Autoverzekering afsluiten

Als u een autoverzekering zoekt dan bent u hier op de juiste plaats. Autoverzekering voor jongeren, ouderen, studenten, alleenstaanden en samenwonenden. Voor iedereen is er wel een autoverzekering beschikbaar. Een autoverzekering goedkoop afsluiten is mogelijk!

Eerst vergelijken voor het afsluiten

Een van de belangrijkste zaken bij het afsluiten van een autoverzekering is natuurlijk de prijs. De maandelijkse of jaarlijkse premie moet niet boven uw budget uitsteken. Het is daarom verstandig voordat u een autoverzekering gaat afsluiten eerst gaat prijsvergelijken.

U moet bij de berekening wel een aantal gegevens invullen. Dit is noodzakelijk om zo een goede prijsschatting te maken van de verzekering. Als u een mooie prijs ziet van een autoverzekeraar, dan kunt u hierop klikken en direct de autoverzekering bij de aanbieder afsluiten.  De autoverzekering online afsluiten is tegenwoordig de meest gangbare manier. Makkelijker kan niet toch?

Begin direct met vergelijken

De reden dat u een aantal gegevens moet invullen bij het vergelijken van de autoverzering is omdat bij het online afsluiten van de autoverzekering wilt de verzekeraar deze gegevens weten om zo een goede inschatting te maken van de premie. Hierbij zijn bijvoorbeeld van belang:

  • Uw woonplaats: Als u in een rustige omgeving woont dan is de kans op een ongeval kleiner. Dit heeft invloed op de autoverzekeringpremie.
  • Uw leeftijd: Jongeren zijn vaker betrokken bij ongevallen en schades. Deze betalen vaak een hogere premie.
  • Uw auto kenmerken: Het aantal CC’s, gewicht en nog meer tellen mee in het berekenen van de premie. Een zware auto veroozaakt bijvoorbeeld grotere schade bij een ongeval en betaalt vaak een hogere premie. Een kleine auto verzekeren zal minder kosten.
  • Uw kilometers per jaar: Hoe meer u rijdt, hoe groter de kans dat u betrokken raakt bij een schade of ongeval. Dit veroorzaakt ook een hogere premie.
  • Uw aantal schadevrije jaren: Als u weinig schade claimt is de kans dat u in de toekomst schade claimt ook kleiner. Dit veroorzaakt een lage premie autoverzekering.
  • Natuurlijk uw gewenste autoverzekering dekking soort.

Om online autoverzekering afsluiten mogelijk te maken kunt u hier direct uw autoverzekering premie berekenen en klik op de verzekeraar om direct de autoverzekering af te sluiten bij de desbetreffende autoverzekeraar.

Heeft u geen behoefte aan om tijd te besteden aan een vergelijker, dan kunt u wellicht even kijken naar ons overzicht van verschillende autoverzekeringsmaatschappijen. In dit overzicht staan de unieke voordelen van elke verzekeraar gemeld.

Goedkoopste autoverzekering afsluiten

Als u op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering om af te sluiten dan is er niet 1 verzekeraar die voor iedereen het goedkoopste is. Dit komt omdat de verzekeraar kijkt naar verschillende specifieke factoren in het bepalen van de premie. Zo is iemand die jong is met weinig schadevrije jaren duurder uit dan een ouder persoon met veel schadevrije jaren. Ook de plaats waar iemand woont is van belang voor de hoogte van de premie. Dus om precies te zeggen welke autoverzekering het goedkoopste is om af te sluiten is moeilijk te zeggen. We hebben wel gekeken naar verschillende verzekeraars en een klein onderzoek gedaan naar de verschillende premies. Hieruit bleek InShared een goedkope autoverzekeraar te zijn. Zie ook hier meer voor een goedkope autoverzekering.

