De beste all risk autoverzekeringen 2022/2023

Uit recent onafhankelijk onderzoek van Moneyview van augustus 2022 blijkt dat de beste allrisk autoverzekering af te sluiten is bij a.s.r., HEMA en InShared. De beste all risk autoverzekering qua prijs zijn ANWB (alleen voor leden), Nationale Nederlanden en Univé. Moneyview heeft speciaal aandacht besteed aan diefstal bij de dekking.

all risk autoverzekering beste
De beste all risk autoverzekeringen van dit moment

All risk autoverzekering met beste voorwaarden

InShared scoort voor derde jaar op rij goed in de categorie Voorwaarden. Daarnaast is het dit jaar voor het eerst dat a.s.r. en HEMA opgenomen zijn als de autoverzekeringen met de beste all risk voorwaarden. De verzekeringen kennen een ruime dekking voor diverse schadeoorzaken. Vooral InShared en HEMA hebben een uitgebreide dekking bij diefstal. Deze verzekeraars eisen namelijk geen extra beveiligingseisen voor je auto om in aanmerking te komen voor dekking. Ook is de dekking bij de nieuwwaarderegeling zeer ruim.

All risk autoverzekering met de beste prijs

Uit de test van Moneyeview kwamen ANWB, Nationale Nederlanden en Univé hoog uit de bus. Deze verzekeraars bieden de goedkoopste all risk autoverzekeringen aan. ANWB Veilig Rijden scoort goed op de prijs van de autoverzekering, maar dit tarief geldt alleen voor leden. Dus als je geen lid bent dan heb je hier niet zoveel aan. De ANWB verzekering is een verzekering die je rijgedrag analyseert en op basis daarvan de premie berekend. Univé en Nationale Nederlanden scoren ook goed met de prijs voor de all risk verzekering. Ook bij Univé is er ook een mogelijkheid om via een app het rijgedrag te laten meten en daarmee korting te krijgen. 

Waar ben je voor verzekerd met de all risk autoverzekering?

De all risk verzekering wordt ook wel de volledig casco autoverzekering genoemd. Deze verzekering dekt schade aan anderen, maar ook schade aan je eigen auto. Veroorzaak je zelf een aanrijding? Dan is de schade aan je eigen auto ook gedekt. Verder ben je verzekerd tegen:

  • brand
  • vandalisme
  • botsingen met dieren
  • onweer
  • waterschade
  • diefstal
  • ander onheil.

Je bent niet gedekt wanneer je met opzet schade hebt veroorzaakt en wanneer je dronken of onder invloed van drugs reed.

All risk autoverzekering ook handig voor als je zelf wordt aangereden

Als je zelf wordt aangereden is een all risk autoverzekering ook handig. Jouw verzekeraar vergoedt alvast de schade veroorzaakt door de ander. Jouw verzekeraar gaat de schade verhalen bij de tegenpartij. Als de verzekeraar het lukt om de schade te verhalen op de tegenpartij dan verlies je geen schadevrije jaren. Als de tegenpartij onvindbaar is dan ben je helaas wel schadevrije jaren kwijt. 

De beste andere autoverzekeringen dan all risk

Een all risk verzekering is de duurste en meest uitgebreide dekking. Misschien ben je op zoek naar iets goedkopers. Je kan dan kiezen voor de WA+ beperkt casco of WA verzekering. WA+ beperkt casco is iets minder uitgebreid dan all risk. Met deze verzekering ben je niet verzekerd aan schade aan de eigen auto door eigen schuld of vandalisme. Schade door bijvoorbeeld een storm of aanrijding met een dier is wel verzekerd. De WA verzekering is de minimale dekking waarmee je alleen verzekerd bent voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Moneyview heeft ook naar deze varianten onderzoek gedaan. Voor wat betreft de voorwaarden WA+ beperkt casco vindt Moneyview ABN AMRO, HEMA en InShared het beste. Voor de beste voorwaarden WA verzekering ben je bij Allianz Direct, HEMA en InShared het beste uit volgens Moneyview. Als je alleen kijkt naar prijs dan is voor de WA+ beperkt casco ABN AMRO, ANWB en SNS het interessantst en voor WA is dat OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis (alleen voor leden).

Een allrisk verzekering verschilt per persoon. Bekijk of bij jou de goed uit de test gekomen autoverzekering van InShared, HEMA of Univé bij jou past.

Waarin verschillen de beste all risk verzekeringen onderling?

InShared en HEMA hebben een ruime dekking bij diefstal. Ze eisen geen extra beveiligingsmaatregelen van de auto. Daarnaast hebben InShared en HEMA de meest uitgebreide dekking in de markt bij de nieuwwaarderegeling. 

Vervangend vervoer bij een all risk autoverzekering bij diefstal

Uit de test bleek dat 49% geen vervangend vervoer aanbiedt bij diefstal van de auto. Bij 87% van de onderzochte producten wordt een dagvergoeding uitgekeerd door de verzekeraar. De vergoeding per dag zit tussen de €12 en €35 per dag. Wil jij goed verzekerd zijn tegen de nadelige gevolgen van autodiefstal, zoals goed vervangend vervoer? Dan is het raadzaam om de voorwaarden hierop na te gaan. 

Lees ook over de beste WA en beste WA beperkt casco verzekeringen

Naast de all risk verzekering is er ook onderzoek gedaan naar de beste WA beperkt casco verzekeringen en de beste WA verzekeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *