Goedkoopste en voordelige autoverzekering

Op zoek naar een goedkope en voordelige autoverzekering? Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor de verplichte autoverzekering. Veel mensen vinden prijs het belangrijkst voor de autoverzekering. Staar je niet alleen blind op de prijs, maar raadpleeg ook de verschillende dekkingen van de autoverzekering. De kans is groot dat jouw autoverzekering goedkoper kan. Regel snel de goedkoopste autoverzekering en ga nu op zoek naar de laagste autoverzekering premie. Lees alles over de goedkoopste autoverzekering op deze pagina.

Inhoud

Goedkoopste autoverzekering

Waar kan je de goedkoopste autoverzekering premie krijgen? Helaas is er geen kant en klare premie die voor iedereen geldig is en het voordeligst is. De autoverzekering is een persoonlijk product. De hoogte van de premie hangt af van een aantal specifieke persoonlijke factoren. Dit zijn onder andere de leeftijd, woonplaats, adres, auto kenmerken, kilometers per jaar, eigen risico, type dekking, betalingstermijn, pakketkorting, aanvullende dekkingen en het belangrijkst: het aantal schadevrije jaren. Wil jij de goedkoopste autoverzekering? Dan moet je rekening houden met al deze factoren. Ze bepalen de hoogte van jouw premie. Omdat iedereen net even een ander profiel heeft zal de premie van iedereen verschillen. De aller goedkoopste autoverzekering kan je vinden door zelf de autoverzekering te berekenen en te vergelijken.

Berekenen goedkoopste autoverzekering

Om jouw autoverzekering te kunnen berekenen moet je eerst weten wat je precies zoekt en heb je specifieke informatie, zoals jouw schadevrije jaren, nodig. Je hebt de volgende zaken nodig:

Met al deze gegevens kan je de autoverzekering berekenen. Je kan dit doen door verschillende verzekeraars apart te bezoeken (zoals InShared en Centraal Beheer) en daar een berekening te doen. Je kan ook handige online tools gebruiken om direct de autoverzekering te berekenen. Je kan dat doen op deze site. Lees meer over autoverzekering berekenen. Je kan dit ook doen bij Independer of Pricewise. Op deze manier kan je direct de goedkoopste autoverzekering berekenen.

Goedkoopste autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken goedkoopste? Je kan ook de autoverzekering vergelijken om de goedkoopste te vinden. Vergelijk autoverzekering goedkoopste via een tool. Je kan op deze manier een berekening en vergelijking in één keer uitvoeren. Tijdens het vergelijken moet je een aantal gegevens invullen, zoals woonplaats, kenteken, schadevrije jaren en aantal kilometers. Al deze informatie wordt meegenomen in de prijsvergelijk van de autoverzekering. Sommige factoren hebben invloed of je in aanmerking komt voor een goedkope autoverzekering. Als je een beginnend bestuurder van 18 jaar bent, een gloednieuwe auto verzekerd en in een drukke stad woont dan is de kans groot dat je een dure premie betaalt voor de autoverzekering. Zeker in dit soort gevallen is een autoverzekering vergelijken geen overbodige luxe. Je kan direct de goedkoopste autoverzekering vergelijken. Vergelijkingstools vind je op de volgende pagina’s:

Welke autoverzekering is het goedkoopst?

Welke is de goedkoopste autoverzekering? De meest standaard dekking is het goedkoopst. Dit is de WA autoverzekering. Deze dekking verzekert je voor schade die jij veroorzaakt aan anderen. Deze dekking is gegarandeerd goedkoopste autoverzekering ten opzichte van de overige dekkingen (WA plus en allrisk). Je kan gemakkelijk online deze goedkoopste autoverzekering zoeken en vinden.

Wat is de beste en goedkoopste autoverzekering?

Waar goedkoopste autoverzekering? De beste autoverzekering is subjectief. Dit hangt af van wat je zelf belangrijk vind. Wil je een goede uitgebreide dekking en goede klantenservice? Dan is FBTO misschien voor jou de beste autoverzekering. Echter die is misschien niet het goedkoopst. Er is niet één verzekeraar die de beste en goedkoopste autoverzekering aanbied. Via consumentenbond worden er regelmatig testen uitgevoerd. Staar je niet blind op deze testen. Kijk voor jezelf wat je belangrijk vind. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de autoverzekeraar InShared.

Goedkoopste autoverzekering van Nederland

Wat is de goedkoopste autoverzekering? De beste en goedkoopste autoverzekering verschilt per persoon. Toch hebben wij een berekening gemaakt om te kijken wat de goedkoopste autoverzekering in Nederland is. We hebben hiervoor drie berekeningen gemaakt: in het noorden, midden en zuiden van het land. De berekening is telkens met dezelfde gegevens gemaakt (WA dekking, Renault Clio uit 2016, persoon geboren in 1970 met 20 schadevrije jaren). Voor deze proefberekening komen we op de onderstaande resultaten. Daarbij blijkt voor deze combinatie de goedkoopste autoverzekering Nederland: ABN AMRO en OHRA.

Verzekeraar Noord Nederland Midden Nederland Zuid Nederland Gemiddeld
ABN AMRO 17,72 13,98 15,86 15,85
OHRA 17,22 16,48 17,32 17,00
Nationale Nederlanden 18,3 17,59 16,7 17,53
Univé 13,2 20,45 20,16 17,94
Ditzo 16,21 20,84 18,07 18,37
FBTO 15,21 19,96 20,06 18,41
Centraal Beheer 15,79 21,27 21,18 19,41
AEGON 23,07 24,21 19,58 22,29

Voor jou persoonlijk kunnen de resultaten anders zijn. Zo kan de goedkoopste autoverzekering Nederland voor jou FBTO zijn. Het hangt er onder andere vanaf waar in Nederland je woont. Zo is de goedkoopste autoverzekering van Zeeland anders dan de goedkoopste autoverzekering Limburg. In Brabant zijn de premieverschillen ook weer anders. Het is ook zo dat de premies verschillen per stad, zo is de goedkoopste autoverzekering Amsterdam anders dan de verzekering in Groningen of Rotterdam.

Goedkoopste autoverzekering all risk

Op zoek naar de goedkoopste all risk autoverzekering? De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die je kan afsluiten. Omdat die het meest uitgebreid is kost die ook het meeste geld. Als je een allrisk autoverzekering zoekt dan wil je wel de goedkoopste all risk autoverzekering. Wij hebben uitgezocht wat de goedkoopste allrisk autoverzekering is. Dit hebben we gedaan door een voorbeeldberekening te maken. Dit hebben we gedaan met een jonge auto. Dit omdat je vaak voor allrisk kiest bij nieuwe jonge auto’s. Voor onze berekening komen we op de volgende verzekeraars met de goedkoopste all risk verzekering:

Let op dat ook voor de all risk autoverzekering goedkoopste geldt dat je altijd een individuele berekening moet maken om erachter te komen of de genoemde verzekeraars ook voor jou het goedkoopst zijn. Lees meer over goedkope autoverzekering all risk.

Goedkoopste WA autoverzekering

De WA autoverzekering is de minimale dekking die iedereen verplicht moet afsluiten. Het is de dekking die schade aan anderen vergoed. Deze dekking wordt vaak gekozen voor de oudere auto’s die een lage dagwaarde hebben. Voor deze verzekering is doorgaans het belangrijkst dat de premie laag is. Een goedkoopste autoverzekering WA is daarom wenselijk. Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering WA? Ook dan is het aan te raden om zelf een berekening te maken. We hebben wederom een voorbeeldberekening gemaakt. Hieruit kwamen de volgende WA autoverzekering goedkoopst eruit:

Voor bovenstaande verzekeraars hoeft niet te gelden dat deze voor jouw specifieke situatie het goedkoopst zijn. Zo kan bijvoorbeeld voor jouw situatie de Nationale Nederlanden of FBTO autoverzekering het goedkoopst zijn.

Goedkoopste autoverzekering WA plus

De WA plus verzekering is een dekking die tussen de WA en allrisk autoverzekering zit. Je bent met deze verzekering gedekt voor schade aan derden, maar ook voor bepaalde schades aan de eigen auto. Het bekendste voorbeeld is schade aan de eigen auto door een storm, bijvoorbeeld door een omvallende boom. Deze schade is gedekt met de WA plus verzekering. De variant wordt ook beperkt casco genoemd. Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering WA beperkt casco? Dan is het aan te raden om deze te berekenen via een vergelijker. Je kan de optie WA plus aanvinken. Op deze manier heb je snel zicht op de goedkoopste WA plus autoverzekering. We hebben zelf een berekening gemaakt en kwamen op de volgende goedkoopste autoverzekering beperkt casco verzekeraars. Let wel op dat per persoon de resultaten kunnen verschillen.

Goedkoopste autoverzekering jongeren

Ben je een jongere bestuurder onder de 24 jaar? Dan zit jij in de risicogroep van de autoverzekeraar. De premie van de autoverzekering is zeer hoog voor deze groep weggebruikers. Dit komt omdat jongeren vaker ongelukken veroorzaken. Ook al ben jij een nette bestuurder dan is de kans groot dat jouw premie hoog is vanwege je leeftijd. Je draait op omdat jouw leeftijdsgenoten minder goed rijden. De autoverzekering voor een 18-jarige is doorgaans het duurst. De goedkoopste autoverzekering voor 18-jarige vinden is daardoor de grootste uitdaging. De premies voor deze leeftijdsgroep ligt exorbitant hoog. In sommige gevallen tot wel €200 per maand. Naast de 18-jarigen is ook een goedkoopste autoverzekering voor een 19-jarige, 20-jarige, 21-jarige, 22-jarige, 23-jarige en 24-jarige zeer moeilijk te vinden. Ondanks dat de premies hoog zijn voor de jeugd is het wel aan te raden om op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering. De verschillen in premies zijn namelijk ook enorm. Bij verzekeraar FBTO kan je bijvoorbeeld €100 per maand kwijt zijn, terwijl je bij Nationale Nederlanden €160 per maand kwijt bent. Wil je weten waar je de goedkoopste autoverzekering voor jongeren kan vinden? Lees meer over goedkope autoverzekering jongeren.

Goedkoopste autoverzekering studenten

Studenten hebben niet veel geld. Ze moeten studeren en hebben hierdoor minder tijd om te werken. Veel bedrijven zijn slim en proberen met kortingsacties studenten aan zich te binden. Het blijkt dat studenten nadat ze klaar zijn met hun studie vaak blijven plakken als klant. Daarom is een studentenkorting voor de autoverzekering ook iets waar je aan zou kunnen denken. Om de goedkoopste autoverzekering als student te vinden is het aan te raden om de autoverzekering te vergelijken. Op deze manier krijg je een algeheel overzicht van de premies van autoverzekeringen.

Goedkoopste autoverzekering eerste auto

Op zoek naar een goedkoopste autoverzekering voor beginners? Als je een eerste auto hebt dan heb je geen schadevrije jaren opgebouwd. Je bent een beginnende bestuurder. Een goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder is in de meeste gevallen ook lastig te vinden. Met schadevrije jaren krijg je namelijk korting op de autoverzekering premie. Een goedkoopste autoverzekering beginners zijn niet altijd jongeren. Je kan bijvoorbeeld ook 30 jaar of 40 jaar zijn en een eerste auto kopen. In zo’n geval heb je meestal ook geen schadevrije jaren. Deze leeftijden vallen ook onder de beginnende bestuurders. Als je valt onder deze categorie dan wil je op zoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering voor beginners. Een goedkoopste autoverzekering voor starters zoeken is aan te raden bij een eerste auto. Bekijk eens de premie bij InShared of Centraal Beheer.

Goedkoopste autoverzekering schadevrije jaren

Veruit de belangrijkste factor voor de hoogte van de autopremie is het aantal schadevrije jaren. Hieronder een aantal voorbeeldberekeningen met verschillende schadevrije jaren. Zo zie je wat de impact van het aantal schadevrije jaren is op de autoverzekering premie. Zo is de premie 100% hoger wanneer je 0 schadevrije jaren hebt vergeleken met 10 schadevrije jaren. Als je geen schadevrije jaren hebt is de premie hoog. Het kan zelfs zo zijn dat je negatieve schadevrije jaren hebt. Negatieve schadevrije jaren ontstaan wanneer je veel schades claimt en al weinig schadevrije jaren hebt. Met negatieve schadevrije jaren betaal je nog meer premie. De goedkoopste autoverzekering negatieve schadevrije jaren is moeilijk te vinden. Met schadejaren ben je dus duurder uit.

Heb jij weinig schadevrije jaren? We hebben uitgezocht bij welke autoverzekeraar je het beste terecht kan. Lees meer over goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren.

 

gemiddelde premie en aantal schadevrije jaren

 

Premie is veel hoger bij minder schadevrije jaren

Zie hieronder de goedkoopste autoverzekeraar in combinatie met het aantal schadevrije jaren. Voor de berekening zijn we uitgegaan van iemand met een Renault Clio uit 2016 met de leeftijd van 41 jaar, woonachtig in de Randstad. Let op dat de bedragen regelmatig veranderen. Wij passen deze bedragen met regelmaat aan, maar ze kunnen onverhoopt verouderd zijn.

Verzekeraar Type 20 > schadevrije jaren 10 schadevrije jaren 0 schadevrije jaren
Ditzo WA                                       16,65                         22,95                      42,59
ABN AMRO WA                                       18,20                         22,58                      44,47
Unive WA                                       19,94                         19,94                      49,85
InShared WA                                       21,41                         25,56                      40,76
Nationale Nederlanden WA                                       23,45                         23,45                      58,62
FBTO WA                                       23,69                         23,69                      56,86
Hema WA                                       24,73                         27,65                      41,59
Centraal Beheer Achmea WA                                       24,88                         24,88                      59,71
Gemiddelde                                        21,62                        23,84                      49,31

Autoverzekering afsluiten goedkoopste

Wil jij de goedkoopste autoverzekering afsluiten? Dan is het aan te raden om eerst een berekening te doen en te vergelijken. Wij hebben uitgezocht hoe jij de goedkoopste autoverzekering online afsluiten werkt. Je kan in de meeste gevallen de goedkoopste autoverzekering direct afsluiten. Lees meer over autoverzekering afsluiten.

Goedkoopste autoverzekering met no-claim beschermer

Een no-claim-beschermer is een aanvullende autoverzekering. Deze sluit je af naast je  WA-verzekering,  WA +  of  allrisk autoverzekering . Deze dekking is niet verplicht om af te sluiten. Hij beschermt je tegen een premieval na een schadeclaim. Na een schadeclaim daal je in schadevrije jaren en in no-claim korting. Met een no-claim beschermer voorkom je de daling in no-claim korting (je daalt nog wel in schadevrije jaren). Niet elke autoverzekeraar biedt deze dekking. Welke autoverzekeraar heeft de goedkoopste autoverzekering met no-claim beschermer? Dit zijn de autoverzekeraars:

Goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico

Het eigen risico is het bedrag wat voor eigen rekening komt bij een schade. Je kan het eigen risico bij veel verzekeraars naar 0 euro bijstellen. In ruil hiervoor ga je wel iets meer premie betalen. Wil je weten bij welke verzekeraar je de goedkoopste autoverzekering krijgt zonder eigen risico? Lees meer over goedkoopste autoverzekering zonder eigen risico.

Goedkoopste autoverzekering met pechhulp

Je kan bij de autoverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking tegen pechhulp. Je kan kiezen voor pechhulp Nederland of een uitbreiding naar Europa. Wil je weten waar je de goedkoopste autoverzekering inclusief pechhulp kan krijgen? Lees meer over goedkope autoverzekering met pechhulp.

Goedkoopste autoverzekering voor vrouwen

Vroeger waren er verzekeringen specifiek gericht op vrouwen. Dit is echter niet meer van deze tijd. Verzekeraars mogen ook, geheel terecht, niet discrimineren op basis van geslacht. Daarom is de goedkoopste autoverzekering voor vrouwen gelukkig hetzelfde als de goedkoopste autoverzekering voor mannen.

Goedkoopste autoverzekering voor ouderen

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering 90, 80, 70, 75, 60, 65 jaar? Dan is een goedkope autoverzekering vinden doorgaans ook een uitdaging. Houd er rekening mee dat niet alle verzekeraars ouderen accepteren. Vanaf een bepaalde leeftijd zijn ouderen voor de verzekeraar ook een risicogroep. Dit is vreemd aangezien ouderen toch minder vaak rijden. Echter als ze rijden vormen ze een groter risico voor het veroorzaken van een ongeval. Voor ouderen is het dus ook aan te raden om de autoverzekering te berekenen en te vergelijken om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Goedkoopste autoverzekering met kado

Veel verzekeraars hanteren acties bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Zo zijn er diverse acties en kortingen die je kan krijgen. De goedkoopste autoverzekering met cadeau is te vinden door de autoverzekering te berekenen. Meer weten over acties en aanbiedingen. Lees meer over autoverzekering aanbieding.

Goedkoopste autoverzekering tweede auto

Wil jij een tweede auto verzekeren voor de goedkoopste prijs? Veel verzekeraars geven je de mogelijkheid om dezelfde no-claim korting toe te laten passen als op jouw eerste auto. De vraag is of je dan het goedkoopst uit bent. Misschien is jouw partner met de tweede auto ergens anders goedkoper uit. De partner bouwt dan ook schadevrije jaren op. Je moet dus goed nagaan waar je de goedkoopste autoverzekering 2e auto kan krijgen. Staart je niet blind op alleen de tweede auto regeling.

Goedkoopste autoverzekering automerk

Er zijn veel situaties waarbij je op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering. De hoogte van de premie hangt ook af van het automerk wat je wilt verzekeren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de goedkoopste autoverzekering Porsche of voor je audi q1, q2, q3, q4? In al deze gevallen kan je via een vergelijking door je kenteken in te voeren jouw autotype opzoeken. Je kan vervolgens de goedkoopste premie berekenen.

Goedkoopste autoverzekering voor oldtimers

Voor oldtimers kan je aparte verzekeringen afsluiten. De zogeheten oldtimer verzekering. Deze verzekering heeft wel specifieke voorwaarden wil je geaccepteerd worden. Zo mag je de oude auto niet gebruiken voor dagelijks gebruik. Meer weten over de oldtimerverzekering en de goedkoopste autoverzekering klassieker? Lees meer over autoverzekering oldtimer.

Goedkoopste autoverzekering ervaringen

Natuurlijk is niet alleen de prijs het belangrijkst bij een autoverzekering. Je wilt ook weten of je goed geholpen wordt bij de autoverzekering mocht je er gebruik van willen maken. De goedkoopste autoverzekering ervaringen verschillen per persoon. Doorgaans kan je er vanuit gaan dat bij de grote merken je goed geholpen wordt en de ervaringen positief zijn. Er zijn diverse reviewsites zoals trustpilot. Houdt er wel rekening mee dat de meeste mensen pas een review gaan schrijven wanneer zij een slechte ervaring hebben. Positieve ervaringen worden minder snel gedeeld. Wij hebben niet gezien dat de ervaringen bij goedkope autoverzekeringen slechter zijn dan bij dure autoverzekeringen. Natuurlijk moet je dit zelf ervaren en is er geen garantie.

Goedkoopste autoverzekering overzicht

Hieronder hebben we een berekening gedaan van de goedkoopste autoverzekering per maand. Wil je weten wat de goedkoopste autoverzekering per jaar is? Doe dan de bedragen * 12. Goedkoopste autoverzekering per kwartaal bereken je door de bedragen * 3 te doen. De goedkoopste dekking is de WA verzekering. De berekeningen hieronder zijn berekend op basis van een Renault Clio, bestuurder van 41 jaar en 10 schadevrije jaren. De korting geeft aan wat de no-claim korting is op de autoverzekering premie per verzekeraar. Deze kan oplopen bij de goedkope verzekeraars tot wel 80%. Meeste no-claim korting loopt op tot maximaal 80%, er is echter een verzekeraar die het hoogste kortingspercentage van 82% geeft. Dit is de OHRA autoverzekering. Lees meer over de hoogste no-claim korting per autoverzekeraar.

Autoverzekering Type Premie p/m No claim korting tot max.
Univé WA           19,94 80%
ABN AMRO WA           22,58 80%
Ditzo WA           22,95 75%
Nationale Nederlanden WA           23,45 80%
FBTO WA           23,69 75%
Centraal Beheer Achmea WA           24,88 75%
InShared WA           25,56 80%
Hema WA           27,65 80%

Goedkoopste autoverzekering top 10

Een top 10 goedkoopste autoverzekeraars is iets wat niet bestaat. Voor iedereen is de top 10 namelijk verschillend. Het is dus niet mogelijk om een top 10 van autoverzekeraars te geven die voor jou het goedkoopst zijn. We kunnen wel een lijstje van 10 verzekeraars geven, zie hieronder:

  1. Univé
  2. InShared
  3. Centraal Beheer
  4. FBTO
  5. HEMA
  6. AEGON
  7. Nationale Nederlanden
  8. ABN AMRO
  9. Verzekeruzelf
  10. Ditzo

Let op een premiestijging na het eerste jaar!

Let op dat autoverzekeraars in sommige gevallen het eerste jaar een heel voordelig tarief aanbieden. Het jaar erop wordt de premie flink verhoogt. Daarom is het vaak nadelig als je blijft bij de verzekeraar. In deze gevallen is het overwegen waard om na een jaar weer over te stappen. Je kan ook direct kiezen voor een verzekeraar die niet de premies veel laat stijgen. Hieronder een overzicht van de verzekeraars die volgens onderzoeksbureau Moneyview de premies flink laten stijgen na het eerste jaar van de autoverzekering.

Overzicht stijgingen premies

Maatschappij Totaal  Jongeren
(18 t/m 26 jaar)
Middengroep
(30 t/m 65 jaar)
Ouderen
(70 t/m 80 jaar)
De Kilometerverzekering  62%  65%  51%  65%
SNS  55%  26%  37%  68%
Autoweek/Verzekeruzelf  35%  46%  35%  32%
Allsecur  32%  22%  33%  35%
Lancyr  29%  36%  27%  28%
InShared  21%  17%  17%  24%

De bovengenoemde berekende prijsstijgingen zijn gemeten in vanaf april 2016 en weer in april 2017. De percentages zijn een gemiddelde van alle dekkingen (WA verzekeringWA plus verzekering en Allrisk dekking) en nieuw af te sluiten polissen per verzekeraar. Het is mogelijk dat de prijsstijgingen inmiddels minder hoog liggen.

Wat is het belangrijkst voor een goedkope en voordelige premie?

Om weinig te betalen voor de autoverzekering moet je vaak aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je flink wat schadevrije jaren hebt opgebouwd. Met schadevrije jaren krijg je veel no-claimkorting op de autoverzekering en daarmee wordt de verzekering flink goedkoper. Ook als je in een rustige buurt woont (niet in de Randstad) dan wordt je autoverzekering ook een stuk voordeliger. Wil je weten welke factoren er nog meer van invloed zijn? Factoren premie autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekering vinden?

Snel die goedkope autoverzekering vinden? Wij helpen je daar graag bij. Je kan op onze site de volgende dingen doen om een voordelige premie te krijgen.

Succes met het vinden van een voordelige en goedkope autoverzekering! Laat ons weten of het gelukt is de autoverzekering goedkoper te maken.