Dekking kiezen

Een van de keuzes die u moet maken tijdens het afsluiten van de autoverzekering is de keuze voor een dekking. De keuze welke dekking u moet nemen hangt voornamelijk af van uw auto, uw eigen rijgedrag en eigen wensen. Wilt u veel zekerheid en elke mogelijke schade vergoedt zien hebben? Dan is een all risk dekking een mogelijke oplossing. Het hangt ook af hoeveel schades u denkt te gaan rijden in de toekomst. Sommige bestuurders zijn heel zelfverzekerd en zouden in principe kunnen volstaan met een WA verzekering. Echter een ongeluk zit in een klein hoekje. De minimale dekking die u moet kiezen is de WA verzekering. Deze is verplicht in de wet.

WA autoverzekering afsluiten

De WA verzekering vergoedt schade die u veroorzaakt met de auto aan anderen. De auto is een enorm gevaarte en kan veel schade aanrichten bij een ongeluk of aanrijding. Om de kosten die horen bij deze aanrijding te dekken is de WA verzekering in het leven geroepen. De WA verzekering beschermt u van torenhoge kosten die u misschien moet betalen aan een andere partij wanneer de aanrijding uw schuld is. Stelt u eens voor dat u iemand per ongeluk invalide rijdt. Deze levenslange letselschade moet afgekocht worden. De kans is klein dat u dit uit eigen portemonnee kunt betalen. Daarom heeft u een WA verzekering. Deze dekt ook letselschade aan derden. Deze variant is verplicht en moet elke auto hebben in Nederland. Wanneer moet u nu precies kiezen voor de WA soort? Dit hangt met name af van de leeftijd van uw auto. WA wordt meestal gekozen voor de ouders auto’s van +10 jaar oud.

WA plus autoverzekering afsluiten

De WA plus autoverzekering is een uitbreiding op de standaard WA autoverzekering. Deze verzekering heeft ook een dekking voor schade aan de eigen auto. In principe kunt u denken aan alle schades aan uw eigen auto, behalve de schades die u zelf heeft aangebracht (aanrijding door eigen schuld, te water raken of slippen) of schade door vandalisme. Dus schade door diefstal, door natuurbranden, orkanen, stormen, hagel, aanrijding met dieren en inbraak zijn gedekt onder de WA plus verzekering. De WA plus verzekering wordt ook wel de WA beperkt casco, WA extra, WA casco plus of nog meer vormen genoemd. In principe komen de dekkingen bij de verschillende verzekeraars op hetzelfde neer. De WA plus autoverzekering afsluiten is aan te raden voor auto’s tussen de 5 en 10 jaar oud.

All risk autoverzekering afsluiten

De all risk autoverzekering wordt ook wel de WA volledig casco verzekering genoemd. Deze variant is het meest uitgebreid. Het bevat alle genoemde schadeoorzaken dekkingen onder de WA en WA plus verzekering plus een dekking voor schade aan de eigen auto door eigen schuld en door vandalisme. Ook te water raken en slippen zijn verzekerd onder deze dekking. Omdat deze dekking het meest uitgebreid is, is deze ook het duurst. De all risk variant is voor de nieuwste auto’s de beste oplossing. Denk hierbij aan auto’s tot 5 jaar oud. Wanneer u een schade claimt aan de eigen auto onder de all risk dekking dan verliest u wel schadevrije jaren. Per schadeclaim verliest u bij alle verzekeraars 5 schadevrije jaren.

Welke gegevens heeft u nodig bij het autoverzekering afsluiten?

Om een autoverzekering af te sluiten heeft u een aantal gegevens nodig. Dit zijn de volgende zaken:

Tips bij het autoverzekering afsluiten

Even een aantal tips waar u op moet letten om zo optimaal profijt te hebben van uw autoverzekering.

Populaire autoverzekeringen

Op onze website zijn de volgende autoverzekeringen populair. Dit kan natuurlijk verschillen met andere websites.

Informatie over autoverzekeringen

Zoekt u naar meer informatie over autoverzekeringen en de daarbij behorende begrippen. Sommige termen kunnen redelijk vaag zijn en zeggen u niets. Als u wilt weten wat iets betekend kijk dan even op onze informatie pagina.

Verder veel succes met het afsluiten van uw autoverzekering! We hopen dat u er nooit aanspraak op hoeft te maken en veilig deel kan nemen aan het verkeer!

Gerelateerde onderwerpen