Autoverzekering premies stijgen in 2020

Afgelopen jaren zijn de prijzen van autoverzekeringen flink gestegen. Sinds 2017 is de prijsstijging ingezet. De prijsstijgingen zijn nodig omdat anders verzekeraars in de problemen komen. De toezichthouder De Nederlandsche Bank geeft al een aantal jaren aan dat de verzekeraars de WA autoverzekering premies omhoog moeten omdat er meer geld wordt uitgekeerd dan wordt ontvangen.

auto

WA verzekering kost verzekeraar geld

In 2018 hebben de autoverzekeraars 308 miljoen euro meer uitgekeerd dan dat er is binnengekomen met de WA verzekering. Dit is wel een daling geweest ten opzichte van 2017. In 2017 werd er namelijk nog 474 miljoen euro meer uitgekeerd. Sinds 2008 is er een negatief saldo waarbij het dieptepunt dus lag in 2017. In 2018 is de negatieve trend dus doorbroken. Echter het betekent nog niet dat de WA verzekering in balans is. De verwachting is dat de premies nog meer zullen stijgen. De cijfers voor 2019 zijn nog niet bekend. De verzekeraars maken nog wel een netto resultaat (exl. beleggingen) op de WA casco en allrisk verzekeringen.

De verzekeraars hebben ondanks het negatieve saldo op de WA verzekeringen nog wel positieve resultaten laten zien doordat de belegde premiegelden genoeg opbrengsten opleverden. Echter in een onzekere markteconomie is het niet zeker of dit in de (nabije) toekomst ook nog gaat lukken

Verzekeraars verhogen premies

De autoverzekering markt is zeer concurrerend. Desondanks is de verwachting dat de prijzen voor de WA autoverzekering in 2020 verder zullen gaan stijgen. Dit komt mede door de oproep van de DNB maar ook door de economische groei. Monteurs, reparatiekosten en schadeherstel wordt ook duurder. Eveneens hebben heviger wordende weersomstandigheden (stormen, extreme droogte) het gevolg dat er meer schades komen. Dit heeft een weerslag in de premie door een hogere risico opslag.

Controleer uw autoverzekering premie voor 2020

Let goed op of uw autoverzekering premie gaat stijgen in 2020. Bel uw verzekeraar of controleer uw e-mail / post op bericht van uw verzekeraar. Als uw premie stijgt dan is het altijd de moeite waard om rond te kijken voor een andere verzekeraar. Zeker voor de WA autoverzekering welke in principe grotendeels soortgelijke dekking heeft bij de verschillende verzekeraars. Begin dus snel te kijken naar een mogelijke nieuwe autoverzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *