10 valkuilen bij de WA autoverzekering

Iedereen met een auto moet de verplichte WA verzekering afsluiten. Wat zijn nu tien valkuilen bij dit type verzekering?

 1. Beperkte dekking en onderverzekering: De WA-verzekering dekt alleen schade die u aan anderen toebrengt en niet uw eigen schade. De valkuil is dat je denkt uitgebreid verzekerd te zijn, maar dit niet zo is.
 2. Uitsluitingen: Bepaalde schades worden uitgesloten van de dekking, zoals schade door opzet of rijden onder invloed.
 3. Schadevrije jaren: Als u overstapt naar een andere WA verzekeraar en u heeft geen schadevrije jaren opgebouwd, kan uw premie hoger zijn.
 4. Dekking voor diefstal: WA-verzekeringen bieden geen dekking voor diefstal van uw voertuig.
 5. Onjuist gebruik van de auto: Als u de auto gebruikt op een manier die niet is gedekt door uw WA autoverzekering, bijvoorbeeld als u de auto gebruikt voor commerciële doeleinden terwijl dit niet is toegestaan, kan uw verzekeraar weigeren om de schade te vergoeden. Zorg ervoor dat u de beperkingen en uitsluitingen van uw verzekering begrijpt en gebruik uw auto alleen op de manier die is toegestaan volgens de voorwaarden van uw verzekering.
 6. Geen dekking voor vandalisme: WA-verzekeringen bieden geen dekking voor schade veroorzaakt door vandalisme.
 7. Geen dekking voor natuurrampen: WA-verzekeringen bieden geen dekking voor schade veroorzaakt door natuurrampen, zoals overstromingen, aardbevingen, enz.
 8. Verzekering niet op uw naam: Als de autoverzekering niet op uw naam staat, kan uw verzekeraar de dekking beperken of weigeren om uit te betalen bij een claim.
 9. Niet melden van wijzigingen: Als u wijzigingen aanbrengt aan uw voertuig of persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op uw verzekering, moet u deze wijzigingen tijdig melden aan uw verzekeraar. Het niet melden van wijzigingen kan leiden tot problemen bij een claim.
 10. Geen gebruik maken van een no-claimbeschermer: Een no-claimbeschermer is een optionele aanvulling op uw WA autoverzekering die u beschermt tegen verlies van uw no-claimkorting na een schadeclaim. Als u een no-claimbeschermer heeft en u veroorzaakt een ongeluk, zal uw verzekeraar uw no-claimkorting niet verlagen. Als u geen no-claimbeschermer heeft en u een claim indient, kan uw no-claimkorting aanzienlijk dalen, waardoor u meer premie moet betalen. Overweeg om een no-claimbeschermer toe te voegen aan uw WA autoverzekering om uw no-claimkorting te beschermen.

Op zoek naar een WA autoverzekering?

Een WA verzekering sluit je af bij de meeste verzekeraars. Een aantrekkelijke premie vind je bij bijvoorbeeld OHRA.

Bereken OHRA autoverzekering

 • Tot 82% no-claimkorting, ook voor je tweede auto
 • OHRA Hulpdienst 24/7 paraat

ca. €30,00 p/m

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *