Goedkope en voordelige autoverzekering

Op zoek naar een goedkope en voordelige autoverzekering? Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor de verplichte autoverzekering. Veel mensen vinden prijs het belangrijkst voor de autoverzekering. Staar je niet alleen blind op de prijs, maar raadpleeg ook de verschillende dekkingen van de autoverzekering. De kans is groot dat jouw autoverzekering goedkoper kan. Regel snel de goedkoopste autoverzekering en ga nu op zoek naar de laagste autoverzekering premie.

Overzicht van goedkope en voordelige autoverzekeringen

Waar kan je een goedkope autoverzekering premie krijgen? Helaas is er geen kant en klare premie die voor iedereen geldig is en het voordeligst is. De autoverzekering is een persoonlijk product. De hoogte van jouw premie hangt af van een aantal belangrijke factoren. Veruit de belangrijkste factor is het aantal schadevrije jaren. Hieronder een aantal voorbeeldberekeningen met verschillende schadevrije jaren. Zo zie je wat de impact van het aantal schadevrije jaren is op de autoverzekering premie. Zo is de premie 100% hoger wanneer je 0 schadevrije jaren hebt vergeleken met 10 schadevrije jaren. Als je geen schadevrije jaren hebt is de premie hoog. Het kan zelfs zo zijn dat je negatieve schadevrije jaren hebt. Negatieve schadevrije jaren ontstaan wanneer je veel schades claimt en al weinig schadevrije jaren hebt. Met negatieve schadevrije jaren betaal je nog meer premie. Lees hier meer over schadevrije jaren.

Heb jij weinig schadevrije jaren? We hebben uitgezocht bij welke autoverzekeraar je het beste terecht kan. Lees meer over goedkope autoverzekering zonder schadevrije jaren.

gemiddelde premie en aantal schadevrije jaren
Premie is veel hoger bij minder schadevrije jaren

Zie hieronder de goedkoopste autoverzekeraar in combinatie met het aantal schadevrije jaren. Voor de berekening zijn we uitgegaan van iemand met een Renault Clio uit 2016 met de leeftijd van 41 jaar, woonachtig in de Randstad. Let op dat de bedragen regelmatig veranderen. Wij passen deze bedragen met regelmaat aan, maar ze kunnen onverhoopt verouderd zijn.

VerzekeraarType20 > schadevrije jaren10 schadevrije jaren0 schadevrije jaren
DitzoWA                                      16,65                        22,95                     42,59
ABN AMROWA                                      18,20                        22,58                     44,47
UniveWA                                      19,94                        19,94                     49,85
InSharedWA                                      21,41                        25,56                     40,76
Nationale NederlandenWA                                      23,45                        23,45                     58,62
FBTOWA                                      23,69                        23,69                     56,86
HemaWA                                      24,73                        27,65                     41,59
Centraal Beheer AchmeaWA                                      24,88                        24,88                     59,71
Gemiddelde                                     21,62                       23,84                     49,31

Goedkoopste autoverzekering overzicht

Hieronder hebben we een berekening gedaan van de goedkoopste autoverzekering. De goedkoopste dekking is de WA verzekering. De berekeningen hieronder zijn berekend op basis van een Renault Clio, bestuurder van 41 jaar en 10 schadevrije jaren. De korting geeft aan wat de no-claim korting is op de autoverzekering premie per verzekeraar. Deze kan oplopen bij de goedkope verzekeraars tot wel 80%. Meeste no-claim korting loopt op tot maximaal 80%, er is echter een verzekeraar die het hoogste kortingspercentage van 82% geeft. Dit is de OHRA autoverzekering. Lees meer over de hoogste no-claim korting per autoverzekeraar.

AutoverzekeringTypePremie p/mNo claim korting tot max.
UnivéWA          19,9480%
ABN AMROWA          22,5880%
DitzoWA          22,9575%
Nationale NederlandenWA          23,4580%
FBTOWA          23,6975%
Centraal Beheer AchmeaWA          24,8875%
InSharedWA          25,5680%
HemaWA          27,6580%

Zijn goedkope verzekeraars wel écht goedkoop?

Verzekeraars schreeuwen vaak van de daken dat zij de goedkoopste zijn, maar deze claim is vaak alleen te onderbouwen in bepaalde specifieke situaties. Dit zeggen ze er meestal niet bij. Laat je dus niet te snel verleiden door loze slogans en kreten over goedkope autoverzekeringen.

Zeker weten de goedkoopste autoverzekering? Ook voor jouw specifieke situatie?
Zeker weten een goedkope autoverzekering? Ook voor jouw specifieke situatie? Ga eerst vergelijken!

Ga op onderzoek uit om jouw voordelige autoverzekering te vinden. Op welke manier doe je dat? Een goede start is om een autoverzekering vergelijker te gebruiken. Grote kans dat jij je autoverzekering goedkoper kan maken. Het kost even moeite om alles op te zoeken en in te vullen, maar het is wel een van de beste manieren om zo de beste premie te berekenen.

Let op een premiestijging na het eerste jaar!

Let op dat autoverzekeraars in sommige gevallen het eerste jaar een heel voordelig tarief aanbieden. Het jaar erop wordt de premie flink verhoogt. Daarom is het vaak nadelig als je blijft bij de verzekeraar. In deze gevallen is het overwegen waard om na een jaar weer over te stappen. Je kan ook direct kiezen voor een verzekeraar die niet de premies veel laat stijgen. Hieronder een overzicht van de verzekeraars die volgens onderzoeksbureau Moneyview de premies flink laten stijgen na het eerste jaar van de autoverzekering.

Overzicht stijgingen premies

MaatschappijTotaal Jongeren
(18 t/m 26 jaar)
Middengroep
(30 t/m 65 jaar)
Ouderen
(70 t/m 80 jaar)
De Kilometerverzekering 62% 65% 51% 65%
SNS 55% 26% 37% 68%
myJINI 40% 32% 42% 41%
Autoweek/Verzekeruzelf 35% 46% 35% 32%
Allsecur 32% 22% 33% 35%
Lancyr 29% 36% 27% 28%
De Nederlanden van Nu 26% 26% 24% 27%
Inshared 21% 17% 17% 24%

De bovengenoemde berekende prijsstijgingen zijn gemeten in vanaf april 2016 en weer in april 2017. De percentages zijn een gemiddelde van alle dekkingen (WA verzekering, WA plus verzekering en Allrisk dekking) en nieuw af te sluiten polissen per verzekeraar. Het is mogelijk dat de prijsstijgingen inmiddels minder hoog liggen.

Goedkope autoverzekering vinden door vergelijken

Je kan een voordelige premie vinden door te beginnen met het vergelijken. Tijdens het vergelijken moet je een aantal gegevens invullen, zoals woonplaats, kenteken, schadevrije jaren en aantal kilometers. Al deze informatie wordt meegenomen in de prijsvergelijk van de autoverzekering. Sommige factoren hebben invloed of je in aanmerking komt voor een goedkope autoverzekering. Als je een beginnend bestuurder van 18 jaar bent, een gloednieuwe auto verzekerd en in een drukke stad woont dan is de kans groot dat je een dure premie betaalt voor de autoverzekering. Zeker in dit soort gevallen is een autoverzekering vergelijken geen overbodige luxe.

Hoe kom je aan een goedkope en voordelige premie?

Om weinig te betalen voor de autoverzekering moet je vaak aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat je flink wat schadevrije jaren hebt opgebouwd. Met schadevrije jaren krijg je veel no-claimkorting op de autoverzekering en daarmee wordt de verzekering flink goedkoper. Ook als je in een rustige buurt woont (niet in de Randstad) dan wordt je autoverzekering ook een stuk voordeliger. Wil je weten welke factoren er nog meer van invloed zijn? Factoren premie autoverzekering.

Goedkoopste autoverzekering vinden?

Snel die goedkope autoverzekering vinden? Wij helpen je daar graag bij. Je kan op onze site de volgende dingen doen om een voordelige premie te krijgen.

Succes met het vinden van een voordelige en goedkope autoverzekering! Laat ons weten of het gelukt is de autoverzekering goedkoper te maken.

Gerelateerde onderwerpen