Autoverzekering vergelijken

Als u de autoverzekering wilt vergelijken moet u rekening houden met het feit dat er verschillende mogelijkheden zijn. Ruwweg hebben verzekeraars drie verschillende dekkingen. Dit zijn: WA, WA plus en Allrisk. Er zit een verschil in de dekkingen. Als u de vergelijker gaat gebruiken ga dan eerst goed na wat voor verzekering u wilt! De autoverzekering vergelijk je gemakkelijk op deze pagina.

Wa autoverzekering vergelijken

Vergelijken autoverzekering begint bij het bepalen welke vorm verzekering u wilt gaan vergelijken. U kunt dus vergelijken tussen WA autoverzekering,  WA plus autoverzekering en Allrisk Autoverzekering. WA autoverzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de minimale verzekering die u verplicht moet afsluiten.  De WA verzekering dekt de volgende schades:

  • Schade die u bij anderen veroorzaakt. De schade aan uw eigen auto is niet gedekt bij dit type verzekering.

U kunt de basispremie van de WA autoverzekering vergelijken in de vergelijkingstool op deze pagina.

WA plus autoverzekering vergelijken

WA plus is een type autoverzekering waarin Wettelijke aansprakelijkheid is gedekt (dus de schade aan anderen), maar ook schade (in bepaalde gevallen) aan de eigen auto. Hierbij moet u denken aan schade die veroozaakt is door het slechte weer of wanneer uw auto gestolen wordt. Ook schade veroorzaakt door aanrijdingen met wild wordt gedekt met dit type verzekering. Deze verzekering kan verschillende namen dragen zoals, WA mini casco, WA beperkt casco, WA plus en WA extra. Een opsomming van de schade die gedekt wordt bij de WA+ beperkt casco autoverzekering:

  • Schade aan anderen veroorzaakt door u
  • Schade door diefstal en brand
  • Schade door aanrijdingen met wilde dieren
  • Schade door slechte weersomstandigheden

U kunt in de module de WA+ beperkt casco autoverzekering vergelijken.

All risk autoverzekering vergelijken

De laatste optie is de allrisk autoverzekering. Dit type verzekering dekt vrijwel alle schade aan de auto en veroorzaakt aan andere. Behalve wanneer er sprake is van opzet uiteraard. Dit type verzekering wordt vaak afgesloten bij nieuwe auto’s. Als u een aanrijding veroorzaakt (door uw fout) dan is de schade aan eigen auto en de schade van de andere partij gedekt. Een opsomming van de schade die gedekt wordt met deze verzekering:

  • Schade aan anderen veroorzaakt door u
  • Schade door diefstal en brand
  • Schade door aanrijdingen met wilde dieren
  • Schade door slechte weersomstandigheden
  • Schade aan de eigen auto bij een aanrijding door eigen schuld (niet opzettelijk)

Ook de premies voor de allrisk autoverzekering kunnen vergeleken worden in de autoverzekering vergelijkingsmodule.

Extra opties

Veel verzekeraars bieden aanvullende dekkingen voor de autoverzekering. Voorbeelden zijn de Inzittendenverzekering, Verkeersrechtsbijstand en pechhulp. Autoverzekering vergelijk kunt u uitvoeren, maar ook andere modules kunt u aanvinken.

Je bent vrij om te kiezen!

Hieronder een gemakkelijk overzicht van alle grote autoverzekeraars in Nederland. Vul uw gegevens in en vergelijk gelijk de verschillende autoverzekeringen. De vergelijker zal voor u een aantal resultaten van autoverzekeringen rangschikken gebaseerd op uw situatie. U krijgt gelijk inzicht in de prijs, ervaringen en kan vervolgens de website van de autoverzekeraar bezoeken om af te sluiten. Gemakkelijk uw autoverzekering vergelijken!  De vergelijkingstool wordt aangeboden door een externe aanbieder. Op de inhoud van de resultaten heeft deAutoverzekering.com geen invloed. Tevens hebben we ook geen beschikking over de door u ingevulde gegevens. Deze gaan via Komparu. Dit is een erkende bemiddelaar met een AFM vergunning met ervaring van het vergelijken autoverzekering.

Waarom moet ik al mijn gegevens invullen?
De autoverzekering premie is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de plaats waar u woont, uw leeftijd, schadevrije jaren, aantal kilometers en het aantal jaar dat u het rijbewijs heeft zijn van invloed op de hoogte van de premie. Het is dus noodzakelijk om deze gegevens in te vullen om zo een correct mogelijke raming te weergeven van de autoverzekering premie.

De vergelijker vergelijkt de meeste autoverzekeringen in de markt. Hierdoor heeft u een goed overzicht van de verschillende premies. Als u benieuwd ben naar de voorwaarden van elke verzekeraar, bezoek dan ieders site. Of kijk eens naar ons overzicht van autoverzekeraars.

Autoverzekering vergelijken
4.5 (89.47%) 19 votes