Aanrijdingen met wilde zwijnen zijn hoog, hoe zit het met de verzekering?

Dit jaar zijn de aanrijdingen met wilde zwijnen toegenomen. RTL Nieuws meldt dat er dit jaar ruim 600 aanrijdingen met wilde zwijnen zijn geweest. De toename van de botsingen met de wilde zwijnen komt onder andere door voedselschaarste (minder eikeltjes en beukenootjes) in de bossen. De dieren zijn op zoek naar eten en komen op die manier ook op de wegen terecht. De dieren verplaatsen zich precies rond de ochtend en avondspits.

Wat moet je doen nadat je een wild zwijn hebt aangereden?

  • Als je met de auto een wild zwijn hebt aangereden dan moet je dit melden bij de politie via 0900-8844. Dit moet ook als het dier doorloopt. Het niet melden van een aanrijding met een dier is strafbaar. Ook aanrijdingen met andere dieren moet je melden.
  • Bij de melding moet je de exacte locatie doorgeven.
  • Als het dier nog leeft dan schakelt de politie een jager in. Deze jager maakt het dier af en verlost het uit zijn lijden.

Op zoek naar een verzekering die schade dekt door aanrijding met dieren? Check eens de beperkt casco of allrisk verzekering van InShared.

Is de schade na aanrijding met wild gedekt onder de autoverzekering?

Je hebt alleen dekking voor aanrijding met dieren en wild via een WA beperkt casco of een All risk autoverzekering. Er geldt mogelijk wel een eigen risico als je dit soort schade claimt. Een schade claimen voor aanrijding met dieren heeft geen gevolgen voor je schadevrije jaren.

Als je alleen een WA verzekering hebt dan ben je niet gedekt.

Hoe voorkom je een aanrijding met een wild zwijn?

  • Hou een matige snelheid aan in de bossen en houd je voet vlakbij de rem. Denk aan ongeveer 60 kilometer per uur op de N-weg.
  • Geef elkaar de ruimte op de weg
  • Waarschuw anderen als je net wild hebt gezien langs de weg
  • Als je 1 zwijn ziet denk er dan aan dat er meerdere zijn. Ze leven in groepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *