Goedkope en voordelige autoverzekering

Op zoek naar een goedkope en voordelige autoverzekering? U wilt natuurlijk niet teveel betalen voor de verplichte autoverzekering. Veel mensen vinden prijs het belangrijkst voor de autoverzekering. Staart u niet alleen blind op de prijs, maar raadpleeg ook de verschillende dekkingen van de autoverzekering. Regel snel uw goedkope autoverzekering want tuurlijk kan de autoverzekering goedkoper. Ga nu snel op zoek naar de laagste autoverzekering premie.

Overzicht van goedkope en voordelige autoverzekeringenp

Waar kun je nu een goedkope autoverzekering premie krijgen? Er is helaas geen kant en klare premie die voor iedereen geldig is en het voordeligst is. De autoverzekering is een persoonlijk product. De hoogte van uw premie hangt af van een aantal belangrijke factoren. Een van de belangrijkste factoren is het aantal schadevrije jaren. Hieronder hebben wij een aantal voorbeeldberekeningen gemaakt met verschillende schadevrije jaren. Zo ziet u wat de impact van het aantal schadevrije jaren is op de autoverzekering premie.

Goedkoopste autoverzekering overzicht

AutoverzekeringTypePremie p/mNo claim korting tot max.
InSharedWA€18,5180%
Centraal Beheer AchmeaWA€20,9175%
DitzoWA €22,2575%
HemaWA €22,4880%
UnivéWA €23,0180%

Bovenstaande bedragen zijn berekend op basis van een Renault Clio, een bestuurder van 30 met 7 schadevrije jaren. De korting geeft aan wat de no-claim korting is op de autoverzekering premie per verzekeraar. Deze kan oplopen bij de goedkope verzekeraars tot wel 80%. Meeste no-claim korting loopt op tot maximaal 80%, er is echter een verzekeraar die het hoogste kortingspercentage van 82% geeft. Dit is de OHRA autoverzekering. Lees meer over de hoogste no-claim korting per autoverzekeraar.

 Goedkoopste autoverzekering met veel schadevrije jaren

AutoverzekeringTypePremie p/mNo claim korting tot max.
InSharedWA€16,0080%
DitzoWA€16,1775%
NowGoWA€16,3680%
UniveWA€18,6380%
Centraal Beheer AchmeaWA€19,0175%

Bovenstaande berekening is op basis van 20 schadevrije jaren. Zoals je ziet verschilt de premie aanzienlijk dan met iemand met 7 schadevrije jaren.

Goedkoopste autoverzekering met geen schadevrije jaren

AutoverzekeringTypePremie p/mNo claim korting tot max.
HemaWA €34,2380%
InSharedWA €36,0080%
DitzoWA €41,6275%
Centraal Beheer AchmeaWA €45,6375%
UniveWA €46,5680&

Bovenstaande berekening is op basis van geen schade vrije jaren. Hier zie je dat de premie enorm hoog is. Het kan zelfs zo zijn dat je negatieve schadevrije jaren hebt. Negatieve schadevrije jaren ontstaan wanneer je veel schades claimt en al weinig schadevrije jaren hebt. Met negatieve schadevrije jaren betaal je nog meer premie. Lees hier meer over schadevrije jaren.

Zijn goedkope verzekeraars wel écht goedkoop?

Verzekeraars schreeuwen vaak van de daken dat zij de goedkoopste zijn, maar deze claim is vaak alleen te onderbouwen in bepaalde specifieke situaties. Dit zeggen ze er meestal niet bij. Dus laat u niet te snel verleiden door loze slogans en kreten over goedkope autoverzekeringen.

Zeker weten de goedkoopste autoverzekering? Ook voor jouw specifieke situatie?
Zeker weten een goedkope autoverzekering? Ook voor jouw specifieke situatie? Ga eerst vergelijken!

Ga op onderzoek uit om jouw voordelige autoverzekering te vinden. Op welke manier doe je dat? Een goede start is om een autoverzekering vergelijker te gebruiken. Grote kans dat jij je autoverzekering goedkoper kan maken. Het kost even moeite om alles op te zoeken en in te vullen, maar het is wel een van de beste manieren om zo de beste premie te berekenen.

Premiestijging na eerste jaar!

Verder willen wij u graag waarschuwen voor het feit dat sommige autoverzekeraars in het eerste jaar een heel voordelig tarief aanbieden, maar vervolgens het jaar erop de premie flink verhogen. Dit is ontzettend nadelig als u dan blijft bij deze verzekeraar. In deze gevallen zou u kunnen overwegen na een jaar weer over te stappen of direct te kiezen voor een verzekeraar die niet de premies teveel laat stijgen. Hieronder een overzicht van de verzekeraars die volgens onderzoeksbureau Moneyview de premies flink laten stijgen na het eerste jaar van de autoverzekering.

Overzicht stijgingen premies

MaatschappijTotaal Jongeren
(18 t/m 26 jaar)
Middengroep
(30 t/m 65 jaar)
Ouderen
(70 t/m 80 jaar)
De Kilometerverzekering 62% 65% 51% 65%
SNS 55% 26% 37% 68%
myJINI 40% 32% 42% 41%
Autoweek/Verzekeruzelf 35% 46% 35% 32%
Allsecur 32% 22% 33% 35%
Lancyr 29% 36% 27% 28%
De Nederlanden van Nu 26% 26% 24% 27%
Inshared 21% 17% 17% 24%

 De bovengenoemde berekende prijsstijgingen zijn gemeten in vanaf april 2016 en weer in april 2017. De percentages zijn een gemiddelde van alle dekkingen (WA verzekering, WA plus verzekering en Allrisk dekking) en nieuw af te sluiten polissen per verzekeraar. 

Goedkope autoverzekering vinden door vergelijken

U kunt een voordelige premie vinden door te beginnen met het vergelijken. Tijdens het vergelijken moet u een aantal gegevens invullen, zoals woonplaats, kenteken, schadevrije jaren en aantal kilometers. Al deze informatie wordt meegenomen in de prijsvergelijk van de autoverzekering. Sommige factoren hebben invloed op of u in aanmerking komt voor een goedkope autoverzekering. Als u een beginnend bestuurder van 18 jaar bent, een nieuwe auto verzekerd en in een drukke stad woont dan is de kans groot dat u een dure premie betaalt voor de autoverzekering.Autoverzekering vergelijken

Hoe kom je aan een goedkope en voordelige premie?

Om weinig te betalen voor de autoverzekering moet je vaak aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je flink wat schadevrije jaren hebt opgebouwd. Met schade vrije jaren krijg je veel korting op de autoverzekering en daarmee wordt de verzekering flink goedkoper. Ook als je in een rustige buurt woont (niet in de Randstad) dan wordt je autoverzekering ook een stuk voordeliger. Wil je weten welke factoren er nog meer van invloed zijn? Factoren premie autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekering vinden?

Wilt u die goedkope autoverzekering vinden? Wij helpen u daar graag bij. U kunt op onze site de volgende dingen doen om een voordelige premie te krijgen.

Succes met het vinden van een voordelige en goedkope autoverzekering! Laat ons weten of je die autoverzekering goedkoper hebt kunnen maken.

Gerelateerde onderwerpen