Nieuw schadevrije jaren systeem vertraagd met minimaal zes maanden

Het nieuwe schadevrije jaren systeem, zoals omschreven in dit bericht. Wordt uitgesteld met zes maanden. Het sectorbestuur Schade van het Verbond van Verzekeraars heeft een advies vanuit de projectorganisatie overgenomen voor het nieuwe systeem voor schadevrije jaren met minimaal een halfjaar uit te stellen. De beoogde ingangsdatum was 1 juli 2024 met een overgangstermijn van zes maanden voor particuliere polissen en vierentwintig maanden voor zakelijke polissen.

De transitie naar het nieuwe systeem heeft vertraging opgelopen. Hierdoor is de voorbereiding van de aansluiting door alle deelnemers op het systeem ook vertraagd. De invoering van het systeem moet soepel verlopen, omdat de verandering veel impact heeft op verzekeraars, verzekerden en gevolmachtigden. In samenwerking met de Stichting EPS en alle andere betrokkenen wordt een nieuwe ingangsdatum vastgesteld. Deze datum wordt later bekend gemaakt. Doordat de ingangsdatum in de bedrijfsregeling 11 wordt gewijzigd moet deze wijziging ook voorgelegd worden aan de Algemene Ledenvergadering van het Verbond. Deze vergadering is gepland op 26 juni 2024.

Op zoek naar een autoverzekering met hoge korting?

Je korting wordt bepaald aan de hand van het aantal schadevrije jaren. Hoe meer jaren schadevrij, hoe meer korting je ontvangt. Bij FBTO ontvang je na 8 jaar al de maximale korting van 75%. Bereken snel een autoverzekering bij FBTO.

Berekenen FBTO autoverzekering

  • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
  • Zelfde no-claim voor tweede auto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *