Wat moet ik doen als mijn autoverzekeringsmaatschappij van naam verandert?

Het kan verwarrend zijn als je ontdekt dat je autoverzekeringsmaatschappij van naam is veranderd. Dit gebeurt wel eens na een wijziging van de strategie van een verzekeraar of na een overname.

Bij een naamswijziging van de autoverzekeraar: Check direct alle communicatie van de verzekeraar voor specifieke instructies. Verifieer dat je polis nog steeds actief is en alle voorwaarden ongewijzigd zijn. Neem bij onduidelijkheden contact op met de klantenservice van de verzekeraar om je vragen te stellen en je gegevens up-to-date te houden.

Verzamel alle relevante informatie

Lees alle correspondentie grondig door

Begin met het zorgvuldig doorlezen van elke e-mail of brief die je van je verzekeraar hebt ontvangen. In deze communicatie staat meestal waarom de naamsverandering heeft plaatsgevonden, wat er voor jou verandert en wat je eventueel moet doen. Dit kan variëren van niets tot het bijwerken van je gegevens of bijvoorbeeld het opnieuw instellen van automatische betalingen.

Berekenen InShared autoverzekering

  • 3 jaar nieuwwaarde regeling
  • Gratis vervangend vervoer

Overname schadeverzekeraar

Als een verzekeraar besluit haar portefeuille, of een deel daarvan, over te dragen aan een andere verzekeraar, moet zij vooraf goedkeuring krijgen van de Nederlandsche Bank (DNB). Dit is ook vereist bij geplande fusies of splitsingen waarbij de portefeuille wordt overgedragen. Voor schadeverzekeringen heeft de verzekeraar de mogelijkheid om ook goedkeuring te vragen aan elke polishouder. Indien er sprake is van een overname dan kan het zijn dat de verzekeraar goedkeuring vraagt aan jou als polishouder.

Controleer je verzekeringspolis

Ga na of je polisnummer en de dekking ongewijzigd zijn gebleven. Een naamsverandering van de verzekeringsmaatschappij hoeft niet te betekenen dat de voorwaarden van je autoverzekering veranderen, maar het is essentieel dit te laten bevestigen. Als je iets niet begrijpt of als er wijzigingen zijn aangebracht, neem dan contact op met je verzekeraar.

Aarzel niet om de klantenservice van je verzekeraar te bellen als je vragen hebt over de naamsverandering of je polis. Zij kunnen specifieke details verstrekken en helpen bij eventuele problemen. Een goede verzekeraar zal proactief communiceren en klaarstaan om je zorgen weg te nemen.

Berekenen FBTO autoverzekering

  • Hele jaar door aanvullende modules aan- en uitzetten
  • Zelfde no-claim voor tweede auto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *