Waar op letten bij de autoverzekering als je met pensioen bent?

Ben je of ga je bijna met pensioen? Dan is het verstandig om even te kijken naar je autoverzekering.

De juiste autoverzekering kiezen voor je pensioen

Wanneer je met pensioen gaat, verandert er veel in je leven. Eén aspect dat je moet overwegen, is je autoverzekering. De autoverzekering die je had toen je nog werkte, is mogelijk niet meer de beste optie voor je als gepensioneerde. In dit artikel bespreken we hoe je de juiste autoverzekering kiest en hoeveel dekking je nodig hebt nu je met pensioen bent.

Hoeveel rij je nog tijdens je pensioen?

Het eerste wat je moet overwegen is hoe vaak je nog rijdt. Nu je niet meer naar je werk hoeft, rijd je waarschijnlijk minder kilometers per jaar. Dit kan invloed hebben op het type dekking dat je nodig hebt. Als je minder rijdt, kun je mogelijk overschakelen naar een goedkopere verzekering met een lagere dekking. Je kan in ieder geval je verzekeraar inlichten dat jouw kilometrage af gaat nemen.

Van leaseauto naar eigen auto

Wellicht heb je altijd lease gereden op je werk en moet je door pensioen de auto inleveren. Als je een eigen auto gaat kopen dan moet je ook zelf een verzekering hiervoor afsluiten. Het is verstandig om verschillende autoverzekeringen te vergelijken.

InShared autoverzekering

  • Dagelijks opzegbaar
  • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Eigen risico

Een ander aspect om te overwegen, als je met pensioen gaat, is het eigen risico van je autoverzekering. Het eigen risico is het bedrag dat je moet betalen als je een claim indient. Overweeg of je het eigen risico wilt verhogen om je maandelijkse premie te verlagen. Als je financieel comfortabel bent en bereid bent om een hoger eigen risico te dragen, kan dit een manier zijn om te besparen op je autoverzekering. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet het risico wilt lopen dat je een groot bedrag in een keer moet betalen door middel van het eigen risico. Je kan er dan ook voor kiezen om een hogere premie te betalen in ruil voor geen eigen risico.

Korting voor gepensioneerden bij de autoverzekering

Gepensioneerden krijgen op veel gebieden korting. Denk bijvoorbeeld aan verschillende 65+ kortingspassen. Voor autoverzekeringen worden vaak geen kortingen gegeven. Het is zelfs zo dat bij sommige autoverzekeraars oudere deelnemers meer premie gaan betalen naarmate hun leeftijd toeneemt. Daarom is het voor gepensioneerden juist belangrijk om elk jaar te kijken of ze niet teveel premie betalen voor de autoverzekering.

Vergelijken van verzekeraars tijdens je pensioen

Omdat de premie toeneemt naarmate je ouder wordt is het belangrijk om jaarlijks te kijken of je niet teveel premie betaalt bij je huidige verzekeraar. Dit kan je gemakkelijk doen binnen 10 minuten door de autoverzekering te vergelijken. Er zijn diverse sites waar je kan vergelijken. Bijvoorbeeld Independer.

Conclusie autoverzekering en pensioen

Het kiezen van de juiste autoverzekering als je met pensioen bent, is een belangrijke beslissing. Overweeg hoe vaak je rijdt, het eigen risico en check jaarlijks je verzekering. Vergeet niet om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Op die manier kun je de autoverzekering vinden die het beste bij je past en die je gemoedsrust geeft terwijl je geniet van je pensioen.

FBTO autoverzekering

  • Dagelijks opzegbaar
  • Gemakkelijk om van en op over te stappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *