De beste WA beperkt casco verzekeringen 2022/2023

Uit onderzoek van gerenommeerd bedrijf Moneyview van augustus 2022 komen ABN AMRO, HEMA en InShared met de WA beperkt casco autoverzekering als beste uit de bus qua voorwaarden. De beste prijs voor de WA plus autoverzekering komt op naam te staan van ABN AMRO, ANWB (alleen voor leden) en SNS.

beste wa+ autoverzekering
De beste WA beperkt casco autoverzekeringen

WA+ beperkt casco autoverzekering met beste voorwaarden

Net als vorig jaar scoren ABN AMRO en InShared goed met de beperkt cascodekking. HEMA is nieuw in de lijst met vijf sterren. ABN AMRO scoort zelfs voor de zesde keer de maximale score. Al deze verzekeraars scoren goed op ruitschade. Hierbij kan gedacht worden aan de dekking bij ruitschade en het eigen risico. ABN AMRO heeft een goede nieuwwaarderegeling en dekking bij cascoschade. Hulpverlening in het binnen en buitenland is bijzonder ruim gedekt bij InShared en HEMA.

Bezoek de beste WA beperkt casco verzekering aanbieders en bekijk of de autoverzekering bij jou past. Bezoek ABN AMROHEMA en InShared

WA beperkt casco autoverzekering met de beste prijs

ABN AMRO, ANWB en SNS scoren goed op prijs. Deze verzekeraars bieden de goedkoopste WA plus autoverzekeringen aan. De uitslag van deze verzekeraars is gelijk aan het onderzoek van Moneyview vorig jaar. ANWB is alleen voordelig als je het ledentarief hebt. Je moet dus lid zijn van de ANWB wil je profiteren van een goede prijs. Wat opvalt is dat ABN AMRO ook op prijs heel goed scoort, naast de score op voorwaarden.

Waar ben je voor verzekerd met de beperkt casco autoverzekering?

De WA beperkt casco verzekering wordt ook wel de WA plus autoverzekering genoemd. Deze verzekering dekt schade aan anderen, maar ook schade aan je eigen auto, door bijvoorbeeld:

Je bent niet gedekt voor schade die je zelf veroorzaakt tijdens een aanrijding. Ook ben je niet gedekt voor schade door vandalisme. Als je hier voor verzekert wil zijn dan heb je een all risk verzekering nodig.

Voor de meeste casco schades raak je geen schadevrije jaren kwijt

Valt er een boom op je auto en is de auto total loss? Dan is dit gedekt onder de WA beperkt casco dekking. Als je deze schade claimt dan raak je gelukkig geen schadevrije jaren kwijt. Je raakt ook geen schadevrije jaren kwijt bij hagelschade. Lees meer over wanneer raak je schadevrije jaren kwijt.

De beste andere autoverzekeringen dan WA beperkt casco

Een beperkt casco dekking is de dekking die tussen WA en all risk in zit. Misschien ben je op zoek naar iets goedkopers of juist een meer uitgebreide verzekering. Je kan dan kiezen voor de WA verzekering of all risk verzekering. Met een WA verzekering ben je beperkter verzekerd. Je bent alleen verzekerd voor schade die je met de auto veroorzaakt bij anderen. Schade aan de eigen auto is niet verzekerd. Ben je op zoek naar een autoverzekering die juist uitgebreider is dan de WA beperkt casco dekking? Dan kom je uit bij de all risk autoverzekering (ook wel WA volledig casco genoemd). Met de all risk verzekering ben je ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt aan de eigen auto. ook ben je verzekerd tegen vandalisme. De all risk is het duurste van alle varianten. Moneyview heeft ook naar WA en all risk onderzoek gedaan. Voor wat betreft de voorwaarden WA verzekering vindt Moneyview Allianz DirectHEMA en InShared het beste. Als je alleen kijkt naar prijs dan is voor WA OHRA, SNS en Vereniging Eigen Huis (alleen voor leden) het beste. Voor wat betreft de all risk verzekering zijn qua voorwaarden a.s.r., HEMA en InShared het beste. De beste prijs voor de all risk verzekering vind je bij ANWB, Nationale Nederlanden en Univé.

De premie voor WA beperkt casco verschilt per persoon. Bekijk of de vijfsterren autoverzekering van ABN AMROHEMA, InShared bij je past.

Waarin verschillen de beste WA beperkt casco verzekeringen onderling?

ABN AMRO heeft een van de beste nieuwwaarderegelingen en dekking bij cascoschade. InShared en HEMA scoren goed op hulpverlening in het binnen en buitenland. Hiervoor geldt een ruime dekking.

Vervangend vervoer bij de WA beperkt casco autoverzekering na diefstal

Als je een WA beperkt casco dekking hebt ben je ook verzekerd tegen diefstal. Na diefstal heb je meestal tijdelijk vervangend vervoer nodig. Uit het onderzoek van Moneyview bleek dat 49% van de verzekeraars geen vervangend vervoer aanbiedt bij diefstal van de auto. Wil jij graag vervangend vervoer na diefstal? Dan is het verstandig om dit na te gaan in de voorwaarden van de verzekeraar.

De onderzochte verzekeraars voor de beste WA beperkt casco verzekering

In het onderzoek zijn veel verzekeraars meegenomen door Moneyview. Zie voor meer informatie hier. Voorbeelden van verzekeraars die in het onderzoek zitten zijn ABN AMRO, AEGON, Centraal Beheer, FBTO, HEMA, InShared, Nationale Nederlanden, OHRA en Univé

Lees ook over de beste all risk en beste WA verzekeringen

Naast de beperkt casco is er ook onderzoek gedaan naar de beste all risk verzekeringen en de beste WA verzekeringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *