Auto verzekeren

U moet uw auto verzekeren en bent op zoek naar een goede autoverzekering. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen kunt u op deAutoverzekering gemakkelijk verschillende aanbieders van autoverzekeringen vergelijken. Een autoverzekering afsluiten voor uw auto is nog nooit zo makkelijk geweest.

Begin gelijk met vergelijken met onze overzichtelijke autoverzekering vergelijker. De beste premie vinden is zo gepiept, geen poespas!

Auto verzekeren via internet

Daar waar vroeger een auto verzekeren een hels bureaucratisch karwei was, is dit tegenwoordig verleden tijd. Evenals andere soorten verzekeringen kan er veel online geregeld worden. Sinds het internet populair is geworden zijn er veel partijen opgestaan die het de consument gemakkelijk wilt maken. 

man in auto

Auto verzekeren in Nederland verplicht

In Nederland is iedereen die in bezit van een auto verplicht zijn auto te verzekeren.  Minimaal een WA verzekering is verplicht. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Zo is iedereen in Nederland die auto rijdt er zeker van dat schade gedekt wordt die veroorzaakt is door een ander. Als u niet de auto minimaal WA verzekert dan krijgt u boetes. Deze boete krijgt u van de RDW en bij een politiecontrole heeft u ook kans op een bekeuring van de politie.

allianz direct logo nieuw

Bereken Allianz Direct autoverzekering

  • €0,- eigen risico
  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Autoverzekering voorkeuren

Afhankelijk van uw type auto en de bijbehorende accessoires kiest u voor een bepaald type autoverzekering. U kunt keuze maken voor WA, WA-casco en Allrisk dekking. Elke verzekeraar heeft een verschillende dekking. Kijkt u goed naar wat wel en niet vergoed wordt! Heeft u een nieuwe auto dan is een allrisk dekking vaak de goede keuze. Deze dekt namelijk ook schade aan uw auto die u zelf heeft veroorzaakt. Voor een overzicht van de grootste autoverzekeraars in Nederland bekijk ons overzicht autoverzekeraars