Autoverzekering wordt duurder

De autoverzekering gaat naar alle waarschijnlijkheid in premie stijgen. Dit meldt de NOS. Onderstaand het nieuwsbericht van de NOS.

Bron:

Autoverzekering wordt duurder

De autoverzekering wordt hoogstwaarschijnlijk duurder. Verzekeraars moesten het afgelopen jaar 300 miljoen euro meer uitkeren op verzekeringen dan er aan premies binnenkwam en dus komen de verzekeraars geld tekort.

Toezichthouder De Nederlandsche Bank maakt zich al langer zorgen over de financiële positie van de verzekeraars vanwege de enorme concurrentie in de markt. De toezichthouder wil dat verzekeraars maatregelen nemen.

Letselschadeclaims

Volgens het Verbond van verzekeraars zijn de laatste jaren vooral de proceskosten van letselschadeclaims toegenomen. Cijfers hierover zijn nog niet beschikbaar, maar die verwacht het Verbond voor het eind van de zomer te hebben.

De afgelopen jaren hebben verzekeraars al flink in de kosten gesneden. Het verhogen van de premies lijkt nu onvermijdelijk.

Een woordvoerder van het Verbond benadrukt dat het aan de verzekeringsmaatschappijen zelf is om in overleg met DNB te bepalen of ze de premies daadwerkelijk verhogen. Ze kunnen er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de voorwaarden van de polis te veranderen of nog verder in de kosten te snijden of om in te teren op hun buffers.

Tientjes per jaar

Vergelijkingssite Independer gaat uit van een verhoging van de WA-autoverzekeringspremie met zo’n 10 procent. “Dat komt per klant neer op een verhoging van enkele tientjes per jaar”, aldus Ruud Martens van de website.

Hij verwacht dat verzekeraars de verhogingen de komende tijd gaan doorvoeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *