handig om dus eerst even onderzoek te doen. Wij adviseren om te zoeken naar de meest voordelige verzekering via de autoverzekering vergelijker op deze site. Omdat je jouw leeftijd moet invoeren in de vergelijker, neemt die gelijk jouw leeftijd mee in het bepalen van de hoogte van de premie. Begin met het berekenen autoverzekering beginnend bestuurder.

Waarom betalen jongeren meer voor de autoverzekering?

Pas als je 24 jaar oud bent dan kom je op een normaal tarief terecht voor de autoverzekering. Volgens Independer betalen jongeren bijna 2,5 keer meer voor de autoverzekering. Onderstaande tabel van de website van Independer laat zien hoeveel de gemiddelde premie per jaar kost per type verzekering en per leeftijdscategorie.

Jongeren betalen nu eenmaal meer omdat ze volgens de verzekeraars een groter risico met zich meedragen op basis van hun rijgedrag. Jongeren rijden nu eenmaal vaker roekelozer dan een gemiddelde weggebruiker. Het wilt natuurlijk niet zeggen dat alle jongeren slechte weggebruikers zijn, maar over het algeheel wordt dit wel zo gezien. Hierdoor is de premie hoger onder jongeren.

Autoverzekering vergelijken beginnend bestuurder

Als je een goede premie wilt vinden voor de autoverzekering raden wij aan om even de autoverzekering vergelijker te raadplegen. Hierin moet je je leeftijd opgeven en kan je vergelijken tussen alle verschillende verzekeringen. Over het algemeen moet je helaas wat meer betalen dan een gemiddelde autobezitter.

Autoverzekering vergelijken