Autoverzekering in Den Haag het duurst

Uit onderzoek van de website “Autoverzekering. nl” is gebleken dat de autoverzekering het duurst is in Den Haag. In de Drentse stad Assen ben je met de autoverzekering het goedkoopste uit. Gemiddeld betaal je in Assen € 23,68 voor de premie van de autoverzekering. In de stad Den Haag ligt dit bedrag met € 8 hoger. Hierop komt het gemiddelde bedrag in Den Haag op € 31,75. Het gaat hierbij om de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, WA beperkt Casco en de WA volledig casco (allrisk) verzekering. Het verschil komt neer op bijna 100 euro per jaar voor de inwoner in Den Haag ten opzichte van de inwoner van Assen. Dit geld kan natuurlijk voor andere doeleinden gebruikt worden en is erg zonde.

Waar komt het verschil in de autoverzekering premie vandaan?

De autoverzekeraar schetst per verzekerde een risicoprofiel en bepaalt op basis daarvan de premie. Het risicoprofiel bestaat uit onder andere de leeftijd van de verzekerde, aantal jaren het rijbewijs, aantal kilometers per jaar, aantal schadevrije jaren, type auto , leeftijd, en dus ook de woonplaats van de verzekerde. Blijkbaar stellen verzekeraars op basis van beschikbare data over ongelukken en schades het risicoprofiel van Den Haag hoger dan Assen. In principe zegt de verzekeraar dan dat ze verwachten dat een kans op schade hoger is in Den Haag dan in Assen. Dit hogere risico wordt doorberekend in de premie van de verzekerde. Na Den Haag volgen Amsterdam en Utrecht.

Goedkopere premie regelen?

Woon jij toevallig in één van de steden met de hogere risicoprofielen? Dan is het wellicht de moeite waard om even uit te zoeken of de autoverzekering goedkoper kan. Dit kan via onze website door verschillende autoverzekeringen te vergelijken in de module. Het is geheel vrijblijvend!

[maxbutton id=”1″ url=”http://www.deautoverzekering.com/autoverzekering/autoverzekering-vergelijken” text=”Autoverzekering prijzen vergelijken” ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *