Vergelijken van de autoverzekering
Op zoek naar een autoverzekering? Breng eens een bezoekje aan de volgende verzekeraars: FBTO, Centraal Beheer, Allianz Direct, OHRA, InShared, Univé en Nationale Nederlanden.
Of vergelijk bij Independer.
Op zoek naar een autoverzekering? De zoektocht naar de autoverzekering kan op verschillende manieren beginnen. Eén van deze manieren is de tarieven autoverzekering te vergelijken. Tegenwoordig kan je met een online vergelijkingsmodule snel en gemakkelijk inzicht krijgen in de verschillende prijzen van de autoverzekering. Zo is het zeer gemakkelijk om de autoverzekering online te vergelijken. Je krijgt direct de premie te zien die voor jou van toepassing is.
- Vergelijken van de autoverzekering
- Drie verschillende soorten autoverzekeringen
- Kies de dekking die bij jouw wensen past
- Waar moet je op letten bij het kiezen van een dekking?
- Beste autoverzekering vergelijken
- Jouw autopremie wordt bepaald aan de hand van je unieke klantprofiel
- Moment om te gaan vergelijken – na een verhuizing
- WA autoverzekering vergelijken
- WA plus autoverzekering vergelijken
- All risk autoverzekering vergelijken
- Autoverzekering vergelijken zonder kenteken
- Autoverzekeraars opgenomen in de vergelijker
- Tip! Vergelijk niet alleen via deze site maar ook op andere sites
- Prijs autoverzekering vergelijken
- Schadevrije jaren erg belangrijk bij het autoverzekering vergelijken
- Je bent vrij om de autoverzekering te kiezen!
- Waarom moet je voor een vergelijking allemaal gegevens invullen?
- Altijd eerlijk zijn richting de verzekeraar
- Zakelijke autoverzekering vergelijken
- Independer autoverzekering vergelijken
- Pricewise autoverzekering vergelijken
- Goedkope autoverzekering vergelijken
- Aanvullende dekkingen kiezen bij de autoverzekering
- Autoverzekering met pechhulp vergelijken
- Autoverzekering met inzittendenverzekering vergelijken
- Autoverzekering vergelijken met no-claim beschermer
- Autoverzekering oldtimer vergelijken
Drie verschillende soorten autoverzekeringen
Als je de autoverzekering wilt vergelijken dan moet je rekening houden met het feit dat er verschillende dekkingen zijn. Het is dus zaak om te weten welke dekking je precies zoekt. In Nederland zijn er drie soorten dekkingen. De autoverzekeraars hebben over het algemeen de volgende soorten:
Kies de dekking die bij jouw wensen past
In de autoverzekering dekkingen zitten verschillen. De verschillen zitten met name in de premie en de soorten schades waarvoor je bent verzekerd. Als je de premie wilt vergelijken van de autoverzekering moet je goed nadenken welke dekking jij wilt voor je auto.
Waar moet je op letten bij het kiezen van een dekking?
Welke dekking moet je nu kiezen om te vergelijken? De keuze voor een WA, beperkt casco of allrisk dekking hangt in veel gevallen af van waar jij als auto eigenaar fijn bij voelt. In de meeste gevallen wordt bij de keuze van een dekking gekeken naar het soort auto wat je wilt verzekeren en naar je financiële situatie. Nieuwe auto’s verzekert men uitgebreider (bijvoorbeeld met allrisk of WA plus) dan oude auto’s. Ook is het van belang of je erg afhankelijk bent van je auto en of je wel de financiële mogelijkheden hebt om je auto te vervangen bij total loss. Als je de financiële mogelijkheden niet hebt voor vervanging van je auto dan doe je er voor jezelf wellicht beter aan om de auto uitgebreid (zoals allrisk) te verzekeren. Voor een uitgebreidere dekking betaal je meer premie, maar bij een grote schade ben je beter gedekt. Uiteindelijk komt de keuze erop neer waar iemand zich fijn bij voelt en hoeveel (financieel) risico diegene wilt lopen.
Beste autoverzekering vergelijken
Ben je op zoek naar de beste autoverzekering? Begin dan met het online autoverzekering vergelijken. Eén en dezelfde autoverzekering, die voor iedereen het beste is, bestaat niet. Daar waar bij de één autoverzekeraar Centraal Beheer het beste is, is dat voor een ander Ditzo. Er bestaat geen universele beste autoverzekering die voor iedereen gelijk is. Dit komt omdat de autoverzekeraar kijkt namelijk naar iedereen zijn specifieke situatie. De premie die je betaalt hangt af van verschillende factoren.
Jouw autopremie wordt bepaald aan de hand van je unieke klantprofiel
De premie van de autoverzekering hangt onder andere af van waar je woont, wat voor auto je rijdt, wat je leeftijd is en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Naast deze factoren wordt er ook gekeken naar het aantal kilometers wat je rijdt, hoe hoog je eigen risico is, of je pakketkorting krijgt, welke betalingstermijn je hanteert en welke dekkingen je kiest. De mix van deze onderdelen creëert jouw unieke klantprofiel. Aan de hand van dit profiel bepaalt de verzekeraar jouw premie. Als je gaat vergelijken moet je ook vaak deze onderdelen (zoals je woonplaats en leeftijd) opgeven. De vergelijkingstool berekent automatisch op basis van jouw unieke profiel een premie. Op deze manier kan je een goede autoverzekering vergelijken die precies is afgestemd op jouw situatie.
Moment om te gaan vergelijken – na een verhuizing
Wist je dat als je bijvoorbeeld gaat verhuizen jouw klantprofiel verandert. Je premie wordt hoger of lager afhankelijk van waar je gaat wonen. Na een verhuizing is het verstandig om even te kijken of je nog steeds het goedkoopst uit bent bij je huidige verzekeraar. Naast verhuizen zijn er nog meer momenten waarbij het verstandig is om weer jouw autoverzekering na te kijken. Meer weten over op welke momenten jij het beste weer kan vergelijken? Lees meer over 9 momenten om autoverzekering te gaan vergelijken.
WA autoverzekering vergelijken
Het vergelijken autoverzekering begint dus bij het bepalen welke vorm autoverzekering dekking je wilt vergelijken. De minimale, verplichte tevens goedkoopste dekking is de WA autoverzekering. Wil je de autoverzekering WA vergelijken? De WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is de minimale verzekering die je verplicht (volgens de wet) moet afsluiten. Deze plicht is opgenomen in artikel 2 van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. Wil je weten hoeveel de WA premie kost? Je kunt beginnen de basispremie van de WA autoverzekering te vergelijken. Selecteer hiervoor de optie WA verzekering.
Bij WA is de volgende schade gedekt
De WA verzekering dekt de volgende soorten schade:
- Schade die u bij anderen veroorzaakt. De schade aan uw eigen auto is niet verzekerd bij dit type verzekering.
Schade aan anderen betekent schade aan bijvoorbeeld andermans auto, maar ook schade aan andermans spullen. Letselschade bij een ander als gevolg van een aanrijding met de auto is ook gedekt.
WA plus autoverzekering vergelijken
WA plus is een type autoverzekering waarin onder andere de Wettelijke aansprakelijkheid is opgenomen, zoals bij de WA verzekering (dus de schade aan anderen). Naast schade aan anderen heb je met deze verzekering ook een dekking voor schade (in bepaalde gevallen) aan de eigen auto. Een andere naam voor de WA plus verzekering is ook wel de WA beperkt casco verzekering, WA+ beperkt casco, de WA mini casco of WA extra verzekering. De WA plus dekking wordt in het algemeen aangeraden voor auto’s tussen de 6-10 jaar oud. Je kunt in de vergelijkingsmodule ook de WA plus autoverzekering vergelijken. Selecteer hiervoor de optie WA+ (beperkt casco).
De volgende schade is gedekt onder WA+ beperkt casco
Niet alle soorten schades aan de eigen auto zijn gedekt onder WA+. De schadegevallen aan de eigen auto die wel gedekt worden bij de WA plus autoverzekering dekking zijn schades veroorzaakt door:
- Aanrijding met wilde dieren;
- Slechte weersomstandigheden (code geel, code oranje, code rood);
- Diefstal van de auto;
- Brand en blikseminslag;
- Schade aan derden (dit is de standaard WA dekking).
Schade niet gedekt onder beperkt casco
Schades die niet gedekt worden met de WA plus verzekering zijn schades veroorzaakt door:
- Slippen van de wagen;
- Te water raken met de auto;
- Ander van buitenkomend onheil;
- Schade zelf veroorzaakt aan de auto (opzettelijk en niet opzettelijk);
- Vandalisme schade.
All risk autoverzekering vergelijken
De laatste en meest uitgebreide optie is de allrisk autoverzekering. De allrisk dekking wordt ook wel de WA casco, volledig cascoverzekering, WA-plus volledig cascoverzekering of casco allrisk genoemd. Dit type autoverzekering dekt vrijwel alle schades aan de auto en veroorzaakt aan anderen. Behalve wanneer er sprake is van opzet. Dit type verzekering wordt vaak afgesloten bij nieuwe auto’s van 0 tot 5-6 jaar. Een autoverzekering all risk vergelijken? Uiteraard kan je via de vergelijkingsmodule ook de autoverzekering vergelijken all risk. Kies hiervoor de all risk optie.
De volgende schade is gedekt onder all risk
Als je een aanrijding veroorzaakt dan is de schade aan eigen auto en de schade van de andere partij gedekt. Hieronder een opsomming van de schade die gedekt wordt met deze verzekering:
- Aanrijding door eigen schuld (schade aan eigen auto, ook door eenzijdige aanrijdingen);
- Aanrijding met wilde dieren;
- Slechte weersomstandigheden (code geel, code oranje, code rood);
- Diefstal van de auto;
- Brand en blikseminslag;
- Vandalisme;
- Schade aan derden (dit is de standaard WA dekking).
Schade niet gedekt onder allrisk
Schade die niet gedekt is met de allrisk autoverzekering (alle onderstaande punten zijn ook niet gedekt met WA plus of WA):
- Onzorgvuldigheid en nalatigheid;
- Normale slijtage over tijd;
- Waardevermindering van de auto over tijd;
- Opzettelijke schade;
- Schade ontstaan door het onder invloed zijn van verdovende middelen (drugs en alcohol);
- Molest.
Meer weten over welke schade nooit is gedekt bij der autoverzekering? Lees meer over welke schade is nooit gedekt onder de autoverzekering.
Autoverzekering vergelijken zonder kenteken
Autoverzekering vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk. Je hebt echter meestal wel een kenteken nodig. Weet je het kenteken van de auto niet? Geen probleem. Je kan de autoverzekering ook vergelijken zonder kenteken. Je kan dit op verschillende manieren doen.
- Gebruik een kenteken van een vergelijkbare auto (check Autoscout24 of Marktplaats)
- Doe een vergelijking op Pricewise
- Doe een vergelijking op Independer
Voor de laatste twee opties (vergelijken via Pricewise en Independer) heb je doorgaans wel een aantal gegevens nodig zoals het automerk, model auto, bouwjaar auto, bouwmaand, brandstof en transmissie. Heeft je auto nog geen kenteken omdat je deze bijvoorbeeld hebt geïmporteerd? Je kan in Nederland geen autoverzekering afsluiten zonder een kenteken. Je moet eerst de auto op kenteken laten zetten.
Autoverzekeraars opgenomen in de vergelijker
Op deze site is een vergelijkingstool beschikbaar om te gebruiken in jouw zoektocht naar de beste autoverzekering. In deze vergelijkingstool zijn de grootste verzekeraars opgenomen om zo een brede vergelijking te maken. Hierdoor kan je gemakkelijk alle scherpe premies vergelijken. De autoverzekeraars opgenomen zijn: ABN-AMRO, AEGON,, Centraal Beheer Achmea, Ditzo, FBTO, Nationale Nederlanden, OHRA en Univé. Naast de genoemde verzekeraars zijn er veel verschillende autoverzekeraars, waar je ook een verzekering voor de auto kan afsluiten, die niet opgenomen zijn. Zie hier een overzicht van alle autoverzekeraars. De tool bevat niet alle autoverzekeraars omdat lang niet alle partijen hun premies willen vrijgeven aan een website. De tool laat onafhankelijk zien welke autoverzekeraar voor jou het goedkoopst is. De tool is niet van ons, maar van een partner. Deze partner is gebonden aan de regels van de AFM.
Tip! Vergelijk niet alleen via deze site maar ook op andere sites
Natuurlijk hopen we dat je een goede verzekering vind via deze website. Er zijn echter zoveel verschillende sites waar je autoverzekeringen kan vergelijken. Het zou onverstandig zijn om deze ook niet even te raadplegen en een vergelijking te doen. De bekendste zijn Independer en Pricewise. Kijk ook zeker even naar hun vergelijking.
Prijs autoverzekering vergelijken
Als je de prijs van de autoverzekering wilt berekenen door te vergelijken dan moet je eerst een aantal gegevens invullen. Allereerst moet je het kenteken invullen. De tool haalt de gegevens van je auto vanuit de RDW naar voren op basis van het kenteken. De tool vraagt verder om je geboortedatum, postcode, huisnummer, het aantal geschatte kilometers per jaar en, erg belangrijk, je schadevrije jaren. Pas dan kan je de juiste prijzen van de autoverzekering vergelijken.
Tot slot wordt er gevraagd naar je gewenste dekking. De tool wilt deze informatie weten omdat de autoverzekering prijs die je te zien krijgt een persoonlijke prijs is gebaseerd op je persoonlijke gegevens. De premie van de autoverzekering is mede gebaseerd op je type auto, leeftijd, woongebied, kilometers per jaar, dekking en schadevrije jaren. De mix van al deze factoren wordt meegewogen in de berekening van de autopremie. Ben je benieuwd waarom deze zaken worden meegenomen in de berekening? Lees daar meer over: “factoren invloed premie autoverzekering“. Wil je weten waar je op moet letten bij een prijsvergelijking van de autoverzekering? Lees meer over tips bij het prijsvergelijken autoverzekering.
Schadevrije jaren erg belangrijk bij het autoverzekering vergelijken
Als je een vergelijking gaat uitvoeren dan moet je er zeker van zijn dat je het juiste aantal schadevrije jaren gebruikt. De schadevrije jaren moeten overeenkomen met wat bekend is bij de verzekeraars. Verzekeraars halen het aantal schadevrije jaren uit een gemeenschappelijke database, genaamd Roy data. In principe controleren verzekeraars het aantal schadevrije jaren altijd. Schadevrije jaren zijn soms moeilijk te begrijpen en worden vaak verward met “tredes” in kortingsladders (bonus/malus). Meer weten over hoe het zit met schadevrije jaren? Lees alles over schadevrije jaren.
Je bent vrij om de autoverzekering te kiezen!
Vul je gegevens in de vergelijker en vergelijk de verschillende autoverzekeringen. De vergelijkingsmodule zal voor je een aantal resultaten van autoverzekeringen rangschikken gebaseerd op jouw situatie. De resultaten zijn gerangschikt op prijs. Je krijgt gelijk inzicht in de prijs, voordelen en ervaringen van de verschillende verzekeringen. Je kunt vervolgens de website van de autoverzekeraar bezoeken om de autoverzekering af te sluiten. Zo kan je gemakkelijk jouw autoverzekering vergelijken! De vergelijkingstool wordt aangeboden door een externe aanbieder. Op de inhoud van de resultaten heeft deAutoverzekering.com geen invloed. De prijzen en gegevens worden regelmatig door de externe aanbieder geupdate. Wij hebben geen beschikking over de door u ingevulde gegevens in de tool.
Waarom moet je voor een vergelijking allemaal gegevens invullen?
De autoverzekering premie is, zoals eerder genoemd, afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere de plaats waar je woont, jouw leeftijd, schadevrije jaren, aantal kilometers en het aantal jaar dat je het rijbewijs hebt. Al deze factoren hebben invloed op de berekening van jouw persoonlijke autoverzekering premie. Voor een correcte prijsberekening van de premie is het noodzakelijk om deze gegevens in te vullen. Alleen op deze manier krijg je een correct mogelijke raming van de autoverzekering premie. Let op dat je juiste gegevens invult.
Altijd eerlijk zijn richting de verzekeraar
Indien je uiteindelijk valse gegevens opgeeft, zoals het aantal schadevrije jaren, bij de autoverzekeraar, kan dit resulteren in dat je nooit verzekerd bent geweest. Je hebt dan bij een aanrijding of schade een groot probleem. De tool vergelijkt de meeste autoverzekeringen in de markt. Hierdoor heb je een goed overzicht van de verschillende premies. De dekkingen bij de verzekeraars kunnen onderling verschillen. Ook zaken zoals het eigen risico en de kortingsmethodiek kunnen verschillen. Als je benieuwd bent naar de voorwaarden van elke verzekeraar bezoek dan de individuele websites van de verzekeraars of kijk eens naar het overzicht van autoverzekeraars.
Zakelijke autoverzekering vergelijken
Heb jij een bedrijf of ben je een zzp-er en wil je de autoverzekering zakelijk vergelijken? Een autoverzekering vergelijken voor een bestelauto is doorgaans niet mogelijk in de “particuliere” vergelijkingsmodule. Als je een autoverzekering voor zakelijk gebruik wilt vergelijken dan moet je naar een aparte vergelijker gaan. Een vergelijker voor een bedrijfsauto met grijs kenteken hebben wij niet beschikbaar op onze website. Op Independer kan je dergelijke bedrijfsauto verzekeringen wel vergelijken.
Independer autoverzekering vergelijken
Independer is een van de eerste vergelijkingswebsites van Nederland. Het bedrijf is al meerdere malen overgenomen en was ook ooit in handen van Achmea. Je kan bij Independer veel verschillende producten vergelijken. Zoals veel mensen weet kan je ook de autoverzekering vergelijken bij Independer. Wil je meer weten over de autoverzekering vergelijken bij deze partij? Bezoek Independer. Meer weten over de achtergrond van Independer? Lees hier meer over Independer.
Pricewise autoverzekering vergelijken
Een andere grote partij in de vergelijkingswereld is Pricewise. Naast verzekeringen kan je hier ook je energiecontract vergelijken. Het is een snelle opkomende speler en heeft ook een gebruiksvriendelijke website om de autoverzekering te vergelijken. Autoverzekering via Pricewise vergelijken? Bezoek Pricewise. Meer weten over Pricewise? Lees hier meer over Pricewise.
Goedkope autoverzekering vergelijken
De goedkoopste autoverzekering vinden doe je bij uitstek door te vergelijken. Het is een snelle manier om tijd te besparen en een algeheel overzicht te krijgen. De goedkoopste dekking is de WA verzekering. Wil je de goedkoopste autoverzekering vergelijken? Begin dan snel met het invullen van de module. Er bestaat geen vergelijkingsmodule met alleen maar de “goedkope” merken. Dit bestaat niet omdat een “goedkoop” merk voor de ene persoon Ditzo is en voor de andere InShared. Het hangt er onder andere vanaf waar je woont en hoeveel schadevrije jaren je hebt. We hebben hieronder een voorbeeld van een vergelijking gezet van iemand die in Amersfoort woont en een WA verzekering wilt afsluiten. Zoals je ziet is de meest voordelige autoverzekering in dit geval de Ditzo autoverzekering.
Aanvullende dekkingen kiezen bij de autoverzekering
Je wilt natuurlijk een goede autoverzekering en ook voor mogelijk andere situaties verzekerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan pech onderweg of een hulp bij een lastige juridische procedure na een aanrijding. Talloze verzekeraars bieden hiervoor aanvullende dekkingen aan de autoverzekering. Voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:
- Schadeverzekering voor inzittenden;
- Ongevallenverzekering voor inzittenden;
- Rechtsbijstand in het verkeer;
- Ongevallen inzittenden dekking;
- Pechhulp Nederland;
- Pechhulp buitenland.
Na de vergelijking kan je in de vergelijkingsmodule de aanvullende dekkingen bij de desbetreffende verzekeraar aanvinken.
Autoverzekering met pechhulp vergelijken
Een pechgeval kan je niet altijd voorkomen. Iedereen kan wel eens met panne langs de weg komen te staan. In zo’n geval is het fijn als je een pechhulp verzekering hebt die je kan bellen zodat er een monteur ter plaatse komt om je te assisteren. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je niet meer verder kan rijden en dat je auto weggesleept moet worden. Dit kan je ook verzekeren via de pechhulp dekking. Zonder verzekering kost dit veel geld. Voor een paar euro per maand kan je bij de autoverzekering een pechhulp dekking afsluiten. Je hebt bij pechhulp vaak de keuze voor alleen Nederland of Europa (inclusief Nederland). Voor de laatste ben je ook verzekerd voor hulp bij pech op vakantie of reis in Europa. Het is op onze site niet mogelijk om direct in de vergelijker pechhulp te vergelijken. Wat je wel kan doen is eerst vergelijken en vervolgens kijken bij welke autoverzekeraar de pechhulp dekking het goedkoopst is. Wij hebben gekeken wat de kosten zijn van de pechhulp dekking bij de autoverzekering. Zie hiervoor de goedkoopste autoverzekering met pechhulp.
Autoverzekering met inzittendenverzekering vergelijken
Bij een aantal autoverzekeringsmaatschappijen kun je voor enkele euro’s per maand een extra dekking afsluiten voor inzittenden. Met deze verzekering verzeker je jezelf en passagiers voor de gevolgen van een ongeluk, bijvoorbeeld bij letselschade of invaliditeit. Je hebt een schade inzittendenverzekering en een ongevallen inzittenden verzekering. Een schade inzittenden verzekering dekt de werkelijke schade uit en een ongevallen inzittenden een vast bedrag. Het voordeel van deze dekking is dat de autoverzekeraar niet kijkt naar wie er schuldig is dus de schade wordt snel uitgekeerd. Wil je de autoverzekering inclusief een inzittendenverzekering vergelijken? Dit is niet direct mogelijk via de vergelijker op deze website. Vergelijk eerst de autoverzekering in de vergelijker en bekijk vervolgens bij de autoverzekeraar zelf de kosten voor de dekking voor inzittenden.
Autoverzekering vergelijken met no-claim beschermer
Een no-claim beschermer is een aanvullende dekking die niet bij elke autoverzekeraar te verkrijgen is. Het is wel een handige dekking omdat deze voorkomt dat je premie stijgt na een schade. Bij de meeste schadegevallen die je zelf veroorzaakt zak je namelijk in no-claim korting. Na een schade zakt iedereen 5 schadevrije jaren. Doordat je na schade minder jaren hebt krijg je ook minder no-claim korting. Je daalt als het ware ook een aantal tredes op de bonus-malus ladder bij de autoverzekeraar. Je kan deze daling voorkomen door een dekking voor no-claim beschermer af te sluiten. Dankzij de beschermer blijf jij je no-claim korting behouden. Let wel op dat wanneer je wilt overstappen dat de nieuwe verzekeraar kijkt naar je schadevrije jaren. Deze zijn wel gedaald. Daarmee ga je waarschijnlijk meer betalen bij een overstap. Je bent als het ware “gebonden” aan je huidige verzekeraar. Desalniettemin als jij niet vaak overstapt is de no-claim beschermer interessant. Wil jij een autoverzekering met no-claim beschermer vergelijken? Dit is niet direct mogelijk op deze website. Maar er zijn niet heel veel verzekeraars die een no-claim beschermer aanbieden. Degene die wij kennen zijn: Centraal Beheer, FBTO en AEGON. Wil je weten waar je een autoverzekering met no-claim beschermer kan krijgen? Dat hebben wij voor je uitgezocht. Zie hiervoor de autoverzekering met no-claim beschermer.
Autoverzekering oldtimer vergelijken
Er bestaan voor oldtimers speciale oldtimer autoverzekeringen. Deze autoverzekeringen hebben doorgaans een lagere premie dan een normale autoverzekering. Dit komt omdat je met een oldtimer niet vaak rijdt en meer gebruikt voor speciale gelegenheden. Om in aanmerking te komen voor een oldtimerverzekering moet je ook voldoen aan specifieke voorwaarden. Zo mag je de oldtimer niet gebruiken om dagelijks mee naar je werk te gaan. Voor het afsluiten van de oldtimer verzekering is het aan te raden om de eisen op te vragen aan de verzekeraar. Het verschilt per verzekeraar aan welke eisen ook de auto moet voldoen. Je kan bij Univé een leuke oldtimerverzekering afsluiten. Bekijk ook andere verzekeraars om de oldtimer autoverzekering te vergelijken.