Winterstorm Bella, verzekerd tegen schade?

De dag na tweede kerstdag is het stormen geblazen met winterstorm Bella. Steeds vaker komen er stormen voor in Nederland. Hierdoor ontstaat veel schade aan bedrijven, huizen en ook aan auto’s. Ben jij verzekerd tegen stormschade?

Met een WA verzekering ben je niet verzekerd tegen stormschade

Alleen een WA verzekering is niet genoeg om je te dekken tegen schade veroorzaakt door een storm. Een WA verzekering dekt namelijk alleen schade die jij met de auto aan anderen veroorzaakt. Als je een dekking wilt voor stormschade dan moet je de WA verzekering uitbreiden met een beperkt casco dekking. Dit wordt ook wel WA plus autoverzekering genoemd.

WA plus autoverzekering dekt wel stormschade

Als er tijdens een storm een boom omvalt op jouw auto dan kan de schade enorm zijn. Vaak is de auto total loss. Heb je een WA plus autoverzekering? Dan is dit soort schade gedekt. Ook andere soorten schade die verband houden met de storm zijn gedekt.

Ook een all risk verzekering dekt stormschade

De all risk verzekering is de meest uitgebreide variant. Deze dekt schade aan de eigen auto wanneer je dit zelf hebt veroorzaakt, maar ook schade door stormen.

Steeds meer stormen in Nederland verhoog nu je autoverzekering dekking!

Door klimaatverandering ziet het er niet naar uit dat de stormen in Nederland zullen afnemen. De kans is groter dat er steeds meer stormen komen. Daarmee groeit ook de kans op schade door bijvoorbeeld omvallende bomen. Zorg ervoor dat je goed verzekerd ben en sluit een WA + autoverzekering af.

Lees ook eens over de volgende onderwerpen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *