De beste WA autoverzekeringen 2022/2023

Uit een onderzoek van Moneyview (augustus 2022) is gebleken dat je de beste WA autoverzekering qua voorwaarden afsluit bij a.s.r., HEMA en InShared. De WA dekking van a.s.r. scoort voor de eerste keer op rij vijf sterren. Ook HEMA en InShared scoren net als vorig jaar weer vijf sterren, aldus Moneyview. Als we kijken naar de WA verzekering met de beste prijs dan staan OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis (alleen voor leden) bovenaan.

Op zoek naar de verplichte WA verzekering? Check InShared. Deze verzekeraar heeft een ruim acceptatiebeleid en vijf sterren gekregen.

beste WA autoverzekering
De beste WA autoverzekeringen

WA autoverzekering met beste voorwaarden

a.s.r. scoort goed in de categorie “Voorwaarden”. Daarnaast scoren HEMA en InShared ook goed. Al deze verzekeraars hebben een ruim acceptatiebeleid en hebben uitgebreide standaard hulpverlening binnen Nederland en het buitenland. InShared scoort ook goed op hun bonusmalusregeling. Deze regelt de no-claimkorting die je krijgt aan de hand van je schadevrije jaren. De HEMA heeft de meest ruime aanvullende dekkingen in de markt. Een voorbeeld is de no-claim beschermer van HEMA.

WA autoverzekering met de beste prijs

Net als vorig jaar scoren OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis (alleen voor leden) goed op de prijs van de WA autoverzekering. Deze verzekeraars bieden de goedkoopste WA autoverzekeringen aan.

Waar ben je voor verzekerd met de WA autoverzekering?

De WA autoverzekering is de standaard verplichte dekking die je minimaal moet afsluiten voor een auto. Deze verzekering dekt alleen schade die je veroorzaakt met de auto bij anderen. Schade aan je eigen auto is niet gedekt.

WA autoverzekering is niet hetzelfde als de Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

Met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren ben je niet verzekerd voor schade die je veroorzaakt met een auto. Dit is altijd uitgesloten in de voorwaarden. Je moet dus altijd apart voor de auto de WA autoverzekering afsluiten.

WA autoverzekering is verplicht zonder verzekering krijg je boetes

Zodra de auto op jouw naam staat ben je verplicht een WA verzekering af te sluiten. Als je dit niet doet dan krijg je boetes van het RDW. RDW doet een 100% controle, dus je krijgt altijd een boete als je de auto niet verzekerd. Dit kunnen flinke bedragen zijn. Je moet in principe na overschrijving van de auto op jouw naam direct de auto verzekeren. Ga nooit onverzekerd de weg op, ook niet voor een klein stukje rijden.

Op zoek naar een WA verzekering? Kijk of de vijf sterren verzekering van InShared en HEMA bij jou passen. Deze verzekeraars hebben een ruim acceptatiebeleid.

De beste andere autoverzekeringen dan WA

De WA verzekering is de goedkoopste en minst uitgebreide dekking. Misschien ben je op zoek naar een meer uitgebreide autoverzekering. Je kan dan kiezen voor de WA+ beperkt casco of all risk autoverzekering. WA+ beperkt casco is iets meer uitgebreid dan WA. Schades aan de eigen auto is ook gedekt. Bijvoorbeeld schade door een storm of aanrijding met een dier. Je kan ook voor optimaal comfort gaan en kiezen voor de all risk verzekering. Met deze verzekering ben je ook verzekerd voor schade aan de eigen auto door eigen schuld of vandalisme. Moneyview heeft ook naar WA+ en all risk onderzoek gedaan. Voor wat betreft de voorwaarden WA+ beperkt casco vindt Moneyview ABN AMROHEMA en InShared het beste. Voor de beste voorwaarden all risk ben je bij a.s.r, HEMA en InShared het beste uit volgens Moneyview. Kijk je alleen naar prijs dan is voor de WA+ beperkt casco ABN AMROANWB en SNS het interessantst en voor all risk is dat ANWB (alleen voor leden), Nationale Nederlanden en Univé.

Waarin verschillen de beste WA verzekeringen onderling in?

InShared, a.s.r. en HEMA hebben een ruim acceptatiebeleid. InShared kent een gunstige bonus malus regeling. Bij HEMA heb je keuze uit veel verschillende aanvullende dekkingen.

Welke WA verzekeringen zijn onderzocht voor de beste WA verzekering?

In het onderzoek van Moneyview zijn verschillende verzekeraars onder de loep genomen. Dit zijn a.s.r., ABN AMRO, Aegon, Allianz, Allianz Direct, ANWB, Aon, Avéro Achmea, Bovag, Centraal Beheer, De Goudse, FBTO, ING, InShared, Klaverblad, Lancyr, Nationale Nederlanden, OHRA, Rhion, SNS, Unigarant, United Insurance, Univé, Vereniging Eigen Huis, Verzekeruzelf, Voogd & Voogd, Zero en ZLM. Zie voor meer informatie: onderzochte verzekeraars Moneyview.

Lees ook over de beste WA beperkt casco verzekeringen en de beste all risk autoverzekering

Naast de WA verzekering is er ook onderzoek gedaan naar de beste WA beperkt casco verzekeringen en de beste all risk verzekeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *