Verhuizen naar een andere stad: tips om je autoverzekering bij te werken en geld te besparen

Verhuizen naar een nieuwe stad is een spannend avontuur vol nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Naast het regelen van de verhuizing en het ontdekken van de buurt, moet je ook enkele belangrijke administratieve zaken oppakken. Eén van die belangrijke zaken is het bijwerken van je autoverzekering. We geven drie handige tips waarmee je je autoverzekering kunt updaten en tegelijkertijd geld kunt besparen.

Tip 1: Informeer je huidige verzekeraar over je verhuizing.

Zodra je je nieuwe stad hebt gekozen en je nieuwe adres hebt, is het belangrijk om je verzekeraar op de hoogte te stellen van je verhuizing. Dit stelt hen in staat om je polis bij te werken met de juiste adresgegevens. Jouw premie wordt namelijk ook bepaald aan de hand van waar je woont. Het verhuizen naar een andere stad kan dus van invloed zijn op je premie. Sommige steden hebben hogere verzekeringskosten vanwege factoren zoals druk verkeer, diefstal of hoge criminaliteitscijfers. Door je verzekeraar te informeren over je verhuizing, kunnen ze de nodige wijzigingen aanbrengen. De verzekeraar verwacht ook van jou dat je deze wijziging doorgeeft.

Berekenen FBTO autoverzekering

  • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
  • Zelfde no-claim voor tweede auto

ca. €30,50 p/m

Tip 2: Vraag naar de nieuwe premie bij je huidige verzekeraar.

Nadat je de verhuizing hebt doorgegeven vraag direct naar de hoogte van jouw nieuwe premie. Zo weet jij of je meer of minder gaat betalen voor de autoverzekering in de toekomst op je nieuwe woonplek.

Tip 3: Vergelijk prijzen en dekkingen.

Verhuizen naar een andere stad bied je de perfecte gelegenheid om je autoverzekering opnieuw te bekijken en mogelijk geld te besparen. Autoverzekeringsmaatschappijen hanteren verschillende tarieven per stad. Het maakt bijvoorbeeld verschil of jij in Leiden of Amsterdam woont. Maak gebruik van online vergelijkingshulpmiddelen en vraag prijzen op bij verschillende verzekeraars om de beste deal te vinden. Vergelijk de deals met de nieuwe premie die jij krijgt bij je huidige verzekeraar. Ben je elders mogelijk veel goedkoper uit? Dan is het de wellicht de moeite waard om over te stappen.

Let niet alleen op de prijs, maar ook op de dekking die ze bieden. Een iets hogere premie kan de moeite waard zijn als het betekent dat je uitgebreidere dekking krijgt. Een autoverzekering is persoonlijk dus waar je voor kiest is afhankelijk van wat je zelf zoekt.

Verhuis met vertrouwen en bespaar geld op je autoverzekering

Verhuizen naar een andere stad brengt veel veranderingen met zich mee, waaronder het bijwerken van je autoverzekering. Neem de tijd om deze tips toe te passen en begin je nieuwe hoofdstuk met gemoedsrust en een verstandig bijgewerkte autoverzekering. Veel succes met je verhuizing!

allianz direct logo nieuw

Bereken Allianz Direct autoverzekering

  • €0,- eigen risico
  • Altijd vervangend vervoer bij schade

ca. €28,00 p/m

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *