Nieuwe auto gekocht: Kan ik mijn autoverzekering overzetten naar een andere auto?

Het is een opwindend moment wanneer je een gloednieuwe auto koopt. Naast het gevoel van trots en opwinding dat gepaard gaat met het bezitten van een nieuw voertuig, moet je ook nadenken over de autoverzekering voor je nieuwe aanwinst. Als je al een bestaande autoverzekering hebt voor een ander voertuig, rijst vaak de vraag: “Kan ik mijn huidige autoverzekering overzetten naar mijn nieuwe auto?” Het antwoord is meestal ja, maar er zijn enkele belangrijke stappen en overwegingen die je moet maken. Hier zijn een aantal nuttige tips om je te helpen:

1. Neem contact op met je huidige verzekeraar: De eerste is contact opnemen met je huidige autoverzekeringsmaatschappij. Dit is het snelste te regelen omdat ze al bekend zijn met je persoonlijke gegevens en rijgeschiedenis. Informeer hen over je nieuwe auto door het nieuwe kenteken door te geven. Vraag wat de gevolgen zijn voor je autoverzekering. Hoeveel ga je bijvoorbeeld betalen aan premie voor je nieuwe auto?

2. Ga na of de nieuwe premie vergelijkbaar is met de premies van andere autoverzekeraars. Jouw nieuwe auto kan mogelijk veel goedkoper verzekerd worden bij een andere autoverzekeraar. Het type auto dat je hebt heeft namelijk veel invloed op de premie. Omdat jij al je nieuwe premie bij je huidige verzekeraar bent nagegaan, kan je makkelijk deze vergelijken met andere verzekeraars.

3. Overweeg de dekkingsopties. Het overschakelen naar een andere auto kan ervoor zorgen dat jouw dekkingsbehoefte wijzigt. Mogelijk voldoet jouw huidige dekking niet aan je wensen.  Overweeg of de dekking die je had voor je vorige auto nog steeds geschikt is voor je nieuwe voertuig. Doe dit in combinatie met de premie die je betaalt of gaat betalen. Betaal je bij een nieuwe verzekeraar iets meer premie, maar heb je wel een uitgebreidere dekking (bijvoorbeeld een aanschafwaarderegeling)? Dan is die nieuwe verzekering mogelijk interessanter.

Kijk eens bij de volgende autoverzekeraars voor de verzekering van jouw nieuwe auto

inshared logo

InShared autoverzekering

Een goede premie en degelijke voorwaarden bij InShared.
Gratis vervangend vervoer
24/7 alarmcentrale bij nood of pech wereldwijd

centraal beheer logo

Centraal Beheer autoverzekering

Passend vervangend vervoer (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)
 Vergelijk de pakketten en stel zelf je autoverzekering samen
 Krijg 3 jaar lang de aanschafprijs van jouw auto terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco of All Risk)

fbto logo

FBTO

Uit te breiden met diverse modules, zoals pechhulp, rechtsbijstand en inzittendenverzekering
Korting tot wel 75%

Mocht je de keuze maken om je autoverzekering te behouden omdat deze qua voorwaarden en premie prima is. Dan ben je na het overzetten snel klaar! Na het doorgeven van je nieuwe kenteken hoef je verder niks te doen. 

Vergeet niet de oude verzekering op te zeggen bij overstappen naar nieuwe verzekeraar

Stap je wel over naar een nieuwe autoverzekeraar omdat dit voor jou betere voorwaarden en/of premie geeft? Dan moet je de oude polis wel opzeggen van je vorige auto. De auto heb je misschien al verkocht, maar dat betekent niet dat jouw autoverzekering automatisch stopgezet wordt. Dit moet je vaak zelf nog doen. Veel plezier met de nieuwe auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *