Vuurwerkverbod leidt niet tot minder schade

Het vuurwerkverbond van 2021/2022 leidt niet tot minder schade. De schade is volgens verzekeraars vergelijkbaar met een normale oud en nieuw zonder beperkingen. De schade is 8 miljoen aan woningen en 2 miljoen aan auto’s. De werkelijke schade is hoger omdat medische kosten en claims van zakelijke verzekeringen nog niet zijn meegerekend.

siervuurwerk

Meer vuurwerk dan vorig jaar

Er is afgelopen jaarwisseling meer vuurwerk afgestoken dan vorig jaar toen er ook een verbod goldt. De algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars zegt dat er een sprake is van een schadebeeld zoals bij een normale jaarwisseling zonder verbod.

Meer autobranden en vandalisme

Tijdens de jaarwisseling zijn er meer autobranden en vandalisme dan vorig jaar. Verzekeraars verwachten dat het aantal claims bij particuliere autoverzekeringen weer is toegenomen. Tijdens oud en nieuw zijn verschillende auto’s in vlammen opgegaan. Autobrand is alleen gedekt bij allrisk en beperkt casco. Als er sprake is van bewust aansteken dan spreken we van vandalisme. In dat geval is alleen een allrisk verzekering dekkend. Als je alleen een WA verzekering hebt dan kan je brandschade aan de auto niet claimen. Verzekeraars zien deze schade niet terug in de claims.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *