Auto-overtreders betalen langer een hogere premie voor de autoverzekering

Automobilisten welke een strafrechtelijke vervolging achter hun naam hebben staan betalen extra voor hun autoverzekering. Omgerekend zou het gaan om ruim EUR 20,- per maand extra. Kort na de vervolging voor een overtreding is het zelfs vaak onmogelijk zijn om een nieuwe verzekering af te sluiten.

 

 

Niet alleen automobilisten die verkeersovertredingen hebben begaan krijgen een hogere premie, maar ook mensen met een strafblad. Bij sommige verzekeraars zijn deze mensen helemaal niet welkom. Veel mensen realiseren zich dat niet meldt de vergelijkingssite Autoverzekering. Bij de aanvraag van een verzekering moet de verzekerde een aantal vragen beantwoorden voor deze geaccepteerd kan worden. Deze vragen gaan onder meer over overtredingen begaan in het verleden. Als de vragen niet eerlijk beantwoord worden dan is de verzekering ongeldig.

 Ooit gepakt met alcohol achter het stuur?

Als je met alcohol achter het stuur gaat en je wordt gepakt dan kan je een rijontzegging krijgen. Als je deze rijontzegging hebt gekregen moet je daarna meestal een verplichte cursus volgen. Als je al deze hordes hebt doorlopen dan wordt je voor de verzekeraar niet ontzien. Het is namelijk zo dat binnen vijf jaar na de overtreding het risicoprofiel dusdanig hoog is dat je vrijwel bij geen enkele verzekeraar wordt geaccepteerd. Je bent in dat geval aangewezen op verzekeringskantoren welke zich specialiseren in groepen met een verhoogd risico, zoals de Vereende verzekeringen. De premie ligt bij dit soort maatschappijen soms wel drie keer hoger dan de reguliere premie. Ook na de vijf jaar blijft de premie van overtreders nog enkele jaren hoger dan de normale premie. Denk naast alle ellende die je kan veroorzaken nog eens een keer na voordat je met alcohol achter het stuur stapt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *