Tool niet zichtbaar? Zet uw adblocker dan uit. Deze tool is van de site Overstappen. Dit is een erkende bemiddelaar met een AFM vergunning met ervaring van het vergelijken autoverzekering

Als u de autoverzekering wilt vergelijken moet u rekening houden met het feit dat er verschillende dekkingen zijn. Weet dus welke dekking u zoekt! Verzekeraars hebben over het algemeen de volgende dekkingen voor de autoverzekering:

In de diverse dekkingen zitten verschillen. Denk goed na wat voor verzekering u zoekt voordat u begint met de autoverzekering vergelijken. De keuze voor het soort dekking is vaak afhankelijk van het type auto u wilt verzekeren en andere factoren die impact hebben op de autoverzekering. Op deze pagina berekent u de premie.  De autoverzekering vergelijkt u zo gemakkelijk. Weet u uw kenteken niet? Geen probleem. U kunt ook de autoverzekering vergelijken zonder kenteken. Als u wilt weten welke verzekeraars zijn opgenomen in deze vergelijker, kijkt u dan hier.

WA autoverzekering vergelijken

Het vergelijken autoverzekering begint dus bij het bepalen welke vorm verzekering u wilt vergelijken. U kunt vergelijken tussen WA autoverzekering, WA plus autoverzekering en de allrisk autoverzekering.
De WA autoverzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de minimale verzekering die u verplicht (volgens de wet) moet afsluiten. Deze plicht is opgenomen in artikel 2 van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen.  De WA verzekering dekt de volgende schades:

 • Schade die u bij anderen veroorzaakt. De schade aan uw eigen auto is niet gedekt bij dit type verzekering.

U kunt beginnen de basispremie van de WA autoverzekering te vergelijken in de vergelijkingstool op deze pagina.

WA plus autoverzekering vergelijken

WA plus is een type autoverzekering waarin onder andere de Wettelijke aansprakelijkheid is gedekt, zoals bij de WA verzekering (dus de schade aan anderen), maar ook schade (in bepaalde gevallen) aan de eigen auto. Een andere naam voor de WA plus verzekering is ook wel de WA beperkt casco verzekering, de WA mini casco of WA extra verzekering. De WA-plus verzekering wordt ook de beperkt cascoverzekering, WA-mini casco of WA extra verzekering genoemd.

Niet alle schades aan de eigen auto zijn gedekt, maar wel veel soorten schades. De schadegevallen aan de eigen auto die gedekt worden bij de WA+ beperkt casco autoverzekering dekking zijn schades veroorzaakt door:

 • Aanrijding met wild;
 • Slechte weersomstandigheden (code geel, code oranje, code rood);
 • Diefstal van de auto;
 • Brand en blikseminslag;
 • Schade aan derden (dit is de standaard WA dekking).

Schade die meestal niet gedekt wordt met dit type verzekering zijn schades veroorzaakt door:

 • Slippen van de wagen;
 • Te water raken;
 • Ander van buitenkomend onheil;
 • Schade zelf veroorzaakt aan de auto (opzettelijk en niet opzettelijk).

Deze autoverzekering dekking wordt in het algemeen aangeraden voor auto’s tussen de 6-10 jaar oud. U kunt in de vergelijkingsmodule tevens de WA+ beperkt casco autoverzekering vergelijken.

All risk autoverzekering vergelijken

De laatste optie is de allrisk autoverzekering. De allrisk dekking wordt ook wel de volledig cascoverzekering of WA-plus volledig cascoverzekering genoemd. Dit type verzekering dekt vrijwel alle schades aan de auto en veroorzaakt aan anderen. Behalve wanneer er sprake is van opzet. Dit type verzekering wordt vaak afgesloten bij nieuwe auto’s.

Als u een aanrijding veroorzaakt (door uw fout) dan is de schade aan eigen auto en de schade van de andere partij gedekt. Een opsomming van de schade die gedekt wordt met deze verzekering, zoals schade door:

 • Aanrijding door eigen schuld (schade aan eigen auto);
 • Aanrijding met wild;
 • Slechte weersomstandigheden (code geel, code oranje, code rood);
 • Diefstal van de auto;
 • Brand en blikseminslag;
 • Schade aan derden (dit is de standaard WA dekking).

Schade die niet gedekt is met de allrisk autoverzekering (alle onderstaande punten zijn ook niet gedekt met WA plus of WA):

 • Onzorgvuldigheid en nalatigheid;
 • Normale slijtage over tijd;
 • Waardevermindering van de auto over tijd;
 • Opzettelijke schade;
 • Schade ontstaan door het onder invloed zijn van verdovende middelen (drugs en alcohol);
 • Molest.

De allrisk autoverzekering wordt aangeraden voor nieuwe auto’s van 0-6 jaar oud. Uiteraard kunt u via de vergelijkingsmodule ook de allrisk autoverzekering vergelijken.

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Talloze verzekeraars bieden aanvullende dekkingen voor de autoverzekering. Voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

Na uw vergelijking kunt u in de vergelijkingsmodule deze aanvullende diensten bij de desbetreffende verzekeraar aanvinken.

Welke autoverzekeraars zijn opgenomen in de vergelijker

In de vergelijkingstool zijn de grootste verzekeraars opgenomen om zo een brede vergelijking te maken. Hierdoor kunt u gemakkelijk alle scherpe premies vergelijken. De autoverzekeraars opgenomen zijn: ABN-AMRO, AEGON,, Centraal Beheer AchmeaDitzo, FBTO, Hema, Nationale Nederlanden, NowGo, Ohra en Univé. Niet meer opgenomen zijn overige verzekeraars zoals: Nowgo, InShared, Klaverblad, Lancyr, WitGeld, Zelf en zie verder alle autoverzekeraars die niet hieronder zijn genoemd.

verzekeraars opgenomen in vergelijker

Premieberekening bij het autoverzekering vergelijken

Als u gaat vergelijken dan moet u een aantal gegevens invullen in de tool. Allereerst zult u uw kenteken moeten invullen. Als u het kenteken niet weet kunt u dit aangeven door het automerk (Audi, Hyundai, Volkswagen en veel meer), bouwjaar, bouwmaand, model en type auto op te geven. U geeft vervolgens aan wie het meeste rijdt in de wagen (uzelf of wellicht iemand anders). Verder vraagt de tool om uw geboortedatum, postcode, huisnummer en, erg belangrijk, uw schadevrije jaren.

Tot slot wordt gevraagd naar uw geschatte kilometers per jaar en uw gewenste dekking. De tool wilt deze informatie weten omdat uw verzekering prijs die u te zien krijgt een persoonlijke prijs is gebaseerd op uw gegevens. De premie van de autoverzekering is mede gebaseerd op uw type auto, leeftijd, woongebied, kilometers per jaar, dekking en schadevrije jaren. De mix van al deze factoren wordt meegewogen in de berekening van uw premie. Wilt u weten waarom deze zaken worden meegenomen in de berekening? Dan verwijzen we u graag door naar het artikel: “factoren invloed premie autoverzekering“.

Schadevrije jaren erg belangrijk bij het autoverzekering vergelijken

Als u een vergelijking gaat uitvoeren dan moet u wel zeker zijn dat u het juiste aantal schadevrije jaren heeft ingevoerd. Uw schadevrije jaren moeten overeenkomen met wat bekend is bij de verzekeraars. Schadevrije jaren zijn soms nog moeilijk te begrijpen en worden vaak ook verward met “tredes” in kortingsladders (bonus/malus). Lees het artikel “Schadevrije jaren, helder uitgelegd” voor meer informatie over uw schadevrije jaren.

U bent vrij om de autoverzekering te kiezen!

Vul uw gegevens in de vergelijker en vergelijk de verschillende autoverzekeringen. De vergelijkingsmodule zal voor u een aantal resultaten van autoverzekeringen rangschikken gebaseerd op uw situatie. Deze resultaten zijn gerangschikt op prijs. U krijgt gelijk inzicht in de prijs, voordelen en ervaringen van de verschillende verzekeringen. U kunt vervolgens de website van de autoverzekeraar bezoeken om af te sluiten. Zo kunt u gemakkelijk uw autoverzekering vergelijken!  De vergelijkingstool wordt aangeboden door een externe aanbieder. Op de inhoud van de resultaten heeft deAutoverzekering geen invloed. De prijzen en gegevens worden regelmatig door de externe aanbieder geupdate. Wij hebben geen beschikking over de door u ingevulde gegevens. Deze gaan via de site Overstappen. Dit is een erkende bemiddelaar met een AFM vergunning met ervaring van het vergelijken autoverzekering.

Waarom moet ik al mijn gegevens invullen?

De autoverzekering premie is, zoals eerder genoemd, afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere de plaats waar u woont, uw leeftijd, schadevrije jaren, aantal kilometers en het aantal jaar dat u het rijbewijs heeft. Al deze factoren hebben invloed op de berekening van uw persoonlijke autoverzekering premie. Voor een correcte prijsberekening van de premie is het noodzakelijk om deze gegevens in te vullen. Alleen op deze manier krijgt u een correct mogelijke raming van de autoverzekering premie. Let op dat u juiste gegevens invult. Indien u uiteindelijk valse gegevens opgeeft, zoals het aantal schadevrije jaren, bij de autoverzekeraar, kan dit resulteren in dat u nooit verzekerd bent. U heeft dan bij een aanrijding of schade een groot probleem.


De tool vergelijkt de meeste autoverzekeringen in de markt. Hierdoor heeft u een goed overzicht van de verschillende premies. De dekkingen bij de verzekeraars kunnen onderling verschillen. Ook zaken zoals het eigen risico en de kortingsmethodiek kunnen verschillen. Als u benieuwd bent naar de voorwaarden van elke verzekeraar bezoek dan de individuele websites van de verzekeraars of kijk eens naar ons overzicht van autoverzekeraars.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Goedkope autoverzekering met pechhulp