Schade door grote hagelstenen. Zo zit het met de dekking

Soms kunnen zo groot zijn als tennisballen. Hagelstenen. In Italië was het afgelopen week raak. Een aantal auto’s van toeristen waren helemaal vernield door de harde hagelbollen. Hoe zit het met de dekking vanuit de autoverzekering voor dit soort schade?

Deuken en ruitschade door hagelstenen is alleen gedekt onder de WA beperkt casco (WA plus) en all risk dekking. Met alleen een WA verzekering draai je zelf voor de kosten op.

gat in ruit auto

Schadevrije jaren blijf je behouden

Een schadeclaim als gevolg van natuurschade door hagel heeft geen gevolgen voor je schadevrije jaren. Je blijft daarmee gewoon de no-claim korting behouden die je al had.

Na schade zo snel mogelijk melden

Je moet als verzekerde zo snel mogelijk de schade melden bij de autoverzekeraar. Wacht er niet te lang mee anders kunnen vragen gesteld worden of alle schade wel als gevolg van de hagel is geweest.

Berekenen FBTO autoverzekering

  • Pechhulp module af te sluiten
  • Binnen Nederland en Europa

ca. €30,50 p/m

Mogelijk wel eigen risico dat je moet betalen

Afhankelijk van je verzekeraar moet je mogelijk een eigen risico betalen bij een schadeclaim als gevolg van hagel. Dit bedrag ligt meestal tussen de 100 en 250 euro.

Vervangend vervoer niet altijd een garantie

Als je een kapotte ruit hebt mag je niet verder rijden. Dit is onveilig. Mogelijk kom je in aanmerking voor vervangend vervoer. Check dit bij je verzekeraar. Soms moet je vervangend vervoer aanvullend verzekerd hebben.

Check je groene kaart of je in het land waar je bent verzekerd bent

Je bent niet in alle landen verzekerd. De meeste landen in Europa wel. Bekijk de groene kaart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven