Overstappen Zorgverzekering? Pak ook gelijk de Autoverzekering mee!

Zo vlak voor het einde van het jaar stappen veel mensen over op een andere zorgverzekering. Als u dan toch bezig bent, waarom dan ook niet even uw autoverzekering controleren? De premie van de autoverzekering stijgt regelmatig dus is het de moeite waard om even te controleren of u niet teveel betaalt voor de autoverzekering. Wellicht kunt u in het nieuwe jaar tientallen euro’s besparen bij een andere autoverzekeraar. Zo kunt u in 2018 met een gerust hart de weg op zonder al teveel te betalen! Vergelijk uw autoverzekering op deAutoverzekering.com. Fijne jaarwisseling toegewenst!

Vergelijk autoverzekering

 

Overstappen Zorgverzekering? Pak ook gelijk de Autoverzekering mee!
1 (20%) 2 votes

Prijsverschillen van tot 460 euro voor dezelfde autoverzekering in dezelfde straat!

Het klinkt bizar maar toch is het echt waar. Er zijn verzekeraars op de markt die voor precies dezelfde autoverzekering tot 77% meer premie vragen als je een aantal huisnummers verderop woont. Ook zijn er enorme verschillen tussen autoverzekeraars zelf. Vergelijkingssite Pricewise heeft onderzoek gedaan naar de verschillen in premies voor de wettelijk verplichte WA autoverzekering van 22 verschillende autoverzekeraars in ruim 4000 verschillende postcodes. In dit artikel de achtergrond en de bevindingen uit dit onderzoek.

Het onderzoek prijsverschillen autoverzekering

Het onderzoek is uitgevoerd vooral met de focus op de grote steden. Hierbij zijn 3500 postcodes van Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht onder de loep genomen. De overige 500 postcodes besloegen kleinere gemeenten.

Uit de analyse van de gegevens blijkt dat prijsverschillen binnen de WA autoverzekering in de grote steden vooral ontstaan als een specifieke straat meerdere postcodes bevat. In de kleinere plaatsen zijn de verschillen op te merken in de dorpen zelf.

Pricewise heeft voor hun onderzoek gebruik gemaakt van 1 specifiek profiel (middelbare man met een Volkswagen Gold uit 2008) voor de berekening van de WA autoverzekering op verschillende postcodes en straten. Er is specifiek alleen gekeken naar de WA dekking, omdat dit de wettelijk verplichte autoverzekering betreft. Verschillen kunnen door alleen naar de WA verzekering te kijken op deze manier niet verklaard kunnen worden door de extra dekking (zoals bijvoorbeeld het geval is met een WA beperkt casco of WA volledig casco autoverzekering).

 

Opvallendste prijsverschillen autoverzekering

De opvallendste bevinding is dat de grote verschillen vooral in de grote steden zichtbaar zijn. Het grootste absolute verschil betreft in Rotterdam op de Dorpsweg. Een WA autoverzekering van specifieke verzekeraar Lancyr kost op huisnummer 189 circa €53 per maand terwijl op nummer 64 de verzekering circa 92 euro per maand kost! Dit is een enorm verschil van 73%. Op jaarbasis komt dit neer op bijna €460,-!

Het grootste percentuele verschil is te vinden op de Dordtselaan (ook in Rotterdam). De autoverzekering van Avero Achmea kost op huisnummer 62 circa €30 duurder dan op nummer 163. Op jaarbasis komt dit neer op bijna €354,-.

In de kleine dorpen zijn de verschillen ook groot. Hier zijn uitschieters gevonden met verschillen tot 59% met een maximaal verschil van bijna €230,- per jaar. De verschillen met steden zijn lager omdat het risico op schade in dorpen lager is.

Deze grote verschillen laten weer zien dat het handig is om zo nu en dan rond te kijken naar een nieuwe autoverzekering. Autoverzekering vergelijken is dan een eerste stap naar de zoektocht voor een goedkopere autoverzekering.

Grootste prijsverschillen per grote stad

Hieronder samengevat de grootste verschillen per grote stad.

Amsterdam prijsverschil autoverzekering

Pieter Callandlaan. Een verschil gevonden van een minimale WA verzekering van circa €53 per maand en maximaal circa €92 per maand. Op jaarbasis een verschil van ongeveer 464 euro. Percentueel verschil van maar liefst 73%

Den Haag prijsverschil autoverzekering

De Gaarde. Een verschil gevonden van een minimale WA verzekering van circa €62 per maand en maximaal €96 euro per maand. Op jaarbasis een verschil van ongeveer 410 euro. Percentueel verschil van maar liefst 55%.

Rotterdam prijsverschil autoverzekering

Dorpsweg. Een verschil gevonden van een minimale WA verzekering van circa €53 per maand en maximaal circa €92 per maand. Op jaarbasis een verschil van ongeveer 464 euro. Percentueel verschil van maar liefst 73%

Utrecht prijsverschil autoverzekering

Vechtplantsoen. Een verschil gevonden van een minimale WA verzekering van circa €55 per maand en maximaal circa €92 per maand. Op jaarbasis een verschil van ongeveer 448 euro. Percentueel verschil van maar liefst 40%.

Ook grote prijsverschillen tussen de verschillende autoverzekeraars!

Naast de prijsverschillen per straat is er ook geconstateerd dat er enorme prijsverschillen zijn tussen de verschillende autoverzekeraars. Een voorbeeld is dat voor een WA verzekering op de van Speykstraat 112 in Rotterdam bij Generali autoverzekering circa €38 per maand betaald en bij Nationale Nederlanden €97 per maand. Dit is dus voor precies dezelfde WA autoverzekering, maar dan bij verschillende verzekeraars. Nu verschilt qua inhoud de dekking niet zoveel, omdat wettelijk bepaald is hoe de basisdekking van de WA verzekering eruit ziet. De verschillen tussen de WA verzekeringen zijn dus miniem. Het verschil in bovengenoemd voorbeeld komt neer op een verschil van ruim €700,- per jaar.

Hoe bepalen verzekeraars de premieverschillen?

De meerderheid van de onderzochte autoverzekeraars (14 van de 22) past het zogeheten microzoning toe. Dit betekent dat de premies van de autoverzekering al kan verschillen als de laatste letter van de postcode verschilt. 6 van de 22 verzekeraars kijkt iets breder voor het bepalen van de premie. Deze kijken alleen naar de vier letters van de postcode (hier hebben de letters van de postcode geen invloed). De 2 laatste verzekeraars in het onderzoek kijken naar verschillen per regio, dus naar alleen verschillen tussen de eerste twee cijfers van de postcode.

De verwachting is dat de verschillen op microniveau gaan toenemen naarmate er steeds meer data beschikbaar komt voor de verzekeraar om te gebruiken in de calculatie van de autoverzekering premie. Meeste verzekeraars zijn ook open over het feit dat de verschillen in de verzekering ontstaan door microzoning. Zij beargumenteren dat er een verschil is in schadelast en schadefactoren op het microniveau. Dit rechtvaardigt de verschillen in de autoverzekering premie.

Autoverzekering vergelijken

Nu we weten dat sommige autoverzekeraars microzoning toepassen en dat er tussen de verschillende autoverzekeraars ook enorme verschillen bestaan is het wellicht handig om te kijken of u goedkoper uit kunt zijn met de autoverzekering. U kunt gemakkelijk de verschillende premies berekenen via de autoverzekering vergelijking module. WA autoverzekering vergelijken is dus de moeite waard. Autoverzekeringen zijn op te zeggen met een maand opzegtermijn (indien langer dan een jaar bij de autoverzekering zit). Zo kunt u snel overstappen en beginnen met besparen op de autoverzekering

Prijsverschillen van tot 460 euro voor dezelfde autoverzekering in dezelfde straat!
3.4 (68.57%) 7 votes

Winter is coming! Welke schade wordt vergoed door winterse omstandigheden?

Tijdens de winter gebeuren door de koude weersomstandigheden veel ongelukken en aanrijdingen. Door gladheid kun je bijvoorbeeld van de weg raken en schade veroorzaken. Wat voor soort schades worden nu vergoed bij de verschillende typen autoverzekeringen? Wij zetten de meest voorkomende schades tijdens de winter op een rij.

 

Schade door hagel

Tegenwoordig lijkt het alsof hagel steeds groter wordt. Op sommige plekken valt wel eens hagel met de grootte van een golfbal. Heeft uw auto schade geleden door een hevige hagelbui? Dan wordt deze schade vergoed als je een beperkt casco of een all risk autoverzekering hebt. Bij alleen een WA verzekering wordt schade door hagel niet vergoed. Schade veroorzaakt door hagel en storm heeft geen effect op de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd.

Ruitschade door verschil in temperatuur

Is door het koude winterse weer het sterretje in je ruit doorgescheurd? Ruitschade van dit formaat wordt vergoed door de beperkt casco en allrisk variant van de autoverzekering.

Schade door gladheid (slippen) of te water raken

Als je slipt of te water raakt ten gevolge van gladheid op de weg dan is de schade aan je auto alleen gedekt wanneer je een all risk verzekering hebt.

Schade veroorzaakt door kwajongens

Tijdens de winter gooien kwajongens wel eens sneeuwballen op auto’s. Als zo’n ongelukking voorval ervoor zorgt dat er schade is ontstaan aan je auto dan kan je deze schade claimen met een beperkt casco of all risk verzekering. De verzekeraar gaat de schade proberen te verhalen op de veroorzakers.

Winterbanden

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In andere landen zoals Duitsland en Finland zijn winterbanden wel verplicht tijdens de winter. Zie op de website van de ANWB voor meer informatie over winterbandenplicht in verschillende landen. Ontstaat er schade aan je auto in een land waar winterbanden verplicht zijn en rij je zonder winterbanden? Dan kan het zijn dat je deels aansprakelijk gesteld wordt en niet heel de schade vergoed krijgt.

Winter is coming! Welke schade wordt vergoed door winterse omstandigheden?
2.7 (54.29%) 7 votes

Waarheden en onwaarheden over de autoverzekering

 

Binnen de wereld van autoverzekeringen zijn er een aantal veelvoorkomende misverstanden. Wij hebben geprobeerd de belangrijkste waarheden en onwaarheden over de autoverzekering op te sommen.

Onwaarheden over de autoverzekering

Hieronder vindt u de meest gedachte onwaarheden over de autoverzekering.

A. Ruitschade claimen heeft een effect op de schadevrije jaren

Wanneer u een schade claimt valt u bijna altijd terug in uw schadevrije jaren. Het maakt daarbij niet uit hoe hoog het schadebedrag is. Een schade claimen heeft door de terugval in schadevrije jaren direct een invloed op uw premie. Een uitzondering geldt voor ruitschade en diefstal. Met een WA+ beperkt casco of een allrisk verzekering wordt ruitschade vaak vergoed. Met een WA verzekering wordt ruitschade vaak niet vergoed.

B. Bonus-malus ladder treden zijn hetzelfde als de schadevrije jaren

Sommige verzekerden verwarren schadevrije jaren met de positie op de bonus-malus ladder van de verzekeraar. Dit zijn echter twee aparte zaken. Bij de meeste schades die u claimt geldt de regel dat u 5 schadevrije jaren terugvalt. Dit is voor alle autoverzekeraars hetzelfde. Echter de terugval op de bonus-malus ladder verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars houden voor het gemak 5 treden aan, maar andere verzekeraars laten u zakken op de ladder met 7 treden na een schade. Dit zakken op de bonus-malus ladder verschilt per verzekeraar. Hoe langer u geen schade rijdt hoe hoger de korting is op de bonus-malus ladder.

C. Autoverzekering stopt bij verkoop auto

U moet altijd zelf de autoverzekering opzeggen bij de verkoop van uw auto. Dit gebeurt niet automatisch. Uw verzekeraar moet op de hoogte gebracht worden en u moet een vrijwaringsbewijs meesturen. Hierop staat de datum dat de auto van eigenaar is gewisseld. Als u de premie niet opzegt is de kans groot dat u teveel betaalde premie niet terugkrijgt.

D. Mannen betalen meer dan vrouwen voor de autoverzekering

Sinds 2011 is het niet toegestaan om te discrimineren met geslacht en de hoogte van de premie. Het maakt dus niet uit of u man of vrouw bent.

E. Groene kaart is een verplicht iets

In Nederland is de groene kaart niet verplicht. Het is niet verplicht deze mee te nemen, maar wel handig als u dit wel doet. De groene kaart ontvangt u van de verzekeraar en hierin staan alle belangrijke gegevens over uw verzekering. Bij het invullen van een schadeformulier heeft u vaak het groene kaart nummer nodig. In sommige EU landen geldt de groene kaart als een bewijs dat u verzekerd bent. Het is aan te raden om deze dus mee te nemen als u op reis gaat.

Waarheden over de autoverzekering

Hieronder vindt u de meeste waarheden over de autoverzekering waar men soms nog over twijfelt.

A. Verzekeraar mag iemand weigeren voor de autoverzekering

De autoverzekeraar heeft geen plicht op iemand te accepteren voor de autoverzekering. De verzekeraar mag u dus weigeren. Dit gebeurt vaak wanneer de verzekeraar u ziet als een groot risico. Vooral zaken als een rijontzegging of het claimen van heel veel schades wordt gezien als een groot risico.

B. Jongeren en ouderen (65+) betalen meer premie

Voor de jongeren en ouderen onder ons klopt dit helaas. Dit komt doordat deze beide doelgroepen worden gezien als een risicogroep. Uit de statistieken blijkt dat jongeren en ouderen vaker betrokken zijn bij het veroorzaken van schades. Voor jongeren geldt ook dat zij vaak geen schadevrije jaren nog hebben kunnen opbouwen.

C. Eigen risico voor jongeren tot 24 jaar is hoger

Omdat jongeren tot 24 jaar minder rijervaring hebben is het eigen risico voor deze doelgroep hoger.

D. Premie van de autoverzekering verschilt per stad en/of regio

In sommige gebieden worden meer schades gereden doordat het bijvoorbeeld drukker is met het verkeer. Waar de verzekerde woont heeft invloed op de autoverzekering premie. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat de premies verschillen per straat. Het kan voorkomen dat de inwoners van de straat achter u minder premie betalen.

E. Autoverzekering in Nederland is verplicht

In Nederland moet u minimaal een WA dekking hebbe voor de autoverzekering. Dit heeft de wetgever zo geregeld, zodat een autorijder niet met enorme schulden komt te zitten na een aanrijding. Wanneer u de auto niet verzekerd krijgt u een boete van de RDW. Deze is anno 2017 rond de EUR 550.

Vergelijken van de autoverzekering

Nu weet u de meest voorkomende waarheden en onwaarheden over de autoverzekering. Bent u op zoek naar een goede degelijke autoverzekering? Dan raden wij aan om u te orienteren op onze website en even gebruik te maken van onze autoverzekering vergelijker. Hier kunt u gemakkelijk een premie berekenen voor uw verzekering en daarna direct afsluiten bij de autoverzekeraar. Veel succes op de weg!

 

 

 

 

 

Waarheden en onwaarheden over de autoverzekering
2.3 (46.67%) 9 votes

Minder auto’s gestolen eerste helft van 2017

In de eerste helft van dit jaar zijn er minder auto’s gestolen dan in dezelfde periode in 2016. Dit meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het aantal diefstallen daalde met 11 procent. De daling is te danken aan betere beveiliging van nieuwe auto’s en oudere auto’s worden vaak gestolen voor onderdelen. Op dit laatste punt zijn politie en handeleren steeds beter op gaan letten. De overheid werkt bijvoorbeeld steeds beter samen met verzekeraars en particuliere opsporingsbureaus voor het terugvinden van gestolen voertuigen. Het terugvindpercentage van gestolen auto’s steeg (voor het eerst sinds jaren) zelfs lichtelijk.

Naast de daling van autodiefstallen daalde ook andere voertuigcategorieën, behalve motorfietsen. Het aantal diefstallen van motorfietsen steeg met 8%.

 

Diefstal Duitse automerken nog altijd populair voor diefstallen

Onder auto’s jonger dan vier jaar zijn de merken BMW, Landrover en Toyota populair. Naast deze merken zijn de Duitse automerken ook nog erg populair bij autodieven. De merken Audi, Mercedes en Volkswagen worden naar verhouding nog altijd veel gestolen.

Hieronder een overzicht met het aantal gestolen auto’s per type tot en met juni 2017.

 • Volswagen Golf (504 diefstallen)
 • Volkswagen Polo (500 diefstallen)
 • Opel Corsa (134 diefstallen)
 • BMW 3-serie (132 diefstallen)
 • Renault Clio (126 diefstallen)
 • Audi A4 (91 diefstallen)
 • Volkswagen Up! (81 diefstallen)
 • Seat Ibiza (70 diefstallen)
 • Mercedes C-klasse (68 diefstallen)
 • BMW 1-serie (67 diefstallen)

Bestelbussen minder in trek

Diefstal van bestelbussen/bedrijfsvoertuigen is gedaald met 16 procent, naast deze daling daalde ook het aantal diefstallen van bromfietsen met 11 procent.

Auto verzekeren tegen diefstal

U kunt gemakkelijk uw auto verzekeren tegen diefstal door voor uw auto een all risk dekking af te sluiten. Begin als eerst met het vergelijken van uw all risk verzekering om te kijken voor een goede premie!

Minder auto’s gestolen eerste helft van 2017
2.3 (46.67%) 9 votes

Autoverzekering in Den Haag het duurst

Uit onderzoek van de website “Autoverzekering. nl” is gebleken dat de autoverzekering het duurst is in Den Haag. In de Drentse stad Assen ben je met de autoverzekering het goedkoopste uit. Gemiddeld betaal je in Assen € 23,68 voor de premie van de autoverzekering. In de stad Den Haag ligt dit bedrag met € 8 hoger. Hierop komt het gemiddelde bedrag in Den Haag op € 31,75. Het gaat hierbij om de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, WA beperkt Casco en de WA volledig casco (allrisk) verzekering. Het verschil komt neer op bijna 100 euro per jaar voor de inwoner in Den Haag ten opzichte van de inwoner van Assen. Dit geld kan natuurlijk voor andere doeleinden gebruikt worden en is erg zonde.

Waar komt het verschil in de autoverzekering premie vandaan?

De autoverzekeraar schetst per verzekerde een risicoprofiel en bepaalt op basis daarvan de premie. Het risicoprofiel bestaat uit onder andere de leeftijd van de verzekerde, aantal jaren het rijbewijs, aantal kilometers per jaar, aantal schadevrije jaren, type auto , leeftijd, en dus ook de woonplaats van de verzekerde. Blijkbaar stellen verzekeraars op basis van beschikbare data over ongelukken en schades het risicoprofiel van Den Haag hoger dan Assen. In principe zegt de verzekeraar dan dat ze verwachten dat een kans op schade hoger is in Den Haag dan in Assen. Dit hogere risico wordt doorberekend in de premie van de verzekerde. Na Den Haag volgen Amsterdam en Utrecht.

Goedkopere premie regelen?

Woon jij toevallig in één van de steden met de hogere risicoprofielen? Dan is het wellicht de moeite waard om even uit te zoeken of de autoverzekering goedkoper kan. Dit kan via onze website door verschillende autoverzekeringen te vergelijken in de module. Het is geheel vrijblijvend!

Autoverzekering prijzen vergelijken

Autoverzekering in Den Haag het duurst
2.2 (44%) 10 votes

Dashcam voor in je auto, handig of niet?

Je ziet het steeds vaker. Een dashcam in de auto. In Rusland schijn je niet zonder te kunnen, want de verzekering daar keert gewoonweg niet uit als je geen bewijs kan leveren dat de aanrijding niet jouw schuld is of er is corruptie in het spel. Waarom zou je een dashcam kopen in Nederland? De voornaamste reden is het registreren van andermans gedrag in het verkeer.

Een dashcam maakt opnames tijdens een autorit. Hij staat altijd aan wanneer je rijdt. Eigenlijk gebruik je de beelden alleen wanneer het nodig is. In principe fungeert een dashcam als een soort zwarte doos voor in de auto. Het is handig om aan te tonen dat je zelf onschuldig bent bij een aanrijding / ongeval. De gemaakte beelden kunnen dienen als bewijs in een rechtzaak.

De dashcam maakt dus opnames terwijl je rijdt. De opnames worden automatisch opgeslagen op een SD-kaart en als de kaart vol is overschrijft de dashcam de oudste opname automatisch.

Dashcam toegestaan in Nederland?

Het is toegestaan in Nederland om beelden te maken via een dashcam en mogen ze gebruikt worden als bewijs. Een auto valt onder de Nederlandse wetgeving niet onder het portretrecht. De bestuurder van de andere auto mag echter niet herkenbaar in beeld zijn. Het online zetten en het filmen van leesbare kentekens moet wel mee opgelet worden. Kenteken worden in Nederland gezien als persoonsgegevens en vallen daarmee onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

In sommige landen is het gebruik van dashcams verboden, zoals in Portugal en Oostenrijk. De boetes zijn hier aanzienlijk hoog (Portugal €2.500,- en Oostenrijk tot wel €10.000).

Tips voor het gebruik van een dashcam

 • Zorg dat de dashcam tijdens het tijden altijd aan staat.
 • Laat de dashcam aan als de auto geparkeerd staat (voor eventuele inbrekers of verkeersincidenten als de auto geparkeerd staat)
 • Bij het online publiceren houdt rekening met de privacy van anderen.
 • Zorg dat de dashcam het zicht op de weg niet blokkeert.
 • Check per land of het gebruik van een dashcam is toegestaan
 • Bedien de dashcam niet tijdens het autorijden

Actie Dashcam HEMA Autoverzekering

Bij de HEMA autoverzekering krijgt u nu tijdelijk een dashcam bij het afsluiten van de HEMA WA + Volledig Casco autoverzekering ter waarde van €179,-. De actie geldt tot 31 mei 2017. Per afgesloten verzekering ontvangt u één dashcam kado.

GRATIS DASHCAM HEMA
Dashcam voor in je auto, handig of niet?
2.1 (41.82%) 11 votes

De zelfrijdende auto en autoverzekering

Even een innovatief nieuwsberichtje over de zelfrijdende auto en de autoverzekering. U heeft vast wel vernomen dat bekende autofrabikanten zoals Tesla de zelfrijdende auto aan het zijn ontwikkelen. De zelfrijdende auto is de toekomst en zorgt ervoor dat naast in het verkeer, ook in het verzekeringslandschap veel zaken gaan veranderen.

Verzekeraars zijn er nog steeds niet over uit wie er aansprakelijk is wanneer een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt. Wat gebeurt er wanneer je met een zelfrijdende auto achterop een andere auto botst. Wie is er dan aansprakelijk? Je bent immers zelf niet de bestuurder, want de auto rijdt uit zichzelf. Waar ligt in dit geval de aansprakelijkheid? Bij de eigenaar van de auto, de producent van de auto of de ontwikkelaar van de zelfrijdende software?

Verzekeraars hebben moeite met het beantwoorden van deze vraag, terwijl er elk jaar steeds meer modellen worden uitgerust met zelfrijdende software.

De directe verzekering

Een mogelijke oplossing is een zogeheten “directe verzekering”. Dit is in feite een verzekering zonder verkeersaansprakelijkheid. Als je een schade door een aanrijding hebt dan wordt de schade vergoed door de eigen verzekeraar, ongeacht of iemand anders aansprakelijk is. Echter als de directe verzekering ingevoerd zou worden dan betekent dit dat alle auto’s in één keer omgezet moeten worden naar dit type verzekering.

De directe verzekering wekt ook vragen op, want is er met dit type verzekering nog wel een reden om voorzichtig te rijden? Er zijn immers geen financiële consequenties voor de verzekerde zelf. Daarbij komt ook nog eens de vraag hoe schade moet worden afgehandeld met andere weggebruikers (scooters, fietsers, voetgangers). Dit alles is nog onduidelijk.

Ontwikkeling: Automerken nemen aansprakelijk op zich

Schade die veroorzaakt wordt door de zelfrijdende auto in zelfstandige modus wordt door autofabrikant Volvo vergoed. Deze autofabrikant neemt de aansprakelijkheid in dat geval op zich. Er zijn dus tekens dat de autofabrikanten zich mengen in het aansprakelijkheidsvraagstuk. De vraag is of alle autofabrikanten dit gaan doen.

Wat gebeurt er nu met de autoverzekering in de toekomst?

De autoverzekering zal altijd nodig blijven, want schade door hagel of brand wordt niet veroorzaakt door de zelfrijdende software. Het aantal ongevallen zal afnemen in de toekomst. Hierdoor is de verwachting dat de autoverzekeraars minder hoeven uit te keren en de premie zal dalen. Het is echter moeilijk te voorspellen, want de auto’s (met hun software) worden ook steeds duurder (hogere schadebedragen).

Er blijven dus nog veel vragen open staan met betrekking tot de zelfrijdende auto en de autoverzekering. We houden deze ontwikkelingen in de gaten.

Autoverzekering nodig?

Bent u op zoek naar een nieuwe autoverzekering? U kunt bij ons gebruik maken van de autoverzekering vergelijker. Vergelijk de premies van alle grote verzekeraars en sluit daarna af bij de desbetreffende verzekeraar.

Vergelijken Autoverzekering

 

De zelfrijdende auto en autoverzekering
2.1 (41.82%) 11 votes

Overgestapt van zorgverzekering? Controleer ook de Autoverzekering!

Even een reminder voor alle autobezitters. De premie van de autoverzekering is gestegen afgelopen jaar en de verwachting is dat deze nog verder stijgt. Velen van jullie zijn overgestapt van zorgverzekering, dus waarom niet gelijk kijken voor de Autoverzekering? Wellicht kunt u voor het nieuwe jaar tientallen euro’s besparen bij een andere autoverzekeraar. Zo kunt u in 2017 met een gerust hart de weg op zonder al teveel te betalen! Vergelijk uw autoverzekering op deAutoverzekering.com. Wij wensen u een fijne jaarwisseling en komen in het volgende jaar met al het nieuws omtrent autoverzekeringen!

Overgestapt van zorgverzekering? Controleer ook de Autoverzekering!
2.5 (49.09%) 11 votes

Nieuwe auto’s minder gestolen door autodieven

Afgelopen maand (november) zijn er in Nederland 12% minder auto’s gestolen dan november 2015. Dit maakt Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) bekend. Nieuwe auto’s tot drie jaar oud worden minder vaak gestolen. De reden voor de daling is volgens de stichting dat de beveiliging van de auto’s steeds beter wordt. Door de betere beveiliging zijn de auto’s moeilijker te stelen.

In november 2015 werden nog 240 auto’s tot 3 jaar gestolen en in november 2016 was dit 179 auto’s. Dit is een daling van 25%. In november 2015 werden 598 auto’s gestolen vanaf 4 jaar en ouder. In november 2016 werden 556 auto’s gestolen. Ten opzichte van het jaar ervoor is dat een daling van 7%.

Hoe voorkom je autodiefstal? Een aantal tips

 • Auto parkeren met wielen naar de stoep gedraaid
 • Extra slot zoals een pedaalslot
 • Auto parkeren op een goed verplichte plek
 • Kenteken in de ruiten graveren

Autoverzekering afsluiten?

Heeft u een nieuwe auto gekocht en op zoek naar een goede verzekering? Vergelijk verschillende verzekeringen op deAutoverzekering.com

Bereken uw autoverzekering premie
Nieuwe auto’s minder gestolen door autodieven
2.5 (49.09%) 11 votes