Car sample funnel snippet

Tool niet zichtbaar? Zet uw adblocker dan uit.

Als je de autoverzekering wilt vergelijken dan moet je rekening houden met het feit dat er verschillende dekkingen zijn. Het is dus zaak om te weten welke dekking je precies zoekt! Autoverzekeraars hebben over het algemeen de volgende dekkingen:

In de dekkingen zitten veel verschillen. Denk goed na wat welke dekking jij wilt voor je auto voordat je begint met vergelijken. Je kiest de dekking afhankelijk van het type auto dat je wilt verzekeren en andere factoren die impact hebben op de autoverzekering. Op deze pagina kan je de premie berekenen. Autoverzekering vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.

Weet je het kenteken van de auto niet? Geen probleem. Je kan de autoverzekering ook vergelijken zonder kenteken. Als je wilt weten welke verzekeraars zijn opgenomen in deze vergelijker, kijkt dan hier.

WA autoverzekering vergelijken

Het vergelijken autoverzekering begint bij het bepalen welke vorm autoverzekering dekking je wilt vergelijken. De minimale en tevens goedkoopste dekking is de WA autoverzekering.

De WA autoverzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de minimale verzekering die je verplicht (volgens de wet) moet afsluiten. Deze plicht is opgenomen in artikel 2 van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen.  De WA verzekering dekt de volgende soorten schade:

  • Schade die u bij anderen veroorzaakt. De schade aan uw eigen auto is niet gedekt bij dit type verzekering.

Schade aan anderen betekent schade aan bijvoorbeeld andermans auto, maar ook schade aan andermans spullen. Letselschade bij een ander als gevolg van een aanrijding met de auto is ook gedekt. Weten hoeveel de WA premie kost? Je kunt beginnen de basispremie van de WA autoverzekering te vergelijken in de vergelijkingstool op deze pagina. Selecteer hiervoor de WA verzekering optie.

WA plus autoverzekering vergelijken

WA plus is een type autoverzekering waarin onder andere de Wettelijke aansprakelijkheid is gedekt, zoals bij de WA verzekering (dus de schade aan anderen), maar ook schade (in bepaalde gevallen) aan de eigen auto. Een andere naam voor de WA plus verzekering is ook wel de WA beperkt casco verzekering,WA+ beperkt casco, de WA mini casco of WA extra verzekering.

Niet alle soorten schades aan de eigen auto zijn gedekt onder WA Plus. De schadegevallen aan de eigen auto die wel gedekt worden bij de WA plus autoverzekering dekking zijn schades veroorzaakt door:

Schades die niet gedekt worden met de WA plus verzekering zijn schades veroorzaakt door:

  • Slippen van de wagen;
  • Te water raken met de auto;
  • Ander van buitenkomend onheil;
  • Schade zelf veroorzaakt aan de auto (opzettelijk en niet opzettelijk).

De WA plus autoverzekering dekking wordt in het algemeen aangeraden voor auto’s tussen de 6-10 jaar oud. Je kunt in de vergelijkingsmodule de WA plus autoverzekering vergelijken.

All risk autoverzekering vergelijken

De laatste en meest uitgebreide optie is de allrisk autoverzekering. De allrisk dekking wordt ook wel de WA casco, volledig cascoverzekering, WA-plus volledig cascoverzekering of casco allrisk genoemd. Dit type autoverzekering dekt vrijwel alle schades aan de auto en veroorzaakt aan anderen. Behalve wanneer er sprake is van opzet. Dit type verzekering wordt vaak afgesloten bij nieuwe auto’s van 0 tot 5-6 jaar.

Als je een aanrijding veroorzaakt dan is de schade aan eigen auto en de schade van de andere partij gedekt. Hieronder een opsomming van de schade die gedekt wordt met deze verzekering, zoals schade door:

Schade die niet gedekt is met de allrisk autoverzekering (alle onderstaande punten zijn ook niet gedekt met WA plus of WA):

De allrisk autoverzekering wordt aangeraden voor nieuwe auto’s van 0-6 jaar oud. Uiteraard kan je via de vergelijkingsmodule ook de allrisk autoverzekering vergelijken.

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Talloze verzekeraars bieden aanvullende dekkingen voor de autoverzekering. Voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

Na de vergelijking kan je in de vergelijkingsmodule de aanvullende dekkingen bij de desbetreffende verzekeraar aanvinken.

Welke autoverzekeraars zijn opgenomen in de vergelijker

In de vergelijkingstool zijn de grootste verzekeraars opgenomen om zo een brede vergelijking te maken. Hierdoor kan je gemakkelijk alle scherpe premies vergelijken. De autoverzekeraars opgenomen zijn: ABN-AMRO, AEGON,, Centraal Beheer AchmeaDitzo, FBTO, Hema, Nationale Nederlanden, NowGo, Ohra en Univé. Niet meer opgenomen zijn overige verzekeraars zoals: Nowgo, InShared, Klaverblad, Lancyr, WitGeld en Zelf. Naast de genoemde verzekeraars zijn er veel verschillende autoverzekeraars, waar je ook een verzekering voor de auto kan afsluiten, die niet opgenomen zijn. Zie hier een overzicht van alle autoverzekeraars.

verzekeraars opgenomen in vergelijker

Premieberekening bij het autoverzekering vergelijken

Als je gaat vergelijken dan moet je een aantal gegevens invullen. Allereerst moet je het kenteken invullen. De tool haalt de gegevens van je auto vanuit de RDW naar voren op basis van het kenteken. De tool vraagt verder om je geboortedatum, postcode, huisnummer, het aantal geschatte kilometers per jaar en, erg belangrijk, je schadevrije jaren.

Tot slot wordt er gevraagd naar je gewenste dekking. De tool wilt de informatie weten omdat de verzekering prijs die je te zien krijgt een persoonlijke prijs is gebaseerd op je persoonlijke gegevens. De premie van de autoverzekering is mede gebaseerd op je type auto, leeftijd, woongebied, kilometers per jaar, dekking en schadevrije jaren. De mix van al deze factoren wordt meegewogen in de berekening van de autopremie. Ben je benieuwd waarom deze zaken worden meegenomen in de berekening? Dan verwijzen we je graag door naar het artikel: “factoren invloed premie autoverzekering“.

Schadevrije jaren erg belangrijk bij het autoverzekering vergelijken

Als je een vergelijking gaat uitvoeren dan moet je zeker zijn dat je het juiste aantal schadevrije jaren gebruikt. De schadevrije jaren moeten overeenkomen met wat bekend is bij de verzekeraars. Verzekeraars halen het aantal schadevrije jaren uit een gemeenschappelijke database, genaamd Roy data. Schadevrije jaren zijn soms moeilijk te begrijpen en worden vaak verward met “tredes” in kortingsladders (bonus/malus). Lees het artikel “Schadevrije jaren, helder uitgelegd” voor meer informatie over uw schadevrije jaren.

Je bent vrij om de autoverzekering te kiezen!

Vul je gegevens in de vergelijker en vergelijk de verschillende autoverzekeringen. De vergelijkingsmodule zal voor je een aantal resultaten van autoverzekeringen rangschikken gebaseerd op jouw situatie. De resultaten zijn gerangschikt op prijs. Je krijgt gelijk inzicht in de prijs, voordelen en ervaringen van de verschillende verzekeringen. Je kunt vervolgens de website van de autoverzekeraar bezoeken om de autoverzekering af te sluiten. Zo kan je gemakkelijk jouw autoverzekering vergelijken!  De vergelijkingstool wordt aangeboden door een externe aanbieder. Op de inhoud van de resultaten heeft deAutoverzekering.com geen invloed. De prijzen en gegevens worden regelmatig door de externe aanbieder geupdate. Wij hebben geen beschikking over de door u ingevulde gegevens in de tool. Deze gaan via de site Overstappen. Dit is een erkende bemiddelaar met een AFM vergunning. Deze aanbieder heeft ruime ervaring met het vergelijken van autoverzekeringen.

Waarom moet ik al mijn gegevens invullen?
De autoverzekering premie is, zoals eerder genoemd, afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere de plaats waar je woont, jouw leeftijd, schadevrije jaren, aantal kilometers en het aantal jaar dat je het rijbewijs hebt. Al deze factoren hebben invloed op de berekening van jouw persoonlijke autoverzekering premie. Voor een correcte prijsberekening van de premie is het noodzakelijk om deze gegevens in te vullen. Alleen op deze manier krijg je een correct mogelijke raming van de autoverzekering premie. Let op dat je juiste gegevens invult. Indien je uiteindelijk valse gegevens opgeeft, zoals het aantal schadevrije jaren, bij de autoverzekeraar, kan dit resulteren in dat je nooit verzekerd bent geweest. Je hebt dan bij een aanrijding of schade een groot probleem.

De tool vergelijkt de meeste autoverzekeringen in de markt. Hierdoor heb je een goed overzicht van de verschillende premies. De dekkingen bij de verzekeraars kunnen onderling verschillen. Ook zaken zoals het eigen risico en de kortingsmethodiek kunnen verschillen. Als je benieuwd bent naar de voorwaarden van elke verzekeraar bezoek dan de individuele websites van de verzekeraars of kijk eens naar ons overzicht van autoverzekeraars.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Goedkope autoverzekering met pechhulp