Verveling tijdens de lockdown? Bekijk de autoverzekering

De tweede lockdown zorgt ervoor dat we deze kerstvakantie minder kunnen ondernemen. De horeca en winkels zijn gesloten en spontane bezoekjes aan vrienden en familie zit er ook niet meer in. Hopelijk komen we snel uit deze vervelende periode. Heb je minder plannen dan normaal door de lockdown? Probeer het van een positieve kant te bekijken. Je hebt misschien nu meer tijd om te kijken naar jouw vaste lasten. Neem bijvoorbeeld je energierekening, telefoon, abonnementen, maar ook de autoverzekering. Misschien rij je nu toch veel minder tijdens de corona periode. Is dan een all risk verzekering dan nog wel relevant? Misschien kan je de verzekering tijdelijk afwaarderen naar een goedkopere WA variant. Of misschien heb jij nooit tijd gehad om te kijken naar de premie van de autoverzekering. Check of onderstaande situaties voor jou van belang zijn:

1. Je rijdt door de lockdown / corona periode veel minder in de auto

Misschien heb je wel een all risk verzekering voor jouw auto. Deze verzekering dekt schade die jij zelf veroorzaakt tijdens het autorijden. Mogelijk heb je deze verzekering destijds afgesloten omdat je veel op de weg was. Nu met corona rij je veel minder en is de uitgebreide dekking niet meer nodig. Kijk of je bij jouw verzekeraar kan oversluiten naar een WA dekking of begin een nieuwe autoverzekeraar te zoeken met een lagere premie!

2. Je hebt nooit gekeken naar de autoverzekering vanwege tijdgebrek. Nu met de lockdown heb je meer tijd

Als je ooit een aantal jaren geleden een autoverzekering hebt afgesloten en deze nooit meer hebt veranderd dan is de kans groot dat jouw premie te hoog is. De premies van autoverzekeraars veranderen regelmatig. Wij snappen dat meeste mensen niet vaak de tijd zullen nemen om de autoverzekering onder de loep te nemen, maar wellicht met de lockdown dat je een half uurtje de tijd hebt om het een en ander uit te zoeken. Een goed startpunt is om de autoverzekering te vergelijken. Begin snel de autoverzekering te berekenen.

3. Minder auto’s op de weg en minder schade – Verlagen verzekeraars hun premie?

De corona periode verandert ons gedrag. We reizen namelijk minder. Zeker tijdens de lockdown wordt er veel minder gereden. Als er minder gereden wordt dan vallen er minder schades. Dit zorgt voor een lagere premie nietwaar? Dit klopt deels. De verzekeraars wegen inderdaad het aantal schades mee in de berekening van de premie, echter een paar lockdowns hebben niet heel veel invloed op de premie. De autoverzekeraar kijkt over de langere termijn. Het is wel in te denken dat door corona meer mensen zullen thuiswerken, waardoor het structureel minder druk op de weg wordt. In dat geval zullen de premies over (middel)lange termijn mogelijk zakken. Er zijn verzekeraars die nu al adverteren met een lagere premie door minder schades vanwege rustige wegen door corona. Desalniettemin is het aan te raden om te kijken of corona impact heeft gehad op jouw autoverzekering premie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *