Voordelige autoverzekering

Op zoek naar een goedkope en voordelige autoverzekering? Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor de verplichte autoverzekering. Veel mensen vinden prijs een van de belangrijkste aspecten van de autoverzekering. Staar je niet alleen blind op de prijs, maar raadpleeg ook de verschillende dekkingen van de autoverzekering. De kans is groot dat je jouw autoverzekering goedkoper kunt maken. Ga snel op zoek naar de laagste autoverzekering premie. Lees alles over de goedkoopste autoverzekering.

Uit onderzoek van Moneyview uit 2023 blijkt dat voor de allrisk verzekering ANWB, Interpolis en OHRA de beste prijs hebben. Voor de WA beperkt casco zijn ANWB, Interpolis en Univé het voordeligst. Voor de WA verzekering scoren Centraal Beheer, Interpolis en Univé goed op de prijs. Verder vind je goedkope autoverzekeringen bij FBTO en Centraal Beheer. Qua voorwaarden scoren ABN AMRO, Nationale Nederlanden en InShared als een van de beste aanbieders van autoverzekeringen.

Inhoudsopgave
 1. Goedkoopste autoverzekering waar wordt rekening mee gehouden bij het bepalen van de premie?
 2. Jouw leeftijd en de invloed op je autoverzekering
 3. De invloed van jouw woonplaats op je autoverzekering
 4. De betekenis van jouw exacte adres voor de autoverzekering
 5. Het type auto en de gevolgen voor je autoverzekering
 6. Het aantal kilometers per jaar en de hoogte van je autoverzekering
 7. Een hoger eigen risico maakt je premie goedkoper
 8. Jouw gekozen betaaltermijn en de gevolgen voor je autoverzekering premie
 9. Pakketkorting en de gevolgen voor je autoverzekering premie
 10. Jouw gekozen dekking en de gevolgen voor de premie van de autoverzekering
 11. Aanvullende dekkingen zorgen voor extra premie
 12. De invloed van schadevrije jaren op je autopremie
 13. Wat is de goedkoopste autoverzekering in 2022?
 14. Het berekenen van de goedkoopste autoverzekering – wat heb je nodig?
 15. Autoverzekering berekenen kan op twee manieren
 16. Goedkoopste autoverzekering vergelijken
 17. Welke autoverzekering is het goedkoopst?
 18. Wat is de beste en goedkoopste autoverzekering?
 19. Goedkoopste autoverzekering van Nederland
 20. Goedkope WA verzekering
 21. Goedkoopste autoverzekering WA plus
 22. Goedkoopste autoverzekering all risk
 23. Goedkope autoverzekering voor jongeren
 24. De goedkoopste autoverzekering voor studenten
 25. De goedkoopste autoverzekering voor je eerste auto | beginners
 26. Goedkoopste autoverzekering schadevrije jaren
 27. Goedkoopste autoverzekering met hoogste no-claim korting
 28. De goedkoopste autoverzekering afsluiten
 29. De goedkoopste autoverzekering inclusief een no claim beschermer
 30. De goedkoopste autoverzekering zonder een eigen risico
 31. De goedkoopste autoverzekering met een pechhulp dekking
 32. De goedkoopste autoverzekering voor vrouwen
 33. Een goedkope autoverzekering voor ouderen
 34. Goedkoopste autoverzekering inclusief een kado
 35. Goedkoopste autoverzekering tweede auto
 36. Goedkoopste autoverzekering voor jouw automerk
 37. De goedkoopste autoverzekering voor oldtimers
 38. Goedkoopste autoverzekering ervaringen
 39. Overzicht van de goedkoopste autoverzekering per maand
 40. Goedkoopste autoverzekering top 10
 41. Let op een premiestijging na het eerste jaar!
 42. Wat is het belangrijkst voor een goedkope en voordelige premie?
 43. Goedkoopste autoverzekering vinden?
 44. Zakelijke autoverzekering
 45. Gerelateerde onderwerpen

Goedkoopste autoverzekering waar wordt rekening mee gehouden bij het bepalen van de premie?

Waar kan je de goedkoopste premie voor een autoverzekering krijgen? Helaas is er geen kant en klare premie die voor iedereen geldt en het voordeligst is. De autoverzekering is een persoonlijk product. De hoogte van de premie hangt van een aantal specifieke persoonlijke factoren af. Deze specifieke factoren zijn:

Wil jij de goedkoopste autoverzekering? Dan moet je rekening houden met al deze factoren. Ze bepalen de hoogte van jouw premie. Iedereen heeft net een ander profiel. Daarom verschilt de premie van elkaar. De allergoedkoopste autoverzekering kan je vinden door zelf de autoverzekering te berekenen en te vergelijken.

goedkoop auto verzekeren

Jouw leeftijd en de invloed op je autoverzekering

Ben jij jonger dan 24 jaar of ben je ouder dan 65 jaar? In dat geval ben je bij verzekeraars vaak duurder uit. De premie in deze leeftijdscategorieën valt hoger uit.

Jongeren tot 24 jaar betalen een hogere premie

Allereerst jongeren en de autoverzekering. Waarom betalen jongeren meer voor een autoverzekering? Dit komt onder andere omdat jongeren beginnende bestuurders zijn. Deze hebben minder rijervaring en hebben een grotere kans om schade te veroorzaken. Daarnaast nemen jongeren in het verkeer meer risico’s. De verzekeraars vragen hierdoor meer premie bij jongeren.

Het soort auto wat je verzekerd heeft invloed of je geaccepteerd wordt of niet als jongere

Naast een hogere premie stellen verzekeraars ook eisen aan het soort auto dat je mag verzekeren als jongere. Heb je een snelle auto met veel vermogen en ben je onder de 24 jaar? Grote kans dat verzekeraars je niet accepteren. Vanaf je 24e levensjaar zullen verzekeraars je wel weer accepteren en daalt de premie.

Goedkope autoverzekering voor jongere vaak niet onmogelijk

Een goedkope autoverzekering voor jongeren vinden is lastig, maar niet onmogelijk. Je moet alleen de premies niet gaan vergelijken met iemand van 40 jaar met veel schadevrije jaren. In alle gevallen zal de premie voor een jongere hoger uitvallen. Op zoek naar een autoverzekering als jongere? Bij FBTO is een goedkope autoverzekering voor jongeren mogelijk.

Auto op ouders naam voor goedkope autoverzekering

Om als jongere een dure autoverzekering te omzeilen is er de truc om de auto te verzekeren op de ouders naam. De ouders hebben meestal schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor betaal je veel minder premie omdat de premie dan is gebaseerd op de gegevens van de ouder. Dit is niet toegestaan. Je moet namelijk de regelmatige bestuurder doorgeven aan de verzekeraar. Hierdoor betaal je alsnog meer premie. De premie is namelijk gebaseerd op de regelmatige bestuurder. Als je de regelmatige bestuurder verzwijgt en de verzekeraar komt hier later achter dan ben je niet verzekerd. Dit kan zorgen voor grote financiële problemen. In de praktijk is het moeilijk voor de verzekeraar om hier achter te komen. Een ander nadeel van het niet op je eigen naam een autoverzekering afsluiten is dat je geen schadevrije jaren opbouwt. Als je ooit in de toekomst de autoverzekering wel op eigen naam gaat zetten dan starten je schadevrije jaren vanaf 0. Je begint dan weer met een hoge premie omdat je vanwege het ontbreken van schadevrije jaren geen recht op korting hebt.

Voordelige autoverzekering

Bij FBTO kan je een goede autoverzekering afsluiten en ben je snel verzekerd.

Centraal Beheer

Bij Centraal Beheer is de kans groot dat je ook een voordelige verzekering tegenkomt.

InShared autoverzekering

Bij InShared heb je verzekeringen voor een goede prijs en kwaliteit verhouding.

Autoverzekering voor ouderen is vaak ook duurder

Voor ouderen geldt ook dat zij een leeftijdstoeslag krijgen. De verzekeraars zien dat er in de senioren leeftijdsgroep meer schade gereden wordt. Sommige verzekeraars weigeren senioren of hanteren een maximumleeftijd voor het afsluiten van de autoverzekering. Het weigeren op basis van leeftijd is toegestaan in Nederland. De maximumleeftijd voor acceptatie ligt bij de meeste verzekeraars ergens tussen de 70-80 jaar oud. Ben je ouder dan 80? Dan is overstappen haast onmogelijk. Vanaf deze leeftijd weigeren verzekeraars je als klant. Daarnaast geldt ook hoe ouder je wordt hoe hoger de premie.

Hogere premie voor ouderen voelt onrechtvaardig

Of het allemaal terecht is, is nog maar de vraag. Veel ouderen laten namelijk steeds vaker de auto staan en rijden steeds minder naarmate ze ouder worden. Ook rijden ouderen minder bij gladheid en in het donker. Desondanks is het wel zo dat de premie stijgt als je ouder wordt. Ondanks dit treurige verhaal wel op zoek naar een goedkope autoverzekering voor ouderen? Bekijk dan eens de autoverzekering bij FBTO.

De invloed van jouw woonplaats op je autoverzekering

Ook de woonplaats heeft invloed op de hoogte van je premie en of je een goedkope autoverzekering kan afsluiten.

Drukke regio’s hebben vaak een hogere premie

De plek waar je woont heeft impact op de premie van de autoverzekering. Als je woont op een plek waar veel ongelukken plaatsvinden dan is de kans groot dat je premie hoger is. Vooral in drukbevolkte gebieden gebeuren meer ongelukken en aanrijdingen. In deze gebieden betaal je meer voor de autoverzekering premie.

Goedkoopste verzekeraar verschilt vaak per regio

De goedkoopste verzekeraar voor de plek waar jij woont kan verschillen met iemand die in een hele andere plaats woont. Zo kan FBTO in Den Haag gemiddeld de goedkoopste zijn, maar in Centraal Beheer in Rotterdam. Verzekeraars hebben liever niet te veel klanten in dezelfde regio. Zij willen het concentratieriscio graag beperken. Stel je voor dat een verzekeraar veel klanten heeft in hetzelfde gebied en er vindt daar een enorme storm plaats. Dan heeft de verzekeraar veel schades die hij moet betalen. Dus als een verzekeraar veel auto’s heeft verzekerd in Amsterdam dan zal de premie daar steeds hoger worden. Terwijl in andere steden bij dezelfde verzekeraar de premies goedkoper zijn. Een goedkope autoverzekering hangt dus zeker ook af van de plek waar je woont.

De betekenis van jouw exacte adres voor de autoverzekering

De postcode heeft ook invloed op de hoogte van je premie. Dat betekent dus ook dat er binnen dezelfde stad of dorp premieverschillen zijn. Het gaat bij sommige verzekeraars zo ver dat zelfs de premie met de buren kan verschillen. Jouw autoverzekering bij dezelfde verzekeraar kan goedkoper zijn dan die van de buurman. Wij hebben uitgezocht waarom de autoverzekering per postcode verschilt.

Het type auto en de gevolgen voor je autoverzekering

Een goedkope autoverzekering hangt uiteraard ook af van het type auto dat je wilt verzekeren. Een auto met een hoge dagwaarde heeft een hogere premie voor de WA beperkt casco en allrisk verzekering dan een auto met een lage dagwaarde. Dit komt omdat schade aan de eigen auto met een hoge dagwaarde vaak duurder is om te repareren.

Het soort auto heeft ook invloed op de minimale WA verzekering

Als we kijken naar alleen de WA verzekering (verplichte dekking) dan heeft het soort auto ook invloed op de hoogte van de premie. Hierbij is dagwaarde vaak niet het punt. Bij WA gaat het om zaken als gewicht en vermogen. Een zware auto veroorzaakt meer schade bij een aanrijding. Dit kost de autoverzekeraar hogere schadepenningen. Een zware auto heeft dus een hogere WA premie dan een lichte auto. Lees meer over waarom hebben zware auto’s een hogere autopremie? Hetzelfde geldt voor een auto met veel vermogen. Die rijden sneller en hebben een grotere kans om betrokken te raken bij een ongeval of om een grotere schade te veroorzaken. Auto’s met veel PK’s hebben dus een hogere premie dan auto’s met een licht vermogen. Op zoek naar een goedkope autoverzekering voor een zware auto met veel vermogen? Kijk dan eens bij InShared.

autoverzekering goedkoop vinden

Het aantal kilometers per jaar en de hoogte van je autoverzekering

Een beperktere factor die invloed heeft op je autoverzekeringspremie is het aantal kilometers wat je per jaar rijdt. Dit aantal moet je opgeven bij het afsluiten van de autoverzekering. Het is doorgaans een schatting van wat je denkt te gaan rijden in het aankomende verzekeringsjaar. Hoe meer kilometers je rijdt hoe hoger de premie. De gedachte hierachter is hoe meer kilometers je rijdt, hoe groter de kans is dat je betrokken raakt bij een aanrijding. Je geeft het aantal kilometers per jaar aan in een range. Bijvoorbeeld tussen de 0 of 7500 kilometers per jaar of meer. Het verschil in premie is enkele euro’s. Als je aantal kilometers per jaar toeneemt dan moet je dit officieel melden bij de autoverzekeraar. Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekeraar waarbij je veel kilometers per jaar kan rijden tegen een goede premie? Bekijk eens InShared.

Een hoger eigen risico maakt je premie goedkoper

Het eigen risico autoverzekering bepaalt ook de hoogte van de autoverzekeringspremie. Het eigen risico geldt alleen bij de WA+ en allrisk autoverzekering. Bij de WA verzekering speelt geen eigen risico. Het eigen risico is het bedrag wat voor eigen rekening komt bij een schade. Dit is het voordeel voor de autoverzekeraar. Als je een eigen risico instelt dan betaal je in ruil daarvoor minder autopremie. Je kan bij veel verzekeraars kiezen om het eigen risico te verhogen. Dus als je een voordelige allrisk of WA+ verzekering wilt afsluiten dan kan je ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen. Je loopt wel het risico om voor meer kosten op te draaien bij een grote schade. Een hoger eigen risico kan leiden tot een besparing van enkele tot tientallen euro’s per maand. Lees over de goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico.

Jouw gekozen betaaltermijn en de gevolgen voor je autoverzekering premie

Om jouw autoverzekering nog goedkoper te maken kan je bij sommige verzekeraars ervoor kiezen om de premie een jaar vooruit te betalen in plaats van per maand. Dit kan enkele euro’s schelen op de totale premie. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan.

Pakketkorting en de gevolgen voor je autoverzekering premie

Om je binnen boord te houden als klant bieden de meeste verzekeraars een pakketkorting aan. Als je dan andere verzekeringen hebt afgesloten, zoals de inboedelverzekering en opstalverzekering dan krijg je ook korting op je autoverzekering. Het klinkt aantrekkelijk en handig omdat je alle verzekeringen bij één partij hebt zitten. Je bent echter niet altijd het goedkoopst uit. Het is aan te raden om altijd bij andere verzekeraars te kijken wat je kwijt bent aan de autoverzekering. De pakketkorting kan een sigaar uit eigen doos zijn. Daarnaast kan je altijd ook in conflict komen met je verzekeraar. Wil je dan wel dat je bij dezelfde verzekeraar ook nog eens de rechtsbijstandverzekering moet inschakelen?

Jouw gekozen dekking en de gevolgen voor de premie van de autoverzekering

Jouw keuze voor de dekking die je neemt heeft invloed op je premie. De goedkoopste dekking is de WA autoverzekering. Daarna komt de WA+ autoverzekering en als duurste variant de allrisk autoverzekering. De WA verzekering dekt alleen schade aan anderen terwijl de andere varianten ook schade aan de eigen auto dekt.

Aanvullende dekkingen zorgen voor extra premie

Aanvullende dekkingen zorgen ervoor dat jouw autoverzekering duurder wordt en niet goedkoper. Voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn: schade inzittenden, ongevallen inzittenden, pechhulp, rechtsbijstand verkeer en no-claimbeschermer. Toch kunnen bepaalde aanvullende dekkingen erg handig zijn en mogelijk goedkoper dan elders. Een voorbeeld is de pechhulpdekking bij de autoverzekering. Deze kan via de autoverzekering vele malen goedkoper zijn dan via de ANWB. Als je kiest voor aanvullende dekkingen bedenk dan goed of je deze wel echt nodig hebt en ze veel toegevoegde waarde leveren. Bij InShared kan je een goedkope pechhulpdekking afsluiten bij de autoverzekering.

De invloed van schadevrije jaren op je autopremie

Schadevrije jaren zorgen ervoor dat je korting krijgt op de autoverzekering. Het is veruit het belangrijkste middel om een goedkope autoverzekering te krijgen. Hoe hoger deze jaren zijn hoe meer korting je krijgt bij de autoverzekeraar. De verschillen lopen op tot honderden euro’s per jaar.

Hoe werken schadevrije jaren en hoe krijg je daarmee een goedkopere autoverzekering?

Voor elk jaar dat je geen schade claimt bouw je een schadevrij jaar op. Met een extra schadevrij jaar krijg je een extra trede op de bonus malus ladder. Een extra trede betekent dat je meer korting krijgt. Een trede is niet hetzelfde als een schadevrij jaar. Je kan tot wel 99 schadevrije jaren opbouwen. De autoverzekeraar registreert de schadevrije jaren in een aparte gezamenlijke database van alle autoverzekeraars. Dit is de Roy data. Als jij overstapt van verzekeraar dan raadpleegt de nieuwe verzekeraar deze database om te kijken hoeveel jaren jij hebt opgebouwd.

Wanneer verlies je schadevrije jaren en dus ook korting?

Als je meer dan 15 schadevrije jaren hebt en je rijdt een schade, dan val je altijd terug naar 10 schadevrije jaren. Dus als je 30 schadevrije jaren hebt en je claimt een schade dan zak je terug naar 10. Dit beleid is bij elke autoverzekeraar gelijk. Heb je 14 of minder schadevrije jaren? Dan val je maximaal 5 schadevrije jaren terug na een schade. Bij 14 val je dus terug naar 9. Het gevolg van het verliezen van schadevrije jaren is ook het verlies van korting. Je wordt namelijk teruggezet in trede op de bonus malus ladder. Je gaat dus meer premie betalen.

Voor een goedkope autoverzekering moet je zo snel mogelijk beginnen met schadevrije jaren op te bouwen

Wil je een goedkope autoverzekering? Begin dan zo vroeg mogelijk met het opbouwen van schadevrije jaren. Als je motor hebt gereden kan je deze schadevrije jaren ook gebruiken voor de auto. Zie ook schadevrije jaren motor meenemen naar autoverzekering.

Je kan ook in de min komen met schadevrije jaren

Je kan ook in de min komen met de schadevrije jaren. Een goedkope autoverzekering vinden met negatieve schadevrije jaren is moeilijk, omdat je bij de verzekeraar een toeslag krijgt op de premie. Je kan tot maximaal -5 schadevrije jaren staan. Ook is overstappen naar een andere verzekeraar met min jaren moeilijk. Sommige verzekeraars accepteren je niet met min jaren. Gelukkig accepteren FBTO en Centraal Beheer je wel met min 5 jaren. Lees meer over autoverzekering afsluiten met negatieve jaren.

Wat is de goedkoopste autoverzekering in 2022?

In 2022 (peildatum augustus 2022 – onderzoek Moneyview) zijn onder andere Univé, Nationale Nederlanden, ABN AMRO en OHRA het goedkoopste. Voor de allrisk verzekering hebben Univé, Nationale Nederlanden en ANWB de beste prijs. Voor de WA beperkt casco hebben ABN AMRO, SNS en ANWB de beste prijs. Voor de WA verzekering scoren OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis het beste op de prijs. De goedkoopste autoverzekering verschilt per persoon. Iedereen heeft zijn eigen unieke premieprofiel.

Het berekenen van de goedkoopste autoverzekering – wat heb je nodig?

Om jouw autoverzekering te kunnen berekenen moet je eerst weten wat je precies zoekt voor autoverzekering en heb je specifieke informatie, zoals jouw schadevrije jaren, nodig. Je hebt de volgende zaken nodig voor een goede berekening:

Met al deze gegevens kan je de autoverzekering berekenen.

Autoverzekering berekenen kan op twee manieren

Je kan de goedkoopste autoverzekering berekenen op twee verschillende manieren.

 1. Bezoek de verzekeraars apart voor een berekening. Ga naar een bekende verzekeraar, zoals InShared en Centraal Beheer en doe daar direct een berekening. Je krijgt de meest actuele premie van de verzekeraar te zien en kan ook direct de autoverzekering afsluiten.
 2. Gebruik online tools via diverse sites. Je kan handige online tools gebruiken om direct de autoverzekering te berekenen. Je kan dat bijvoorbeeld doen op deze site. Lees meer over de autoverzekering berekenen. Je kan ook een berekeningstool gebruiken bij Independer of Pricewise. Een nadeel van tools is dat niet altijd de prijsinformatie actueel is of dat deze verschilt per vergelijkingssite.

Met beide manieren kan je direct een goedkope autoverzekering berekenen. Je kan ook allebei doen.

Goedkoopste autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken en de goedkoopste vinden? Je kan de autoverzekering vergelijken om de goedkoopste te vinden. Vergelijk autoverzekering goedkoopste via een vergelijkingstool. Op deze manier kan je een berekening en vergelijking in één keer uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld de goedkoopste WA verzekering voor de auto vergelijken.

Tijdens het vergelijken moet je een aantal gegevens invullen, zoals woonplaats, kenteken, schadevrije jaren en aantal kilometers. Al deze informatie wordt gebruikt in de prijsvergelijk van de autoverzekering. Sommige elementen hebben invloed of je überhaupt in aanmerking komt voor een goedkope autoverzekering. Als je een beginnend bestuurder van 18 jaar bent, een gloednieuwe auto verzekerd en in een drukke stad woont dan is de kans groot dat je een dure premie betaalt voor de autoverzekering. Zeker in dit soort gevallen is een autoverzekering vergelijken geen overbodige luxe. Je kan direct de goedkoopste autoverzekering vergelijken. Vergelijkingstools vind je op de volgende pagina’s:

goedkope autoverzekering overstappen

Welke autoverzekering is het goedkoopst?

Welke is de goedkoopste autoverzekering? De meest standaard dekking is het goedkoopst. Dit is de WA autoverzekering. Deze dekking verzekert je voor schade die jij veroorzaakt aan anderen. Deze dekking is gegarandeerd de goedkoopste autoverzekering ten opzichte van de overige dekkingen, zoals WA plus en allrisk. Je kan gemakkelijk via internet de goedkoopste autoverzekering zoeken en vinden. De WA verzekering sluit je bijvoorbeeld af bij InShared of Univé.

Wat is de beste en goedkoopste autoverzekering?

Waar vind je de beste goedkoopste autoverzekering? De beste autoverzekering is subjectief. Dit hangt af van wat je zelf belangrijk vindt. Wil je een goede uitgebreide dekking en goede klantenservice? Dan is FBTO misschien voor jou de beste autoverzekering. Echter die is misschien niet het goedkoopst. Er is niet één goedkoopste autoverzekering bedrijf die de beste en goedkoopste autoverzekering aanbiedt. Via de Consumentenbond en Moneyview worden er regelmatig testen uitgevoerd. Zie ook de beste all risk autoverzekeringen, de beste wa beperkt casco verzekeringen en de beste wa autoverzekeringen.

De test van Moneyview – de beste en goedkoopste autoverzekering

Moneyview heeft onderzocht welke verzekeraars het best scoren op prijs en het beste op voorwaarden. Moneyview is een bedrijf wat onder andere onderzoek doet naar financiële producten. Zie hieronder de samengevatte resultaten van hun onderzoek over de autoverzekering:

Soort verzekeringBeste VoorwaardenBeste Prijs
WA verzekeringAllianz Direct, InShared & HEMACentraal Beheer, Interpolis en Univé
WA+ beperkt cascoABN AMRO, Nationale Nederlanden en InterpolisANWB, Interpolis en Univé
All riskABN AMRO, Nationale Nederlanden en InterpolisOHRA & ANWB

Ben je op zoek naar een nieuwe goedkope autoverzekering? Kijk voor jezelf wat je belangrijk vindt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de goed scorende autoverzekeraar InShared.

Goedkoopste autoverzekering van Nederland

Wat is de goedkoopste autoverzekering? De beste en goedkoopste autoverzekering verschilt per persoon. Moneyview heeft onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat qua prijs de beste allrisk verzekering OHRA & ANWB zijn. Voor de WA beperkt casco zijn ANWB, Interpolis en Univé het beste qua prijs. Voor de WA verzekering scoren Centraal Beheer, Interpolis en Univé goed op de prijs.

Eigen berekening van de goedkoopste autoverzekering van Nederland

Wij hebben een berekening gemaakt om te kijken wat de goedkoopste autoverzekering in Nederland is. We hebben hiervoor drie berekeningen gemaakt: in het noorden, midden en zuiden van het land. Let op. Deze berekeningen zijn gemaakt in steden (Groningen, Utrecht en Maastricht). In steden is de premie doorgaans hoger dan in een rustige omgeving. De berekening is telkens met dezelfde gegevens gemaakt (WA autoverzekering, Renault Clio uit 2016, persoon geboren in 1970 met 20 schadevrije jaren).

Voor deze proefberekening komen we op de onderstaande resultaten. Daarbij blijkt voor deze combinatie de goedkoopste autoverzekering Nederland: ABN AMRO en Univé. Let wel op dat door de tijd heen de premies en prijzen kunnen wijzigen. Wij updaten regelmatig deze resultaten.

VerzekeraarGemiddeldNoord Nederland (Groningen)Midden Nederland (Utrecht)Zuid Nederland (Maastricht)
ABN AMRO€19€15€20€23
Univé€19€13€17€27
Allianz Direct€19€13€24€21
FBTO€20€13€23€23
OHRA€21€18€20€24
Nationale Nederlanden€22€21€22€21
Centraal Beheer€22€15€25€26
AEGON€23€18€31€20

Voor iedereen is de premie verschillend. Zo kunnen voor jou persoonlijk de resultaten anders zijn. Zo kan de goedkoopste autoverzekering in Nederland voor jou FBTO zijn. Het hangt er onder andere vanaf waar in Nederland je woont. Zo is de goedkoopste autoverzekering van Zeeland anders dan de goedkoopste autoverzekering Limburg. In Brabant zijn de premieverschillen ook weer anders. Het is ook zo dat de premies verschillen per stad, zo is de goedkoopste autoverzekering Amsterdam anders dan de verzekering in Groningen of Rotterdam.

Goedkope WA verzekering

De WA autoverzekering is de minimale dekking die iedereen verplicht moet afsluiten. Het is de dekking die schade aan anderen vergoed. De goedkope autoverzekering is vaak de WA verzekering. Deze dekking wordt vaak gekozen voor de oudere auto’s die een lage dagwaarde hebben. Omdat je met deze verzekering alleen maar schade aan anderen dekt is het belangrijk dat de premie voor de WA laag is. Een goedkope autoverzekering WA is wenselijk.

Ben je op zoek naar een goedkope WA verzekering voor de auto? Ook dan is het aan te raden om zelf een berekening te maken. We hebben een voorbeeldberekening gemaakt. Hieruit kwamen de volgende WA autoverzekeraars het goedkoopst uit:

De bovenstaande verzekeraars hoeven voor jou niet de goedkoopste WA autoverzekering te zijn. Zo kan bijvoorbeeld voor jouw situatie de Nationale Nederlanden of FBTO autoverzekering het goedkoopst zijn.

Goedkope autoverzekering afsluiten? Bekijk eens InShared.

Goedkoopste autoverzekering WA plus

De WA plus verzekering is een dekking die tussen de WA en allrisk autoverzekering zit. Je bent met deze verzekering gedekt voor schade aan derden, maar ook voor bepaalde schades aan de eigen auto. Een voorbeeld is schade aan de eigen auto door een storm, bijvoorbeeld door een omvallende boom. Deze schade is gedekt met de WA plus verzekering. De variant wordt ook beperkt casco genoemd.

Hoe vind je de goedkoopste WA beperkt casco verzekering?

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering WA beperkt casco? Dan is het aan te raden om deze te berekenen via een vergelijker. Je kan de optie WA plus aanvinken. Op deze manier heb je snel zicht op de goedkoopste WA plus autoverzekering.

De goedkoopste WA plus autoverzekeringen

We hebben zelf een berekening gemaakt en kwamen op de volgende goedkoopste autoverzekering beperkt casco verzekeraars. Let wel op dat per persoon de resultaten kunnen verschillen. Door de tijd heen kunnen deze resultaten veranderen.

Goedkoopste autoverzekering all risk

Op zoek naar de goedkoopste all risk autoverzekering? De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die je kan afsluiten. Omdat deze verzekering de meest uitgebreide dekking heeft kost die ook het meeste geld. Een allrisk wordt ook wel WA casco verzekering genoemd. Als je een allrisk autoverzekering zoekt dan wil je wel de goedkoopste all risk autoverzekering.

De goedkoopste WA casco (allrisk) verzekeringen uit onze berekening

Wij hebben uitgezocht wat de goedkoopste allrisk autoverzekering is. Dit hebben we gedaan door een voorbeeldberekening te maken. Dit hebben we gedaan met een jonge auto. Met een jonge auto kies je vaak voor allrisk. Met onze berekening komen we op de volgende verzekeraars met de goedkoopste all risk verzekering:

Let op dat ook voor de all risk autoverzekering goedkoopste geldt dat je altijd een individuele berekening moet maken om erachter te komen of de genoemde verzekeraars ook voor jou het goedkoopst zijn. Lees meer over goedkope autoverzekering all risk.

Goedkope autoverzekering voor jongeren

Ben je een jongere bestuurder onder de 24 jaar? Dan zit jij in de risicogroep van de autoverzekeraar. De premie van de autoverzekering is zeer hoog voor deze groep weggebruikers. Dit komt omdat jongeren vaker ongelukken veroorzaken. Ook al ben jij een nette bestuurder dan is de kans groot dat jouw premie hoog is vanwege je leeftijd. Je draait op omdat jouw leeftijdsgenoten minder goed rijden. De autoverzekering voor een 18-jarige is doorgaans het duurst. De goedkoopste autoverzekering voor 18-jarige vinden is daardoor de grootste uitdaging.

Premies voor jongeren zijn hoog

De premies voor deze leeftijdsgroep liggen exorbitant hoog. In sommige gevallen tot wel €200 per maand. Naast de 18-jarigen is ook een goedkoopste autoverzekering voor een 19-jarige, 20-jarige, 21-jarige, 22-jarige, 23-jarige en 24-jarige zeer moeilijk te vinden. Doordat dat de premies hoog zijn voor de jeugd is het aan te raden om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Ben jij 18 jaar, 19 jaar, 20 jaar, 21 jaar, 22 jaar, 23 jaar, 24 jaar of 25 jaar? Kijk dan of je een goedkope autoverzekering kan afsluiten bij InShared of FBTO.

Welke autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering voor jongeren?

De verschillen in premies zijn enorm. Bij verzekeraar FBTO kan je bijvoorbeeld €100 per maand kwijt zijn, terwijl je bij Nationale Nederlanden €160 per maand kwijt bent. Wil je weten waar je de goedkoopste autoverzekering voor jongeren kan vinden? Uit onze berekeningen bleek dat FBTO en Centraal Beheer relatief goedkoop zijn voor jongeren.

goedekope autoverzekering vergelijken

De goedkoopste autoverzekering voor studenten

Studenten hebben niet veel geld. Ze moeten studeren en hebben hierdoor minder tijd om te werken. Veel bedrijven zijn slim en proberen met kortingsacties studenten aan zich te binden. Het blijkt dat studenten nadat ze klaar zijn met hun studie vaak blijven plakken als klant. Daarom is een studentenkorting voor de autoverzekering ook iets waar je aan zou kunnen denken. Om de goedkoopste autoverzekering als student te vinden is het aan te raden om de autoverzekering te vergelijken. Op deze manier krijg je een algeheel overzicht van de premies van autoverzekeringen. Studenten zouden kunnen kijken bij de volgende verzekeraars voor een autoverzekering:

De goedkoopste autoverzekering voor je eerste auto | beginners

Op zoek naar een goedkoopste autoverzekering voor beginners? Als je een eerste autoverzekering hebt dan heb je geen schadevrije jaren opgebouwd. Je bent dan een beginnende bestuurder. Een goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder is in de meeste gevallen lastig te vinden.

Toch is het niet onmogelijk om een goedkope autoverzekering voor starters te vinden. Je bent ook een beginnend bestuurder als je 30 jaar of 40 jaar bent en je eerste auto koopt. In die situatie heb je meestal ook geen schadevrije jaren opgebouwd. Je bent dan op zoek naar de goedkoopste autoverzekering voor beginners. Een goedkope autoverzekering voor starters kan je mogelijk vinden bij InShared of Centraal Beheer.

Goedkoopste autoverzekering schadevrije jaren

Veruit de belangrijkste factor voor de hoogte van de autopremie is het aantal schadevrije jaren. Schadevrije jaren bouw je op door elk jaar geen schade te claimen bij je autoverzekering.

Voorbeeldberekening van hoeveel impact schadevrije jaren hebben op de premie

Hieronder zie je de impact van schadevrije jaren op de autopremie. Het verschil tussen 0 schadevrije jaren en 10 schadevrije jaren is het grootst. De premie is 100% hoger wanneer je 0 schadevrije jaren hebt vergeleken met 10 schadevrije jaren. Als je geen schadevrije jaren hebt is de premie hoog. Het verschil tussen 10 en 20 schadevrije jaren is een stuk kleiner.

grafiek aantal schadevrije jaren en premie
Negatieve schadevrije jaren maken een goedkope autoverzekering haast onmogelijk

Je kan ook negatieve schadevrije jaren hebben. Negatieve schadevrije jaren ontstaan wanneer je veel schades claimt en al weinig schadevrije jaren hebt. Met negatieve schadevrije jaren betaal je nog meer premie (toeslag op je premie). De goedkoopste autoverzekering negatieve schadevrije jaren is moeilijk te vinden. Met min schadejaren ben je veel duurder uit.

Heb jij weinig schadevrije jaren? We hebben uitgezocht bij welke autoverzekeraar je het beste terecht kan. Lees meer over goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren.

Premie is veel hoger bij minder schadevrije jaren

Hieronder hebben we een aantal voorbeeldberekeningen gemaakt. Je ziet de goedkoopste autoverzekeraar in combinatie met het aantal schadevrije jaren. Voor de berekening zijn we uitgegaan van iemand met een Renault Clio uit 2016 met de leeftijd van 41 jaar, woonachtig in de Randstad. Het betreft in dit voorbeeld een premie voor een WA verzekering. Let op dat de bedragen over tijd kunnen veranderen. Wij passen deze bedragen met regelmaat aan.

Verzekeraar20 of > schadevrije jaren10 schadevrije jaren0 schadevrije jaren
ABN AMRO€18€22€44
Univé€18€18€46
InShared€23€28€44
Nationale Nederlanden€21€21€52
FBTO€17€21€38
OHRA€21€24€46
Centraal Beheer€19€20€43
Allianz Direct€19€23€41
AEGON€17€22€42
Gemiddelde€20€23€45

Goedkoopste autoverzekering met hoogste no-claim korting

De no-claimkorting geeft aan wat de korting is op de autoverzekering premie. Deze kan oplopen bij de goedkope verzekeraars tot wel 80%. Meeste no-claim korting loopt op tot maximaal 80%, er is echter een verzekeraar die het hoogste kortingspercentage van 82% geeft. Dit is de OHRA autoverzekering. Lees meer over de hoogste no-claim korting per autoverzekeraar

De goedkoopste autoverzekering afsluiten

Wil jij een goedkope autoverzekering direct afsluiten? Dan is het aan te raden om eerst een berekening te doen en te vergelijken. Op deze manier kan jij een goedkopere autoverzekering afsluiten. Je kan in de meeste gevallen online de goedkope autoverzekering afsluiten. Lees meer over autoverzekering afsluiten.

De goedkoopste autoverzekering inclusief een no claim beschermer

Een no-claim-beschermer is een aanvullende dekking. Deze sluit je af naast je WAWA+  of allrisk autoverzekering. Deze dekking is niet verplicht om af te sluiten. Hij beschermt je tegen een premieval na een schadeclaim. Na een schadeclaim daal je in schadevrije jaren en in no-claim korting. Met een no-claim beschermer voorkom je de daling in no-claim korting (je daalt nog wel in schadevrije jaren). Niet elke autoverzekeraar biedt deze dekking aan. Welke autoverzekeraar heeft de goedkoopste autoverzekering met no-claim beschermer? Dit zijn de autoverzekeraars:

De goedkoopste autoverzekering zonder een eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat voor eigen rekening komt bij een schade. Je kan het eigen risico bij veel verzekeraars naar 0 euro bijstellen. In ruil hiervoor ga je wel iets meer premie betalen. Wil je weten bij welke verzekeraar je de goedkoopste autoverzekering krijgt zonder eigen risico? Zie hieronder de goedkoopste autoverzekering met geen eigen risico. Lees verder hier meer over goedkope premie en geen eigen risico.

De goedkoopste autoverzekering met een pechhulp dekking

Je kan bij de autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking tegen pechhulp. Je kan kiezen voor pechhulp Nederland of een uitbreiding naar Europa. Wil je weten waar je de goedkoopste autoverzekering inclusief pechhulp kan krijgen? Lees verder meer over goedkope autoverzekering met pechhulp. Zie hieronder de verzekeraars die het goedkoopst zijn inclusief pechhulp.

De goedkoopste autoverzekering voor vrouwen

Vroeger waren er aanbieders specifiek gericht op autoverzekering voor vrouwen. Dit is echter niet meer van deze tijd. Verzekeraars mogen niet discrimineren op basis van geslacht. Daarom is de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen gelukkig hetzelfde als de goedkoopste autoverzekering voor mannen.

Een goedkope autoverzekering voor ouderen

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering 90, 80, 70, 75, 60, 65 jaar? Dan is een goedkope autoverzekering vinden doorgaans ook een uitdaging. Houd er rekening mee dat niet alle verzekeraars ouderen accepteren. Vanaf een bepaalde leeftijd zijn ouderen voor de verzekeraar ook een risicogroep. Voor ouderen is het aan te raden om de autoverzekering te berekenen en te vergelijken om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Goedkoopste autoverzekering inclusief een kado

Veel verzekeraars hanteren acties bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Zo zijn er diverse acties en korting die je kan krijgen. De goedkoopste autoverzekering met cadeau is te vinden door de autoverzekering te berekenen. Meer weten over autoverzekering actie en aanbiedingen. Check de autoverzekering aanbieding pagina.

Goedkoopste autoverzekering tweede auto

Wil jij een tweede auto verzekeren voor de goedkoopste prijs? Veel verzekeraars geven je de mogelijkheid om dezelfde no-claim korting te gebruiken als op jouw eerste auto. Dit noemen ze de tweede autoregeling. De vraag is of je het goedkoopst uit bent. Misschien is jouw partner met de tweede auto ergens anders goedkoper uit. De partner bouwt bij de tweede auto regeling ook schadevrije jaren op. Je moet dus goed nagaan waar je de goedkoopste autoverzekering voor de 2e auto kan krijgen. Staar je niet blind op alleen de tweede auto regeling.

Goedkoopste autoverzekering voor jouw automerk

Er zijn veel situaties waarbij je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering. De hoogte van de premie hangt ook af van het automerk dat je wilt verzekeren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de goedkoopste autoverzekering voor je Porsche of voor je Audi q1, q2, q3, q4? In al deze gevallen kan je via een vergelijking doen door je kenteken in te voeren. Via je kenteken wordt jouw autotype bepaald. Je kan vervolgens de goedkoopste premie berekenen.

Goedkope autoverzekering afsluiten? Bekijk eens InShared.

De goedkoopste autoverzekering voor oldtimers

Voor oldtimers kan je aparte autoverzekeringen afsluiten. De zogeheten oldtimer verzekering. Deze verzekering heeft specifieke voorwaarden wil je geaccepteerd worden. Zo mag je de oude auto niet gebruiken voor dagelijks gebruik. Meer weten over de oldtimerverzekering en de goedkoopste autoverzekering klassieker? Lees meer over autoverzekering oldtimer.

Goedkoopste autoverzekering ervaringen

Natuurlijk is niet alleen de prijs het belangrijkst bij een autoverzekering. Je wilt ook weten of je goed geholpen wordt bij de autoverzekering mocht je er gebruik van willen maken. De ervaringen met verzekeraars verschillen per persoon. Doorgaans kan je ervan uit gaan dat je bij de grote merken goed geholpen wordt en de ervaringen positief zijn.

Bekijk reviewsites voor ervaringen

Er zijn diverse reviewsites zoals bijvoorbeeld Trustpilot en Kiyoh. Houdt er wel rekening mee dat de meeste mensen pas een review gaan schrijven wanneer zij een slechte ervaring hebben gehad. De positieve ervaringen worden minder snel gedeeld. Wij hebben niet gezien dat de ervaringen bij goedkope autoverzekeringen slechter zijn dan bij dure autoverzekeringen. Natuurlijk moet je dit zelf ervaren en is er geen garantie.

Ervaringen van goedkope autoverzekeraars

Centraal BeheerKiyoh

InSharedTrustpilot

Overzicht van de goedkoopste autoverzekering per maand

Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gedaan van de goedkoopste autoverzekeringen per maand. Wil je weten wat de aller goedkoopste autoverzekering per jaar is? Doe dan de bedragen maal 12. Goedkoopste autoverzekering per kwartaal bereken je door de bedragen maal 3 te doen.

De goedkoopste dekking is de WA verzekering. De berekeningen hieronder zijn berekend op basis van een Renault Clio, bestuurder van 41 jaar en 20 schadevrije jaren.

AutoverzekeringPremie p/m (WA)No claim korting tot max.
AEGON€ 16,7575%
FBTO€ 16,8375%
ABN AMRO€ 18,1080%
Univé€ 18,5380%
Centraal Beheer€ 19,0375%
OHRA€ 20,6382%
Nationale Nederlanden€ 20,6580%
InShared€ 23,3880%
HEMA€ 28,0280%

Goedkope autoverzekering? Bekijk eens FBTO

Goedkoopste autoverzekering top 10

Een universele top 10 goedkoopste autoverzekeraars is iets wat niet bestaat. Voor iedereen is de top 10 namelijk verschillend. Het is dus niet mogelijk om een top 10 van autoverzekeraars te geven die voor jou het goedkoopst zijn. We kunnen wel een lijstje van 10 verzekeraars geven, zie hieronder:

 1. Univé
 2. InShared
 3. Allianz Direct
 4. Centraal Beheer
 5. FBTO
 6. AEGON
 7. Nationale Nederlanden
 8. ABN AMRO
 9. Interpolis
 10. Klaverblad

Naast bovengenoemde verzekeraars zijn er nog veel meer verzekeraars. Denk bijvoorbeeld aan de goedkoopste autoverzekering Unigarant, ZLM, Independer, Consumentenbond, Promovendum, a.s.r., ANWB, Kruidvat, ING, Aon, Reaal en meer.

auto goedkoop verzekeren

Let op een premiestijging na het eerste jaar!

Let op dat autoverzekeraars in sommige gevallen in het eerste jaar een heel voordelig tarief aanbieden. Het jaar erop wordt de premie flink verhoogt. Het is daarom nadelig als je blijft bij de verzekeraar. In deze gevallen is het overwegen waard om na een jaar weer over te stappen. Je kan ook direct kiezen voor een verzekeraar die niet de premies snel laat stijgen. Hieronder een overzicht van de verzekeraars die volgens onderzoeksbureau Moneyview de premies flink laten stijgen na het eerste jaar van de autoverzekering.

Overzicht stijgingen premies

MaatschappijTotaalJongeren (tot 26 jaar)Middengroep (30-65 jaar)Ouderen (70-80 jaar)
De Kilometerverzekering 62% 65% 51% 65%
SNS 55% 26% 37% 68%
Autoweek/Verzekeruzelf 35% 46% 35% 32%
Lancyr 29% 36% 27% 28%
InShared 21% 17% 17% 24%

De bovengenoemde berekende prijsstijgingen zijn gemeten in vanaf april 2016 en weer in april 2017. De percentages zijn een gemiddelde van alle dekkingen (WA verzekeringWA plus verzekering en Allrisk dekking) en nieuw af te sluiten polissen per verzekeraar. Het is mogelijk dat de prijsstijgingen inmiddels minder hoog liggen.

Wat is het belangrijkst voor een goedkope en voordelige premie?

Om weinig te betalen voor de autoverzekering moet je aan een flink aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je een aanzienlijk aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd. Met schadevrije jaren krijg je veel no-claimkorting op de autoverzekering en daarmee wordt de verzekering goedkoper. Ook als je in een rustige buurt woont (niet in de Randstad) dan wordt je autoverzekering ook een stuk voordeliger. Wil je weten welke factoren er nog meer van invloed zijn? Factoren premie autoverzekering.

Goede autoverzekering? Bekijk eens InShared.

Goedkoopste autoverzekering vinden?

Snel die goedkope autoverzekering vinden? Wij helpen je daar graag bij. Je kan op onze site de volgende dingen doen om een voordelige premie te krijgen.

Succes met het vinden van een voordelige en goedkope autoverzekering! Laat ons weten of het gelukt is de autoverzekering goedkoper te maken.

Zakelijke autoverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste zakelijke autoverzekering? Er zijn veel diverse zakelijke autoverzekeraars. Voor de zakelijke autoverzekering gelden wel andere voorwaarden dan voor particuliere autoverzekeringen. Een zakelijke autoverzekering kan je afsluiten als je bijvoorbeeld als ZZP werkt, een grijs kenteken hebt of een bedrijfsauto of bestelbus in bezit hebt. Je kan een goedkope autoverzekering zakelijk afsluiten bij Allianz. Lees meer over de zakelijke autoverzekering.

Gerelateerde onderwerpen