Hoe verandert mijn premie na een verhuizing?

Een verhuizing is een grote stap in het leven die verschillende aspecten met zich meebrengt, waaronder ook de verzekeringen. Een van de belangrijkste verzekeringen waarvan de premie kan veranderen na een verhuizing is de autoverzekering. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hoe je premie verandert na een verhuizing, de factoren die hierbij een rol spelen, en wat je kunt doen om jezelf voor te bereiden op deze veranderingen.

Verandering van postcode en premie

Een van de belangrijkste factoren die de premie van je autoverzekering beïnvloeden na een verhuizing is de verandering van je postcode. Na een verhuizing moet je de nieuwe postcode doorgeven aan de autoverzekeraar. Verzekeraars gebruiken de postcode van je nieuwe adres om het risico op schade en diefstal te bepalen. Als je verhuist naar een gebied met een hoger risico op auto-ongelukken of diefstal, kan je premie stijgen. Omgekeerd, als je naar een gebied met een lager risico verhuist, kan je premie dalen. Het is belangrijk om te begrijpen dat verzekeraars elke postcode anders beoordelen op basis van historische gegevens en statistieken met betrekking tot auto-ongelukken, diefstal en andere risicofactoren. Na een verhuizing verandert dus vaak je premie voor de autoverzekering.

Berekenen FBTO autoverzekering

  • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
  • Zelfde no-claim voor tweede auto

Voorbeelden van premiewijziging na een verhuizing

Ter illustratie hebben we hieronder twee voorbeelden berekend die aantonen wat er gebeurt met de premie voor de autoverzekering na een verhuizing. Voor deze berekening is uitgegaan van nul schadevrije jaren en een leeftijd van 35 jaar.

  1. Als je woont in Leiden en je wilt een Suzuki Swift allrisk verzekeren dan betaal je bij Allianz Direct aan premie € 69,08,- per maand. Verhuis je naar het oosten van het land, naar de stad Dieren, dan is dezelfde autoverzekering bij Allianz Direct € 59,96,- per maand. Dit scheelt bijna € 10,- per maand. Dit is een afname van ruim 13%.
  2. Woon je in Slagharen en heb je een Renault Clio dan kost een allrisk verzekering bij InShared je € 63,70,- per maand. Verhuis je vervolgens naar Rotterdam centrum? Dan betaal je voor dezelfde verzekering € 88,98,-. Dit is een stijging van ruim 39% van je autoverzekeringspremie na de verhuizing.

Het belang van vergelijken

Een verhuizing is een goed moment om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen methode om risico’s te beoordelen en premies te berekenen, wat kan leiden tot aanzienlijke verschillen tussen de premies. Zo kan FBTO voor jou de goedkoopste zijn in de stad waar je nu woont, maar de duurste in de stad waar je naar toe verhuist.

allianz direct logo nieuw

Bereken Allianz Direct autoverzekering

  • €0,- eigen risico
  • Altijd vervangend vervoer bij schade

Tips bij verhuizen

  • Informeer je autoverzekeringsmaatschappij: Zodra je weet dat je gaat verhuizen, neem dan contact op met je huidige verzekeringsmaatschappij om hen op de hoogte te stellen van je verhuizing. Ze kunnen je informeren over eventuele veranderingen in je premie.
  • Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen: Neem de tijd om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken nadat je bent verhuisd. Vergelijken helpt je inzicht te krijgen in de premies en dekkingen die beschikbaar zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *