Autoverzekering Renault Clio

Op zoek naar een autoverzekering voor je Renault Clio? Je bent hier op het juiste adres. Het is mogelijk om voor de Renault Clio diverse autoverzekeringen af te sluiten.

Over de Renault Clio

De Clio is een van de meest populaire modellen van Renault. Het is een auto uit de economy klasse van de Franse autofabrikant Renault. Het type auto is sinds 1991 beschikbaar. Het is een zuinige en compacte auto. De auto is ideaal voor stadsverkeer. In 1991 en 2006 heeft de Clio een prijs gewonnen voor auto van het jaar. De Clio heeft een strak design. Sinds 2012 worden er elk jaar wel meer dan 10.000 Clio’s verkocht in Nederland. Daarmee is deze auto een populair model in Nederland.

Autoverzekering Clio

Zoals elke auto heeft ook de Clio een goede verzekering nodig. Er is een keuze tussen drie verschillende autoverzekeringen. De standaard WA autoverzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de WA volledig casco autoverzekering. De keuze welke autoverzekering je moet kiezen voor jouw Clio hangt met name af van de leeftijd van de auto. Zo kan je het beste voor een nieuwe Clio een all risk verzekering afsluiten. Voor een wat oudere is een WA of WA+ dekking wellicht voldoende.

WA autoverzekering voor de Renault Clio

Een WA verzekering is de verplichte autoverzekering in Nederland. Deze dekking vergoed alleen schade aan anderen. Schade aan de eigen auto is niet gedekt. Daarmee is deze dekking alleen interessant als u een wat oudere Clio heeft. Een Renault Clio uit 2002 kunt u doorgaans het beste WA verzekeren. Een uitgebreidere dekking is vaak niet rendabel

WA plus verzekering Renault Clio

De WA plus autoverzekering dekt ook schade aan de eigen auto veroorzaakt door bijvoorbeeld natuurgeweld, diefstal, inbraak of aanrijding met dieren. In sommige gevallen is het verstandig om de auto onder deze dekking te verzekeren. Vaak verschilt de premie tussen WA en WA plus niet heel veel. Het is toch fijn om zeker te zijn dat je Clio verzekerd is tegen diefstal. De vraag is wel of de dagwaarde hoog genoeg is om überhaupt deze dekking af te sluiten. Doorgaans is de vuistregel dat de auto tussen de 5 en 10 jaar moet zijn om een WA+ verzekering af te sluiten.

All risk autoverzekering Renault Clio

Deze variant is de meest uitgebreide en dekt ook schade aan de eigen auto wanneer zelf veroorzaakt. Dit is de ideale dekking wanneer je een nieuwe Renault Clio hebt gekocht. Vaak kan je bij deze autoverzekering de aanschafwaarde van de auto verzekeren. Wanneer de auto dan binnen drie jaar wordt gestolen dan krijg je de aanschafwaarde terug. Dit is zeer interessant voor de nieuwste auto’s. Denk hierbij aan tussen de 0 en 5 jaar oud.

Wat bepaalt de hoogte van de autoverzekeringspremie voor de Clio?

Naast het type auto zijn nog meer factoren van belang voor de premie. Zo kijkt de autoverzekeraar naar je schadevrije jaren, waar je woont, hoeveel kilometer je rijdt per jaar en welke dekking je kiest. Ook de hoogte van het eigen risico is van belang voor de hoogte van de autoverzekering premie per maand.

Goedkoopste WA plus en allrisk autoverzekering Renault Clio met en zonder eigen risico

Wij hebben ter illustratie de premie berekend voor een Renault Clio WA plus en allrisk autoverzekering zonder eigen risico en met eigen risico van €300. Hierbij is gebruik gemaakt van een Renault Clio uit 2016 met 10 schadevrije jaren in de woonplaats Leiden. Bij de standaard WA dekking is er geen sprake van een eigen risico.

WA plus AutoverzekeringPremie per maand geen eigen risicoPremie per maand bij 300 euro eigen risico
FBTO20,5219,51
Univé*22,0120,07
Centraal Beheer Achmea26,4125,17
Nationale Nederlanden28,1326,2
Verzekeruzelf29,7627,92
OHRA32,5129,24
Ditzo*33,5330,91
All risk AutoverzekeringPremie per maand geen eigen risicoPremie per maand bij 300 euro eigen risico
Univé*32,1227,19
FBTO37,7730,24
Nationale Nederlanden40,5937,24
Verzekeruzelf45,5641,83
Centraal Beheer Achmea46,4437,75
Ditzo*49,8944,61
OHRA50,0639,42

Zoals je ziet scoren Univé en FBTO goed wanneer je een Renault Clio hebt bij de WA plus en all risk autoverzekering. Als je op zoek bent naar een goede verzekering voor je Clio dan kan je mogelijk bij deze partijen kijken. Let wel op. De premie voor de autoverzekering is altijd individueel. Wat voor de ene Renault Clio bezitter een goedkope autoverzekering is, is voor de andere een dure. Het is dus altijd verstandig om eerst zelf de autoverzekering te vergelijken om zo jouw individuele premie te berekenen.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Auto verzekeren tegen stelen auto