Auto’s onder water gelopen in parkeergarage. Wat dekt de verzekering?

Na een hevige regenbui zijn er in Purmerend ruim 40 auto’s verloren door een volgelopen parkeergarage. Uiterst vervelend voor de auto-eigenaren. De auto’s zijn waarschijnlijk allemaal total loss. Op de bodem van de auto liggen allerlei kabels en computers. Proberen de auto droog te maken is extreem moeilijk. Je moet als het ware het hele interieur, dashboard en stuur eruit halen. Alle bedrading moet eruit en de auto moet een droogoven in. Omdat dit hoge kosten met zich meebrengt zijn de auto’s vaak al snel total loss. Maar hoe zit dat nu met de autoverzekering? Krijgen deze mensen een vergoeding vanuit de autoverzekering?

Met alleen een WA verzekering schade niet gedekt

Als de eigenaren alleen een WA verzekering hebben dan kunnen ze niets verhalen op de autoverzekering. Met alleen een WA verzekering is waterschade niet gedekt. Deze verzekering dekt alleen schade aan anderen. De auto-eigenaren met alleen een WA verzekering kunnen proberen de eigenaar van de parkeergarage aansprakelijk te stellen voor de schade. Je zou mogen verwachten als je parkeert in een parkeergarage dat deze droog blijft na een regenbui. Deze mensen kunnen het beste juridische hulp inschakelen.

Met een WA beperkt casco en all risk verzekering ben je gedekt tegen waterschade door regenval

Bij waterschade door regenval ben je met een WA beperkt casco en allrisk verzekering gedekt. Auto-eigenaren met deze dekking kunnen een beroep doen op hun autoverzekering. Ze moeten wel goed hun voorwaarden checken, want mogelijk is er in de voorwaarden uitsluiting opgenomen voor deze specifieke situatie (in een parkeergarage).

Schadeclaim voor waterschade door regenval geen gevolgen voor schadevrije jaren

De claim op de autoverzekering voor de schade als gevolg van regenval heeft geen verdere gevolgen voor. je schadevrije jaren. Dat is mooi want daardoor behoud je de no-claim korting op je autoverzekering.

WA beperkt casco of allrisk verzekering?

  • Bekijk FBTO
  • Met aantrekkelijke no-claim korting tot wel 75%

ca. €30,50 p/m

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *