Een auto laten importeren, hoe werkt het?

Belangrijke informatie wanneer je een auto wilt laten importeren is of de auto in kwestie zich binnen of buiten de Europese Unie bevindt. Zo kan je er achter komen hoeveel het importeren van de auto gaat kosten. Hoe hoog dit kostenplaatje gaat worden hangt af van eventuele invoerrechten, transportkosten, BTW en de typegoedkeuring. Er zijn ook kosten waar je altijd mee zult worden geconfronteerd, of je de auto nou uit Duitsland haalt of uit de Verenigde Staten. Deze zullen hieronder worden behandeld.

Kosten

Kosten auto importeren? De logische eerste stap bij het laten importeren van een auto is natuurlijk de aanschaf van de auto zelf. Het is aan te raden om nooit onmiddellijk akkoord te gaan met de vraagprijs die in de advertentie staat, er is namelijk in de meeste gevallen nog voldoende ruimte om over een lagere prijs te onderhandelen. De aankoopprijs is ook van invloed op de hoogte van de invoerrechten wanneer je een auto aanschaft die zich buiten de Europese Unie bevindt. Natuurlijkerwijs leidt een lagere aankoopprijs ook tot minder hoge invoerrechten.

 

Transportkosten

Transportkosten zullen altijd van toepassing zijn, waar je de auto dan ook vandaan haalt. Hier heb je veel verschillende mogelijkheden bij en hoe je dit precies wilt doen hangt van je eigen voorkeur af. Iedere mogelijkheid van transport brengt een eigen kostenplaatje met zich mee. Buiten de Europese Unie is het vaak ook nodig om zelf het transport naar de haven te regelen voordat de auto kan worden verscheept. Mocht de auto zich relatief dichtbij bevinden is het natuurlijk ook mogelijk om de auto zelf naar huis te rijden.

 

BTW

Wanneer je een auto importeert vanuit een ander land uit de Europese Unie krijg je vaak niet te maken met BTW, als deze al voldaan is in het land in kwestie. Uitzonderingen zijn wanneer de auto jonger dan zes maanden is of minder dan zesduizend kilometer op zijn naam heeft staan.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *