De beste all risk autoverzekeringen 2023/2024

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Moneyview van augustus 2023 blijkt dat de beste allrisk autoverzekering af te sluiten is bij ABN AMRO, Interpolis en Nationale Nederlanden. Deze verzekeraars scoren het beste op de productrating voorwaarden van Moneyview. De beste prijs voor de all risk autoverzekering is te vinden bij ANWB, Interpolis en OHRA.

All risk autoverzekering met de beste voorwaarden

ABN AMRO scoort zes jaar op rij vijf sterren op de voorwaarden. Interpolis en Nationale Nederlanden voor de eerste keer. ABN AMRO scoort goed op de nieuwwaarderegeling, Interpolis heeft een bovengemiddelde dekking voor cascoschades en Nationale Nederlanden heeft ruimere vergoedingen bij hulpverlening in vergelijking met andere verzekeraars.

Bereken Nationale Nederlanden autoverzekering

 • No-claimkorting tot maar liefst 80%!
 • 10% voordeel bij meerdere Autoverzekeringen

ca. €37,00 p/m

All risk autoverzekering met de beste prijs

ANWB (alleen voor leden) scoort het beste op prijs. Daarna scoren OHRA en Interpolis ook goed. Het betreffen wel afgeslankte vormen van de all risk dekking of zijn er specifieke voorwaarden voor een lagere prijs. Zo is bij ANWB Veilig rijden de premie goedkoper doordat er extra korting wordt gehaald door het rijgedrag van de bestuurder. Netjes rijden kan zorgen voor extra korting tot 30%. Verder zijn de dekkingen van OHRA en Interpolis minder uitgebreid, wat dus ook leidt tot een lagere prijs.

Wat dekt de allrisk autoverzekering?

De allrisk autoverzekering, ook bekend als de volledig casco autoverzekering, biedt dekking voor diverse situaties. Deze verzekering beschermt niet alleen tegen schade aan anderen, maar ook tegen schade aan je eigen voertuig. Als je zelf een ongeval veroorzaakt, wordt de schade aan je eigen auto ook vergoed. Daarnaast biedt deze verzekering dekking voor:

 1. Brandschade
 2. Vandalisme
 3. Botsingen met dieren
 4. Schade veroorzaakt door onweer
 5. Waterschade
 6. Diefstal
 7. Overige ongelukken en onvoorziene gebeurtenissen

Het is echter belangrijk op te merken dat je geen dekking hebt in gevallen waarin je opzettelijk schade hebt veroorzaakt of wanneer je onder invloed van alcohol of drugs reed.

Bereken ABN Amro autoverzekering

 • Dagelijks aanpassen
 • Persoonlijke hulp bij schade

ca. €35,00 p/m

Allriskverzekering nuttig bij aanrijdingen

Een all risk autoverzekering is ook nuttig wanneer je slachtoffer wordt van een aanrijding. In dit geval zal jouw verzekeraar de schade die door de andere partij is veroorzaakt, vooruitbetalen. Vervolgens zal de verzekeraar proberen deze schade te verhalen op de tegenpartij. Als de verzekeraar succesvol is in het terugvorderen van de schade bij de tegenpartij, zal je geen schadevrije jaren verliezen. Echter, als de tegenpartij onvindbaar blijkt te zijn, loop je helaas wel het risico om schadevrije jaren te verliezen

Waarin verschillen de beste all risk verzekeringen onderling?

ABN AMRO scoort goed met hun nieuwwaarderegeling. Nationale Nederlanden heeft een goede vergoeding bij hulpverlening en Interpolis heeft een ruimere dekking voor cascoschades.

Andere beste autoverzekeringen

Naast de allrisk variant zijn ook de WA en WA beperkt casco variant onderzocht door Moneyview. Zie ook de beste WA verzekeringen 2023/2024 en de beste WA beperkt casco autoverzekeringen 2023/2024.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *