Autoverzekering kleine auto

Heeft u een kleine auto in bezit en bent u op zoek naar een autoverzekering? Dan bent u op de goede plek voor de start van uw zoektocht. Er zijn verschillende autoverzekeringen voor kleine auto’s beschikbaar.

Verschillende dekkingen kleine auto

U kunt een kleine auto verzekeren onder verschillende dekkingen. Er zijn drie dekkingen beschikbaar. De WA verzekering, WA beperkt casco autoverzekering en WA volledig casco autoverzekering.

WA verzekering kleine auto

De WA dekking is de wettelijk verplichte dekking. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de schade die u veroorzaakt met uw auto aan anderen. Schade aan de eigen auto is niet gedekt onder WA.

WA plus verzekering

U kunt ook kiezen voor een WA plus dekking. WA plus wordt ook wel WA beperkt casco genoemd. Deze dekking zorgt ervoor dat u gedekt bent voor schade die u aan anderen veroorzaakt maar ook voor schade aan de eigen auto. Schade aan de eigen auto is alleen gedekt wanneer er sprake is van de volgende omstandigheden: brand, diefstal, ruitschade, schade door storm of hagel en schade door aanrijding met dieren. Schade veroorzaakt door uzelf aan uw eigen auto is niet gedekt onder de WA+ dekking.

WA volledig casco verzekering (allrisk) kleine auto

Als u de beste dekking wilt voor uw auto dan moet u kiezen voor de WA volledig casco dekking. Deze dekking wordt in de volksmond allrisk genoemd. Dit omdat deze dekking bijna alle risico’s afdekt. U bent met de allrisk dekking gedekt voor schade die u toebrengt aan anderen en schade aan de eigen auto door diefstal, brand, ruitschade, aanrijding met dieren en stormschade. Ook schade veroorzaakt (per ongeluk) door uzelf tijdens een aanrijding met een ander of een eenzijdige aanrijding is ook gedekt. Schade door vandalisme is vaak ook gedekt.

Kosten autoverzekering kleine auto

De kosten van de autoverzekering voor een kleine auto zijn over het algemeen veel lager dan voor grote auto’s. Dit komt omdat grote auto’s zwaarder zijn en meer schade veroorzaken wanneer deze betrokken raken bij een aanrijding. De premie voor uw autoverzekering is vaak dus lager bij een kleine auto dan bij een grote auto. Naast het formaat van de auto zijn er nog meer zaken die invloed hebben op de hoogte van de autoverzekering. Zie hier meer over de factoren voor premie autoverzekering.

Autoverzekering afsluiten kleine auto

Als u een autoverzekering wilt afsluiten voor uw auto begin dan eerst met het zoeken naar een geschikte verzekering. U kunt het beste beginnen met het vergelijken van de autoverzekering. Zo vindt u makkelijk en snel een goede autoverzekering voor uw kleine auto. Lees meer over autoverzekering afsluiten.

Gerelateerde artikelen