Twee auto’s samenvoegen voor weinig en voor veel verkopen

Het was een activiteit die drie mannen uit Alphen aan den Rijn uitvoerde. Van tientallen mensen werden auto’s gestolen en werden sloopauto’s met gestolen auto’s samengesteld. Met deze strategie verdiende de drie mannen waarschijnlijk flink wat geld. Het is echter natuurlijk ten strengste verboden.

De zaak kwam aan het licht toen een verzekeraar melding deed bij de politie. Een auto was opgegeven als gestolen bij de verzekeraar. Echter in de auto zat een baken waardoor het duidelijk was dat de auto zich in een loods in Bodegraven bevond. De politie trof veel verschillende losse auto onderdelen aan.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachten zich al enkele jaren bezig hebben gehouden met het omkatten en verkopen van auto’s. De verdachten kochten sloop en import auto’s in en gaven ook opdracht om auto’s te laten stelen. De beste onderdelen van de verschillende auto’s werden samengevoegd en vervolgens werden de auto’s als legale auto’s verkocht.

Uiteindelijk zijn de mensen die een dergelijke auto hebben gekocht ook de dupe van de praktijken van deze verdachten.

Er wordt tussen de vijf en vier jaar geeist tegen de verdachten. Op het moment van schrijven moet de rechtbank nog uitspraak doen. Lees meer over deze zaak op de site van het OM.

Auto verzekeren tegen diefstal?

Heb jij een gewild autotype die vaak wordt gestolen? Denk er dan eens aan om de auto te verzekeren tegen diefstal. We hebben in volgend artikel uitgelegd bij welke verzekering je gedekt bent tegen auto diefstal. Lees meer over auto verzekeren tegen diefstal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven