Autoverzekering en dekking voor de lading tijdens verhuizingen

Verhuizen kan een stressvolle onderneming zijn, vooral als je nadenkt over de veiligheid van je spullen tijdens het transport. Een veelvoorkomende vraag is of je autoverzekering de lading dekt in het geval van een ongeluk of schade. In deze tekst duiken we in de details van autoverzekeringen, dekking voor lading tijdens verhuizingen, en geven we je tips om je verhuizing soepeler te laten verlopen.

Autoverzekering: Wat wordt er gedekt?

Je autoverzekering dekt doorgaans schade die je aan anderen toebrengt en, afhankelijk van de polis, schade aan je eigen auto. Het is belangrijk om te weten dat de standaard autoverzekering niet automatisch dekking biedt voor de inhoud (spullen en accessoires) van je voertuig of lading die je vervoert.

WA-verzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) is de minimale verzekering die je moet hebben. Deze dekt schade die je met je auto toebrengt aan anderen, maar niet de schade aan je eigen auto. Ook is schade aan je lading of spullen die je vervoert niet verzekerd onder de standaard WA dekking.

WA+ (Beperkt Casco) en Allrisk (Volledig Casco)

WA+ en Allrisk verzekeringen bieden uitgebreidere dekkingen dan de WA dekking. Zo is jouw eigen auto ook verzekerd voor sommige schades. Echter, ook bij deze verzekeringen zijn spullen en lading tijdens verhuizingen meestal niet gedekt.

InShared autoverzekering

  • 3 jaar nieuwwaarde regeling
  • Gratis vervangend vervoer

Dekking voor Lading tijdens Verhuizingen

Inboedelverzekering

Voor de dekking van je spullen en lading tijdens een verhuizing moet je vaak kijken naar je inboedelverzekering. Veel inboedelverzekeringen bieden een dekking voor je spullen tijdens het verhuizen. De voorwaarden per inboedelverzekeraar kunnen wel verschillen. Met de InShared inboedelverzekering ben je tijdens je verhuizing verzekerd, ook voor schade tijdens het vervoeren van je inboedel. Meestal heb je een aanvullende buitenshuis dekking nodig bij de inboedelverzekering. Controleer of je inboedelpolis dekking biedt en in welke omstandigheden.

Verhuisverzekering

Voor optimale dekking kun je overwegen een aparte verhuisverzekering af te sluiten. Deze is specifiek ontworpen om de risico’s tijdens het transport en de verhuizing van je inboedel te dekken.

Extra tips voor tijdens verhuizingen

  1. Inventarisatie: Maak een gedetailleerde lijst van alle (dure) spullen die je gaat verhuizen. Dit helpt niet alleen bij het organiseren van de verhuizing, maar is ook nuttig in het geval van een potentiële schadeclaim. Maak desnoods foto’s van de spullen.
  2. Verpakking: Zorg voor goede verpakking en bescherming van je spullen. Gebruik de juiste materialen en technieken om schade te voorkomen.
  3. Controleer je polis: Voordat je gaat verhuizen, is het verstandig om je verzekeringspolissen te controleren op eventuele dekking tijdens de verhuizing. Neem contact op met je verzekeraar voor advies en eventuele aanpassingen aan je polis. Controleer met name je inboedelverzekering. Onder de autoverzekering heb je waarschijnlijk geen dekking voor je lading en spullen.
  4. Professionele verhuizers: Overweeg het inhuren van professionele verhuizers die ervaring hebben met het veilig transporteren van huisraad. Veel verhuisbedrijven bieden ook eigen verzekeringen (verhuisverzekering) voor tijdens de verhuizing.
  5. Tijdelijke opslag: Als je spullen tijdelijk moet opslaan, controleer dan of je inboedel dekking biedt tijdens de opslagperiode.

Na een verhuizing verandert je autoverzekeringspremie

Als je verhuist dan verandert bijna altijd de premie voor je autoverzekering. Dit komt omdat op jouw nieuwe adres een ander risicoprofiel geldt. Het is dus altijd aan te raden om na een verhuizing je autoverzekering weer onder de loep te nemen.

FBTO autoverzekering

  • Zelfde korting voor je tweede auto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *