De beste WA autoverzekeringen 2023/2024

Uit een recent onderzoek van Moneyview (augustus 2023) blijkt dat de beste autoverzekering qua voorwaarden af te sluiten is bij Allianz Direct, HEMA en InShared. Moneyview heeft meer dan 88.000 fictieve berekeningen gemaakt. Hieruit is gekomen dat Allianz Direct de beste WA verzekering voor de voorwaarden is. De verzekeraar scoort vijf sterren op de voorwaarden van de WA verzekering. Ook HEMA en InShared scoren voor de derde keer op jaar vijf sterren. Alle drie de verzekeraars hebben een ruim acceptatiebeleid en uitgebreide hulpverlening in Nederland en in het buitenland. De autoverzekeraars met de beste prijs voor de WA dekking zijn Centraal Beheer, Interpolis en Univé.

De beste WA autoverzekeringen in 2023 en 2024
De beste WA autoverzekeringen in 2023 en 2024

WA autoverzekering met beste voorwaarden

Allianz Direct scoort goed in de categorie “Voorwaarden”. Daarnaast scoren HEMA en InShared ook hoog. Alle drie de verzekeraars hebben uitgebreide hulpverlening in Nederland en het buitenland. Wel zo fijn als jij onderweg met pech komt te zitten. Vorig jaar had InShared ook een goede score op hun bonusregeling. HEMA had vorig jaar ook de meest ruime aanvullende dekkingen in de markt.

WA autoverzekering met de beste prijs

Dit jaar zijn Centraal Beheer, Interpolis en Univé de best scorende verzekeraars op prijs. Dit zijn andere verzekeraars dan vorig jaar. Vorig jaar viel onder andere OHRA onder de goedkoopste WA verzekeraars.

Wat verzekert de WA autoverzekering?

De WA autoverzekering verzekert schade aan anderen. Het is een verplichte dekking in Nederland die iedereen moet afsluiten voor zijn of haar auto. Schade aan je eigen wagen is niet verzekerd.

WA autoverzekering is iets anders dan de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

Een WA verzekering voor de auto is niet hetzelfde als de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). De AVP verzekert geen schade die je veroorzaakt met een auto. Daar moet je altijd minimaal een WA autoverzekering voor hebben.

Zonder WA verzekering krijg je een boete

Als je de verplichte WA verzekering niet afsluit dan krijg je van de RDW een boete. Dit is een 100% controle. Dus je ontkomt niet aan een boete als je deze verzekering niet neemt. Misschien zijn de WA verzekeringen uit de test van Moneyview iets voor jou.

Op zoek naar een WA verzekering? Kijk of de vijf sterren verzekering van Allianz Direct en InShared bij jou passen. Deze verzekeraars hebben een ruim acceptatiebeleid.

inshared logo
allianz direct logo nieuw

Andere soort autoverzekeringen dan WA verzekering

Wil je toch een uitgebreidere dekking? Dan kan je kiezen voor een WA beperkt casco of allrisk autoverzekering. Ook naar deze dekkingen is onderzoek gedaan. De beste WA beperkt casco en allrisk verzekeringen vind je volgens Moneyview bij ABN AMRO, Interpolis en Nationale Nederlanden. De beste prijs voor allrisk vind je bij ANWB, Interpolis en OHRA. Voor de beperkt casco beste prijs kijk je bij ANWB, Univé en Interpolis.

Welke WA verzekeringen zijn onderzocht door Moneyview?

In het onderzoek naar de WA voorwaarden van Moneyview zijn verschillende verzekeraars onder de loep genomen. Dit zijn a.s.r., ABN AMRO, Aegon, Allianz, Allianz Direct, ANWB, Avéro Achmea, Bovag, Centraal Beheer, De Goudse, FBTO, HEMA , Ik kies zelf van a.s.r., ING, InShared, Interpolis, Kilometerverzekering, Klaverblad, Lancyr, je toch een uitgebreidere dekking? Dan kan je kiezen voor een WA beperkt casco of allrisk autoverzekering. Ook naar deze dekkingen is onderzoek gedaan. De beste WA beperkt casco en allrisk verzekeringen vind je volgens Moneyview bij ABN AMRO, Interpolis en Nationale Nederlanden, OHRA, Rhion, Unigarant, SNS, Vereniging Eigen Huis, Univé, Voogd en Voogd en meer.

Lees ook over de beste WA beperkt casco verzekeringen 2023/2024 en de beste all risk autoverzekering 2023/2024

Naast de WA verzekering is er ook onderzoek gedaan naar de beste WA beperkt casco verzekeringen 2023/2024 en de beste all risk verzekeringen 2023/2024.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *