Meer dan halvering schade tijdens de jaarwisseling

Het Verbond van Verzekeraars meldt dat de particulier verzekerde schade aan woningen en auto’s uitgekomen is op ongeveer 6 miljoen euro. De daling is ongeveer 60% ten opzichte van een “normaal” oud en nieuw. In normale jaren is de schadepost voor verzekeraars 14 miljoen euro. Het Verbond van Verzekeraars concludeert dit aan de hand van meldingen van Stichting Salvage, een stichting die namens brandverzekeraars eerste hulp na brand biedt aan verzekerden. Deze stichting ontving 56% minder meldingen dan de jaarwisseling van 2019/2020.

auto brand

Minder schade aan auto’s

Het Verbond van Verzekeraars ziet ongeveer 1,5 miljoen euro schade voor patriculiere autoverzekeringen. Er waren deze jaarwisseling minder incidenten, zoals autobranden. Verzekeraars ondersteunen de maatregelen die voor een veiliger oud en nieuw zorgen, zoals het vuurwerkverbod. Het aantal claims op autoverzekeringen ligt ongeveer 40% lager dan in andere jaren. In de afgelopen jaren was er een flinke toename aan autobranden. Ook dit jaar zijn er de nodige auto’s in vlammen opgegaan. Brandschade aan auto’s is alleen gedekt bij een WA plus autoverzekering of allrisk autoverzekering.

Ook auto verzekeren tegen autobrand?

Sluit een WA plus of allrisk verzekering af. Begin snel met het vinden van zo’n verzekering door de autoverzekering te vergelijken. De autoverzekering afsluiten kan bij veel verschillende verzekeraars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *