Tips om parkeerschade te voorkomen

Veel blikschades met de auto worden veroorzaakt tijdens het parkeren of hebben met parkeren te maken. Veel van dit soort schades kunnen voorkomen worden door deze handige tips:

1 | Klap uw spiegels in

Het kan voorkomen dat onoplettende bestuurders uw spiegel raken. Het is daarom verstandig om altijd uw spiegels in te klappen na het parkeren. Het komt ook vaak voor dat vandalen spiegels van auto’s af slaan. Door uw spiegels in te klappen zorgt u ervoor dat de kans dat dit gebeurd wordt verkleind.

2 | Parkeer niet op de hoek van de straat

Op de hoek van de straat parkeren betekent dat u een risico loopt dat auto’s om de hoek komen rijden, niet op tijd kunnen remmen en uw auto raken. Is er geen andere plek te vinden? Zorg er dan voor dat u zo dicht mogelijk tegen de stoeprand geparkeerd staat.

3 | Zoek een plek waar u makkelijk kunt inrijden

Veel schades gebeuren doordat mensen in plekken proberen te parkeren die te krap zijn. De auto wordt in zijn achteruit gezet en door slecht zicht en een krappe ruimte wordt snel schade gereden. Als u onzeker bent over de plek, rij dan even verder en zoek een plek met meer ruimte en overzicht.

4 | Vermijd donkere of afgezonderde plekken om te parkeren

Zorg ervoor dat u de auto parkeert op een goed zichtbare plek. Zo voorkomt u dat dieven of inbrekers uw auto of spullen proberen te stelen.

5 | Parkeer niet vlakbij feesten of evenementen

Een feest of evenement betekent dronken gasten. In sommige gevallen kunnen deze baldadig worden en uw auto beschadigen. Of wellicht plassen ze tegen uw auto. Zorg ervoor dat u niet vlakbij een feest of evenement parkeert (tenzij er een goede beveiliging op het parkeerterrein is).

6 | Zorg voor een camera voor achteruitrijden

Met een camera voor achteruitrijden heeft u veel beter zicht bij bijvoorbeeld het fileparkeren. Een camera of sensor voorkomt schade tijdens het parkeren. U kunt in veel gevallen deze technologie laten inbouwen in uw auto.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *