Automerken

In Nederland zijn veel diverse automerken. Al deze auto’s moeten ook een autoverzekering hebben conform de Nederlandse wet. In Nederland zijn de volgende automerken het populairst en het meest verkocht (gesorteerd van meest populair naar minst populair):

 1. Volkswagen
 2. Renault
 3. Opel
 4. Peugeot
 5. Kia
 6. Ford
 7. Toyota
 8. BMW
 9. Skoda
 10. Volvo
 11. Hyundai
 12. Nissan
 13. Mercedes-Benz
 14. Audi
 15. Citroen
 16. Suzuki
 17. Mazda
 18. Seat
 19. Fiat
 20. Mini

Welke dekking voor uw automerk?

Voor al deze merken is het noodzakelijk om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Dit is namelijk wettelijk verplicht. Als u een geheel nieuwe auto heeft gekocht dan is het aan te raden om uw bolide all risk te verzekeren. Als u een auto heeft gekocht die tussen de 5-10 jaar oud is dan kunt u het beste deze WA+ verzekeren.

Automerk autoverzekeringen

U kunt voor diverse automerken verzekeringen afsluiten. Elk automerk heeft zijn eigen verhaal. Sommige automerken zijn duurder om te verzekeren dan andere automerken. Verschillende premies heeft u per automerk bij diverse verzekeraars. Een Peugeot verzekeren kan duurder zijn dan een vergelijkbare soort auto van een ander merk. Zie hieronder de automerken en de autoverzekeringen.

Automerk autoverzekering vergelijken

Om te beginnen naar de zoektocht voor een goedkope autoverzekering voor uw automerk dan is het verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. U kunt gemakkelijk de autoverzekering vergelijken voor de diverse automerken. U moet hiervoor een aantal gegevens invoeren voordat u een goede vergelijking kunt doen. Hieronder valt ook het kenteken. Middels het kenteken wordt uw automerk achterhaald. Het type en merk auto wordt meegenomen in de berekening van de premie. U kunt binnen 2 minuten de premie voor de autoverzekering ontdekken voor uw automerk.